Jump to content

Moje najlepsze tatrzańskie zdjęcie

Recommended Posts

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Najlepsze Waszym zdaniem zdjęcie, które do tej pory udało Wam się zrobić w Tatrach. Jedno na osobę, wrzucamy ? Ja zaczynam dość starym już, zrobionym w 2013 roku zdjęciem Kościelca. Swego czasu w

Uwielbiam zdjecia Tatr zimą, a to jedno z nich:

Zdjęć do wyboru dużo, ale sentyment mam do tej fotki - Krywań w pierzynce.

Posted Images

1 godzinę temu, Lexi napisał:

Będąc na górze warto za "szałas" zajrzeć ..kapliczka tam wisi jakich niewiele..

Nie pamiętam, żebym ją widziała.  Ale ogólnie kapliczek  jest całkiem sporo i pewnie wiekszosc ma swoją  ciekawą historię, przyczynek  do ich powstania. 

• Like ! 2
11 minut temu, wjesna napisał:

Nie pamiętam, żebym ją widziała.  Ale ogólnie kapliczek  jest całkiem sporo i pewnie wiekszosc ma swoją  ciekawą historię, przyczynek  do ich powstania. 

Koniecznie obejrzyj następnym razem........jasne że jest ich masa ..

ale niektóre są urocze i pomysłowe......

DSC02729.thumb.jpg.0c2a494728370f70d780e0acd71db8d7.jpg

(po prostu im bliżej Wadowic tym więcej kapliczek - ostatnio nawet pojawiły sie w barwach ukraińskich - w okolicach Leskowca gdzieś widziałem).

• Like ! 2
  • 3 weeks later...
2 godziny temu, Boroboro napisał:

Witam zdjęcie z 12.11.22r. widok z Giewontu.

Piękny widok.jpg

to jak uciekałeś przed niedźwiedziem czy było trzęsienie ziemi ?

mamy też dział

witam na forum

Edited by J@n
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Z najlepszymi zdjęciami zdjęciami jest tak, że czasem ciężko coś wybrać. Mi przytrafiła się niedawno sytuacja kiedy wchodząc w wyższe partie Tatr znalazłem się ponad chmurami.  Planowałem wycieczkę na Kozią Przełęcz i dalej na Granaty.  Było to w sierpniu, wg prognoz miał być piękny słoneczny dzień. Chciałem trochę wcześniej wyjść ale w rezultacie dopiero około 7:00  byłem w Kuźnicach.  Pod dojściu do Murowańca zrobiło się niesamowicie zimno na termometrze było około 5 stopni, kompletnie nic nie było widać. Trzeba było wrzucić polar i kurtkę. Kiedy doszedłem do Czarnego Stawu Gąsienicowego, nie było widać nawet stawu (widoczność około 2 m). Zastanawiałem się czy jest sens dalej iść. Z pomocą przyszła mi technologia, spojrzałem na kamery na stronie TOPR, szczególnie tą z Kasprowego na której widoczne były szczyty ponad chmurami.  Liczyłem że tak się utrzyma. Kiedy byłem już pod Kozią Przełęczą, odsłoniły się niesamowite widoki.

IMG_0718.JPG

IMG_0726.JPG

IMG_0746.JPG

IMG_0756.JPG

IMG_0769.JPG

IMG_0771.JPG

• Like ! 6
  • Wow 1

I to lubię, piękna sprawa.

Kiedyś, gdy nie było kamer, szło się z taką nadzieją że ponad chmurami będą jakieś widoki... i w efekcie często cały dzień we mgle. Teraz jest trochę łatwiej. 

• Like ! 1
12 minut temu, Jędrek napisał:

Kiedyś, gdy nie było kamer, szło się z taką nadzieją że ponad chmurami będą jakieś widoki... i w efekcie często cały dzień we mgle. Teraz jest trochę łatwiej. 

ale to chyba w tym temacie nie chodzi i kupe  widoczków z wycieczki a o to jedno jedyne moje najlepsze

• Like ! 1
1 godzinę temu, Jędrek napisał:

Fakt niejednokrotnie tego doświadczyłem, wchodzisz na szczyt a tam "mleko".

• Like ! 1