Jędrek Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, Q'bot napisał: Raczej później, po zmroku, tak gdzieś o 10 - 11 będzie mógł nawet zdjąć lemiesz. Dramatyzujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterson777 Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Wrota zostaną najprawdopodobniej na koniec, bo chciałbym to połączyć ze Szpiglasem a ze jutro zamykają szlak (mam nadzieje, ze tylko na kilka dni) to trzeba z tym poczekać do samego końca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 3 godziny temu, Jędrek napisał: Dramatyzujesz. Oj, chyba nie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 4 godziny temu, vatra napisał: Oj, chyba nie Wczesnym rankiem tłoku na asfalcie nie ma nawet w sierpniu. A w dół i tak schodzę zawsze dopiero wieczorem - i też nigdy tłumów o tej porze nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 5 godzin temu, piterson777 napisał: Wrota zostaną najprawdopodobniej na koniec, bo chciałbym to połączyć ze Szpiglasem a ze jutro zamykają szlak (mam nadzieje, ze tylko na kilka dni) to trzeba z tym poczekać do samego końca Wyremontują specjalnie dla ciebie, szczęściarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 @piterson777 No i jak się udał wyjazd w Tatry ? Plan wykonany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 7 minut temu, Zośka napisał: @piterson777 No i jak się udał wyjazd w Tatry ? Plan wykonany ? No właśnie, i ja jestem ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 (edytowane) 4 minuty temu, Gieferg napisał: To są w ogóle szlaki z Chochołowskiej, które się roją od turystów? Obszedłem tam w ostatnich latach wszystko co się dało i niczego takiego nie widziałem. Pytanie też co dla kogo oznacza że gdzieś "roi się od turystów". Bywają szlaki w tym rejonie że ludzi jest więcej, ale nie powiedziałbym, że kiedykolwiek szedłem tam w tłoku. Edytowane 22 Sierpnia 2023 przez Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 (edytowane) Skasowałem posta, bo się kapnąłem, że odpisałem na coś sprzed kilku lat. No ale skoro juz zacytowałeś to tak - jak dla mnie to tam jest przeważnie raczej pusto. Tylko na Starorobociańskim raz trafiłem na jakąś wycieczkę i stała sobie grupka może 20 osób z przewodnikiem, który im coś opowiadał, ale nawet oni nie robili specjalnie tłoku bo na szczycie jest sporo miejsca. Wracając późnym popołudniem czy wieczorem z tamtych szlaków czasami przez parę godzin nikogo nie spotykaliśmy, a chodzimy tylko w sezonie. Edytowane 22 Sierpnia 2023 przez Gieferg 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 W poprzednich 3 sezonach ogólnie w Tatrach było widać więcej ludzi, w Zachodnich też, ale w porównaniu z Giewontem czy Rysami tam są wciąż pustki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 (edytowane) Dlatego jak słyszę od kogoś, że "w Tatry w sezonie jeździć nie ma sensu" (a często słyszę to od ludzi, którzy Tatry oglądali głównie na zdjęciach) to mu mówię - przemyśl o której godzinie wychodzić albo idź w zachodnie i nie marudź Edytowane 22 Sierpnia 2023 przez Gieferg 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 7 hours ago, Gieferg said: Dlatego jak słyszę od kogoś, że "w Tatry w sezonie jeździć nie ma sensu" (a często słyszę to od ludzi, którzy Tatry oglądali głównie na zdjęciach) to mu mówię - przemyśl o której godzinie wychodzić albo idź w zachodnie i nie marudź Sezon w Tatrach trwa cały rok To nawet nie jest kwestia 'gdzie' tylko 'przy jakiej pogodzie'. Na bezchmurną noc to i najmniej ciekawe szczyty będą obłożone śpiworami i matami... a w deszczu to tylko stacja na Łomnicy i Kasprowym pozostanie zaludniona. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterson777 Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 19 godzin temu, Zośka napisał: @piterson777 No i jak się udał wyjazd w Tatry ? Plan wykonany ? Tak wyjazd się udał i plan został zrealizowany w 100%, jak znajdę chwile w tygodniu to coś tam może więcej mazne 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 9 godzin temu, piterson777 napisał: może więcej mazne czekam niecierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 No to co? Podzielimy się sukcesami A.D. 2023 i planami na przyszły rok? Ja jestem bardzo zadowolona - mogę śmiało powiedzieć, że plany zrealizowałam w 200% . Nie mam nic przeciwko, żeby nadchodzący rok był równie udany! Czego sobie i WAM z całego serca życzę!!! Niech góry będą z Wami 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 (edytowane) Niestety zdrowie nie pozwoliło mi na realizację górskich planów nawet w połowie ale cieszę się że w ogóle dałam radę gdzieś wejść. Kilka szczytów do KGP i kilka miejsc w których byłam pierwszy raz trochę satysfakcji dostarczyło ale niedosyt jest. Mam nadzieję że w przyszłym roku będzie lepiej ale planów nie robię. Życzę wszystkim Tatromaniakom i innym Góromaniakom zdrowia i realizacji górskich wyzwań. Dobrego Nowego Roku Edytowane 31 Grudnia 2023 przez Zośka 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Cieszę się z Siwego Wierchu ,Rohackich Ples i z tego że wreszcie dotarliśmy w Beskid Śląski i doliny Białych Stawów i Schroniska Szarotka . Co do planów to mam nadzieję że dzisiejsza wycieczka mimo braku śniegu fajnie się uda i i mam nadzieję ,że wreszcie spadnie śnieg i pójdę w swoje ulubione miejsca.Mam nadzieję ,że planowane Gorce nam się udadzą i że dołączy więcej ludzi, których może dobrze byłoby wreszcie osobiście poznać. Na razie wstępnie ,, NIech Was szlaki 2024 r szczęśliwie prowadzą,, a właściwe życzenia będą z Przełęczy Rozdziela. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 24 minuty temu, Zośka napisał: Niestety zdrowie nie pozwoliło mi na realizację górskich planów nawet w połowie ale cieszę się że w ogóle dałam radę gdzieś wejść. Kilka szczytów do KGP i kilka miejsc w których byłam pierwszy raz trochę satysfakcji dostarczyło ale niedosyt jest. Mam nadzieję że w przyszłym roku będzie lepiej ale planów nie robię. Życzę wszystkim Tatromaniakom i innym Góromaniakom zdrowia i realizacji górskich wyzwań. Dobrego Nowego Roku @Zośka- pamiętaj, że po każdej burzy przychodzi słońce. Ja też trochę w tym roku chorowałem, co pokrzyżowało moje plany. Ale wierzę, że 2024 będzie pomyślny dla nas wszystkich. I mam nadzieję, że w końcu poznamy się osobiście Bardzo się cieszę, że jesteś z nami. Dziękuję za Twoją dotychczasową aktywność na forum. Obiecuję, że w 2024 roku nie napiszę żadnego złego słowa na temat Salew 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 17 minut temu, barbie609 napisał: Cieszę się z Siwego Wierchu ,Rohackich Ples i z tego że wreszcie dotarliśmy w Beskid Śląski i doliny Białych Stawów i Schroniska Szarotka . Co do planów to mam nadzieję że dzisiejsza wycieczka mimo braku śniegu fajnie się uda i i mam nadzieję ,że wreszcie spadnie śnieg i pójdę w swoje ulubione miejsca.Mam nadzieję ,że planowane Gorce nam się udadzą i że dołączy więcej ludzi, których może dobrze byłoby wreszcie osobiście poznać. Na razie wstępnie ,, NIech Was szlaki 2024 r szczęśliwie prowadzą,, a właściwe życzenia będą z Przełęczy Rozdziela. @barbie609 - cieszę się, że dane było nam w tym roku poznać się osobiście Dziękuję Ci nie tylko za wspaniałe zdjęcia i relację, ale za Twoje zaangażowanie i czas, jaki poświęcasz pełniąc funkcję moderatora. Kochasz góry, kochasz o nich opowiadać, ale też - co równie ważne - kochasz ludzi. Cieszę się, że stałeś się częścią naszej Tatrzańskiej Watahy I obiecuję, że w marcu to ja stawiam czekoladę 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Rok był całkiem ok. Plan na przyszły to Otargańce, bardzo bym chciała. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 15 minut temu, wjesna napisał: Rok był całkiem ok. Plan na przyszły to Otargańce, bardzo bym chciała. @wjesna- Fajnie, że jesteś z nami. Wnosisz dużo kolorytu do naszej forumowej społeczności Jesteś szczera i bezpośrednia. A przy tym z ogromnym dystansem do siebie i życia. Lubię Twoje poczucie humoru. Doceniam nie tylko Twoją miłość do gór, ale też bardzo dobry gust muzyczny, filmowy i książkowy. Ale żeby nie było tak słodko, lojalnie uprzedzam, że walnę focha, jeśli nie poznamy się w 2024 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Ja też bym chciała Otargańce w końcu! Było by super spotkać się na szlaku! @wjesna 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 31 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Z sukcesów w 2023 : bardzo się cieszę z przejścia szlaków planowanych od dawna, czyli Lodowej Przełęczy i Małej Wysokiej. Poza Tatrami, bardzo ucieszyły mnie Dolomity i przejście upierdliwych szlaków po "piaskownicach". A prawdziwym wyjściem ze strefy komfortu była dla mnie 11 godzinna podróż flixbusem w Pieniny A w nadchodzącym roku chciałabym w końcu wejść na Giewont 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 1 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2024 (edytowane) 9 godzin temu, Fibi napisał: wejść na Giewont Ale tylko w klapkach Kubota ! Trzymam kciuki! Edytowane 1 Stycznia 2024 przez jaaga76 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 1 Stycznia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2024 @Mnich Moderatordziękuję za miłe słowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi