Zośka Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 @jaaga76 niektórzy tylko tak mogą "zaistnieć" 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterson777 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Cześć, dawno tutaj nic nie pisałem, raczej sobie z boku obserwuje różne dyskusje. Natomiast chciałem się poradzić w nietypowej sprawie. Mam możliwość wyjazdu w Tatry w dwóch terminach i nie mogę się zdecydować, który termin będzie lepszy pod względem ruchu na szlakach (długi weekend) czy tez pogody (chociaż wiadomo, że co do pogody to można sobie wróżyć z fusów ) 13.08-18.08 czy 22.08-27.08, który termin byście wybrali ? Dzięki za jakąkolwiek odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 @piterson777 wiadomo że pogoda najważniejsza ale ja bym wybrała ten drugi termin. Długi weekend sierpniowy to zawsze armagedon na szlakach. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 15 minut temu, piterson777 napisał: 3.08-18.08 czy 22.08-27.08 Co do pogody to wiadomo , co do ruchu ja bym brał ten drugi termin.Myślę,że jest szansa na mniejszy ruch,co nie znaczy że będzie luźno i spokojnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, piterson777 napisał: dawno tutaj nic nie pisałem, raczej sobie z boku obserwuje różne dyskusje No właśnie... Ale żeby było co czytać, ktoś jednak musi pisać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, piterson777 napisał: który termin byście wybrali ? Nie wiem do kiedy musisz się określić, ale np. dla mnie ważniejsza jest pogoda niż ruch, więc kierowałbym się prognozami. Poza tym zawsze można na Słowację uderzyć, gdzie ruch wciąż jeszcze jest mniejszy, a Tatr więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterson777 Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 No myśle ze tak do połowy przyszłego tygodnia musze podjąć decyzje wiec będę patrzył jakieś wstępne prognozy Słowacja odpada, bo zmieniło by to koncepcje wyjazdu, chce dokończyć te kilka fragmentów, które mi zostało w polskich do przejścia a w przyszłym roku sie wezmę za Słowację niemniej jednak dziękuje za pomoc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 5 godzin temu, Zośka napisał: @piterson777 wiadomo że pogoda najważniejsza ale ja bym wybrała ten drugi termin. Długi weekend sierpniowy to zawsze armagedon na szlakach. Zgadzam się z Zośka. Wszystkie długie weekendy omijaj szerokim łukiem. Co do pogody, to loteria. Jeśli chodzi o prognozy, to póki co jest to wróżenie z fusów. Zarówno w przypadku pierwszego, jak i drugiego terminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterson777 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Chyba niestety nie uniknę tłumów bo ostatecznie jednak musiałem zdecydować się na 1 termin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 48 minut temu, piterson777 napisał: niestety nie uniknę tłumów no cóż , nikt nie obiecywał ,że będzie łatwo.Liczymy na relację ze szlaku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 2 godziny temu, piterson777 napisał: niestety nie uniknę tłumów Odpuść sobie ten Giewont 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterson777 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 20 godzin temu, Jędrek napisał: Odpuść sobie ten Giewont Giewont nie jest dla mnie atrakcją wycieczkowa i nie chodzi tu już nawet o tłumy a zreszta byłem już kilka razy wiec wystarczy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, piterson777 napisał: Giewont nie jest dla mnie atrakcją wycieczkowa i nie chodzi tu już nawet o tłumy a zreszta byłem już kilka razy wiec wystarczy Ok, a jakie masz plany na ten wyjazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 4 godziny temu, piterson777 napisał: Giewont nie jest dla mnie atrakcją wycieczkowa i nie chodzi tu już nawet o tłumy a zreszta byłem już kilka razy wiec wystarczy Polecone Scarpy Mescalito zabierasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterson777 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 5 godzin temu, Mnich Moderator napisał: Polecone Scarpy Mescalito zabierasz? Owszem, kolorystycznie nawet pasują do kasku 8 godzin temu, Jędrek napisał: Ok, a jakie masz plany na ten wyjazd? To już końcowe fragmenty naszej części Tatr, które mi zostały do przejścia m. in. Hala Stoły, Smreczynski Staw, Wrota Chalubinskiego, Dolina Lejowa, to co najciekawsze już mam za sobą aczkolwiek nie miałem nigdy przyjemności przejść Orlej w całości ( do tej pory szedłem tylko poszczególnymi fragmentami) - jak sie trafi jakiś dzien z pewna dobra pogoda to sie na pewno skuszę 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 12 minut temu, piterson777 napisał: Hala Stoły, jeśli mogę nieśmiało zasugerować , od bacówek idź w górę a potem w prawo od końca szlaku na grzbiet, jest szansa na fajne widoki. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 52 minuty temu, piterson777 napisał: Owszem, kolorystycznie nawet pasują do kasku To już końcowe fragmenty naszej części Tatr, które mi zostały do przejścia m. in. Hala Stoły, Smreczynski Staw, Wrota Chalubinskiego, Dolina Lejowa, to co najciekawsze już mam za sobą aczkolwiek nie miałem nigdy przyjemności przejść Orlej w całości ( do tej pory szedłem tylko poszczególnymi fragmentami) - jak sie trafi jakiś dzien z pewna dobra pogoda to sie na pewno skuszę Lejową spokojnie można sobie darować, moim skromnym zdaniem. Ewentualnie przy innej okazji zejść tamtędy, jeśli się chce "mieć zaliczone". Na Wrotach tłoku na pewno nie będzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, Jędrek napisał: Lejową spokojnie można sobie darować, moim skromnym zdaniem. Ewentualnie przy innej okazji zejść tamtędy, jeśli się chce "mieć zaliczone". Na Wrotach tłoku na pewno nie będzie. Lejowa jest urocza. Przez to, że mało popularna i uczęszczana Na Wrotach na pewno nie będzie tłoku. Ale już w drodze do Wrót... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 39 minut temu, Mnich Moderator napisał: Lejowa jest urocza. Przez to, że mało popularna i uczęszczana Na Wrotach na pewno nie będzie tłoku. Ale już w drodze do Wrót... Lejowa jest pusta i to jej jedyna zaleta. W drodze do Wrót też nie będzie tłoku, jeśli się ruszy z Palenicy o 8 lub wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, Jędrek napisał: Lejowa jest pusta i to jej jedyna zaleta. dawno temu szedłem przez Lejową na Kominiarski Wierch i była to fantastyczna wycieczka. Teraz to może i lepiej że nie wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, J@n napisał: dawno temu szedłem przez Lejową na Kominiarski Wierch i była to fantastyczna wycieczka. Teraz to może i lepiej że nie wolno. Na Kominiarski chętnie bym się wybrał, ale szlak zamknęli zanim zacząłem jeździć w Tatry, więc już nie nadrobię tej zaległości. A fajnie byłoby pójść np. szlakiem który wyznakował nastoletni Karłowicz. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 6 hours ago, Jędrek said: A fajnie byłoby pójść np. szlakiem który wyznakował nastoletni Karłowicz. No mnie nie kusi przeciskanie się pod gałęziami kosodrzewiny No i widokowo podejrzewam, że jest nudny.. taki odosobniony i oświetlony przez Kościelisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 @piterson777- prognozy na długi week chyba wygrałeś na loterii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterson777 Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 4 godziny temu, Mnich Moderator napisał: @piterson777- prognozy na długi week chyba wygrałeś na loterii No coś tam widziałem ale nie zapeszajmy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 15 hours ago, Jędrek said: W drodze do Wrót też nie będzie tłoku, jeśli się ruszy z Palenicy o 8 lub wcześniej. Raczej później, po zmroku, tak gdzieś o 10 - 11 będzie mógł nawet zdjąć lemiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi