sysia2345 Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego hej hej witam się po feriach, tak się obawiałam tej lawinowej trójki a jak już dotarliśmy była jedynka - i całe szczęście. Ferie upłynęły nam raczej na chillowaniu niż chodzeniu, ale udało się choć raz ''zaliczyć'' góry. Tak jak wcześniej planowałam wybraliśmy się do schroniska Murowaniec, poszliśmy szlakiem z Kuźnic przez Boczań i nie ukrywam na początku nie porwała nas trasa widokowo, bardzo przypominała mi trasę na Kamieńczyk w Szklarskiej, do tego te błoto.... Jak weszliśmy wyżej mgła i nadal brak widoków Po odpoczynku na przełęczy, zażegnaniu kryzysu u mojego 7latka i pochłonięciu przez niego paczki żelków na wzmocnienie udało się dotrzeć na Hale Gąsienicową i w końcu nacieszyć oko pięknem Tatr warto było! Plan był jeszcze na Gęsią Szyję, ale niestety nie było już z kim iść, podjechaliśmy na Przełom Białki i Gubałówkę czyli typowe ferie rodzinne. Pozwolę sobie pochwalić się fotkami. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego @sysia2345trochę widoków Wam się otworzyło z Boczania. Szkoda ,że jak byliście w przełomie to nie pociągnęliście kawałek dalej na zaporę i zamki . No ale może to nadrobicie. 7 minut temu, sysia2345 napisał: Plan był jeszcze na Gęsią Szyję szkoda,że się nie udało. Mam nadzieję na jakieś dalsze relacje jak się gdzieś wybierzecie , no i oczywiście zachęcam do pozostania na forum. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zosia123 Opublikowano 29 Lutego Udostępnij Opublikowano 29 Lutego Twoja planowana wycieczka brzmi ekscytująco! Trasa z Kuznic na Giewont, a następnie na Kasprowy Wierch, by potem zejść z Kasprowego z powrotem do Kuznic, jest naprawdę imponująca. Czas przejścia takiej trasy może się różnić w zależności od wielu czynników, takich jak warunki pogodowe, kondycja fizyczna, przerwy na odpoczynek oraz stopień trudności trasy. Przeważnie taka wycieczka zajmuje od 6 do 10 godzin. Jednakże, aby mieć pewność, zawsze dobrze jest przeanalizować plan wycieczki z doświadczonymi przewodnikami górskimi lub lokalnymi służbami ratunkowymi, które mogą udzielić informacji na temat warunków na trasie oraz szacowanego czasu potrzebnego do jej przejścia. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 1 Marca Udostępnij Opublikowano 1 Marca Pamiętaj o odpowiednim przygotowaniu się do trasy, czyli odpowiednim ubraniu, jedzeniu i picu, a także o zachowaniu ostrożności podczas wspinaczki. Giewont i Kasprowy Wierch to szczyty wymagające pewności siebie i doświadczenia, dlatego warto być świadomym swoich umiejętności i możliwości. Miej również na uwadze, że warunki pogodowe w górach mogą się szybko zmieniać, dlatego zawsze warto sprawdzić prognozę przed wyruszeniem w trasę. Bezpieczeństwo jest najważniejsze podczas wszelkich wycieczek górskich, dlatego nie należy podejmować ryzykownych decyzji. Mam nadzieję, że wycieczka będzie niezapomnianym doświadczeniem i pozwoli Ci cieszyć się niesamowitymi widokami Tatr. Bądź bezpieczny i ciesz się każdym momentem na szlaku! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 1 Marca Udostępnij Opublikowano 1 Marca Jakiś tatrzański Paulo Coelho wam się objawił? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 1 Marca Udostępnij Opublikowano 1 Marca 5 minut temu, Jędrek napisał: Jakiś tatrzański Paulo Coelho wam się objawił? Raczej chat GTP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 1 Marca Udostępnij Opublikowano 1 Marca 1 minutę temu, jaaga76 napisał: Raczej chat GTP W sumie na jedno wychodzi 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maks675 Opublikowano 8 Maja Udostępnij Opublikowano 8 Maja Hej! Wybieram się w piątek na czerwone wierchy i jak sił starczy to na Giewont. Jakie panują tam teraz warunki. Czy możliwe jest już wyjście bez raczków? Czy raczej będą wymagane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 8 Maja Udostępnij Opublikowano 8 Maja 9 minut temu, maks675 napisał: Hej! Wybieram się w piątek na czerwone wierchy i jak sił starczy to na Giewont. Jakie panują tam teraz warunki. Czy możliwe jest już wyjście bez raczków? Czy raczej będą wymagane? Ja bym zabrał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 8 Maja Udostępnij Opublikowano 8 Maja 42 minuty temu, maks675 napisał: Czy raczej będą wymagane? w dziale Wasze Wycieczki masz relację @wjesna 30 kwietnia , wtedy tam była zima , ja bym raczki do plecaka wziął. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik2009 Opublikowano 8 Maja Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2 godziny temu, maks675 napisał: Hej! Wybieram się w piątek na czerwone wierchy i jak sił starczy to na Giewont. Jakie panują tam teraz warunki. Czy możliwe jest już wyjście bez raczków? Czy raczej będą wymagane? A czy szlaki w tym miejscu nie są jeszcze zamknięte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 8 Maja Udostępnij Opublikowano 8 Maja 3 minuty temu, Pawlik2009 napisał: A czy szlaki w tym miejscu nie są jeszcze zamknięte? https://tpn.gov.pl/komunikat-turystyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 9 Maja Udostępnij Opublikowano 9 Maja 12 godzin temu, barbie609 moder napisał: ja bym raczki do plecaka wziął. Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 9 Maja Udostępnij Opublikowano 9 Maja Ostatnia niedziela kwietnia, szlak na Ciemniak 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi