barbie609 moder Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia to jeszcze dodatkowo https://www.empik.com/pierwsza-pomoc-w-gorach-andrzej-gorka-lukasz-migiel-maciej-mikiewicz-przemyslaw-gancarczyk-adam-ubych,p1421276687,ksiazka-p?cq_src=google_ads&cq_cmp=20012519509&cq_term=&cq_plac=&cq_net=x&cq_plt=gp&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIhs2X_v6ChAMV6UNBAh2iUw75EAQYASABEgKZgvD_BwE&gclsrc=aw.ds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sysia2345 Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia łooł dzięki za takie szybkie odpowiedzi i porady, poczytam i w razie pytań będę pisać, dziękuje bardzo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 1 minutę temu, sysia2345 napisał: łooł dzięki za takie szybkie odpowiedzi i porady, poczytam i w razie pytań będę pisać, dziękuje bardzo. a dzieci w jakim wieku jeśli to nie tajemnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 1 minutę temu, sysia2345 napisał: łooł dzięki za takie szybkie odpowiedzi i porady, poczytam i w razie pytań będę pisać, dziękuje bardzo. @sysia2345 - koledzy już bardzo wyczerpująco Ci odpowiedzieli, nie ma sensu powielać. Jako gospodarz forum mam jednak prośbę; napisz proszę coś więcej o sobie, skąd pochodzisz, dlaczego dołączyłaś do naszej społeczności, jak lubisz spędzać wolny czas, etc.? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sysia2345 Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia więc witam się jeszcze raz Mam 36lat i pochodzę z Zielonej Góry, góry oczywiście tylko z nazwy. W młodości każde wakacje z rodzicami, później ze znajomymi spędzaliśmy nad morzem. Od paru lat jeździmy z mężem w Karkonosze, w zimie głównie na narty. Parę pięknych miejsc udało nam się zobaczyć, Śnieżka (latem), Samotnia , Szrenica, Śnieżne Kotły, Łabski Szczyt. Dwa lata temu byliśmy w Tatrach, ale udało nam się dotrzeć tylko na Dolinę Strążyska. W tym roku planowałam jak wspominałam Rusinową Polanę, Murowaniec, poza tym Gubałówkę i podjechać na Przełom Białki. Profil Tatromaniak obserwuje od lat na facebooku i tak też dziś trafiłam na forum. Obserwuje jak opisujecie wiele nieodpowiedzialnych zachowań turystów, którzy jak ja bywają w górach 'od ferii do ferii' i wolałabym nie popełnić jakiejś głupiej gafy i nie zostać bohaterem akcji ratunkowej z powodu totalnego braku wiedzy. Staram się przygotować w teorii na tyle ile mogę, teorii jak to mówią nigdy za wiele. Dzięki jeszcze raz za szybkie odpowiedzi, nie spodziewałam się, wezmę sobie na pewno wasze rady do serca, wydrukuje mapy, no i pozostanie obserwować pogodę. A jak w tym roku uda się gdzieś dotrzeć pozwolę się pochwalić Justyna 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 3 minuty temu, sysia2345 napisał: pochodzę z Zielonej Góry, Piękne miasto. Kojarzy mi się z winem i Urszulą Dudziak 4 minuty temu, sysia2345 napisał: Parę pięknych miejsc udało nam się zobaczyć, Śnieżka (latem), Samotnia , Szrenica, Śnieżne Kotły, Łabski Szczyt. Karkonoski klasyk 4 minuty temu, sysia2345 napisał: Dwa lata temu byliśmy w Tatrach, ale udało nam się dotrzeć tylko na Dolinę Strążyska. Oj tam, oj tam. Ja zaczynałem od Doliny ku dziurze 6 minut temu, sysia2345 napisał: Profil Tatromaniak obserwuje od lat na facebooku i tak też dziś trafiłam na forum. Obserwuje jak opisujecie wiele nieodpowiedzialnych zachowań turystów, którzy jak ja bywają w górach 'od ferii do ferii' i wolałabym nie popełnić jakiejś głupiej gafy i nie zostać bohaterem akcji ratunkowej z powodu totalnego braku wiedzy. Staram się przygotować w teorii na tyle ile mogę, teorii jak to mówią nigdy za wiele. Miło czytać. Czuj się, jak u siebie w domu. I zostań z nami do końca świata i o jeden dzień dłużej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 6 minut temu, sysia2345 napisał: i podjechać na Przełom Białki. to ja jeszcze polecam Pieniny , a szczególnie Małe Pieniny , Wąwóz Homole , Wysoka no i oczywiście Wysoki Wierch , wycieczki opisane w dziale inne góry.Jeżeli nie to przynajmniej pienińskie zamki i zaporę w Niedzicy z przełomu Białki to już blisko , bo przełom to w sumie Pieniny Spiskie. 8 minut temu, sysia2345 napisał: wydrukuje mapy, jeśli chodzi o mapy to polecam to wydawnictwo:https://wit.piwniczna.pl/pl/c/MAPY-TURYSTYCZNE/59/1/full 10 minut temu, sysia2345 napisał: A jak w tym roku uda się gdzieś dotrzeć pozwolę się pochwalić czekamy niecierpliwie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sysia2345 Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 24 minuty temu, Mnich Admin napisał: Piękne miasto. Kojarzy mi się z winem i Urszulą Dudziak no i oczywiście z Falubazem. Czy nie? 25 minut temu, Mnich Admin napisał: Miło czytać. Czuj się, jak u siebie w domu. I zostań z nami do końca świata i o jeden dzień dłużej szczerze... bardzo bałam się napisać, że otrzymam niefajne odpowiedzi, ale później pomyślałam że ludzie z pasją zawsze są szczęśliwi i wyrozumiali a Ci którzy przeżyli coś więcej, też od czegoś musieli zacząć no i nie pomyliłam się dzięki 23 minuty temu, barbie609 moderator napisał: to ja jeszcze polecam Pieniny , a szczególnie Małe Pieniny , Wąwóz Homole , Wysoka no i oczywiście Wysoki Wierch , wycieczki opisane w dziale inne góry.Jeżeli nie to przynajmniej pienińskie zamki i zaporę w Niedzicy z przełomu Białki to już blisko , bo przełom to w sumie Pieniny Spiskie. łoo te wszystkie nazwy są dla mnie takie obce, ale nadrobie. Dzięki wielkie Przełom Białki zobaczyłam ostatnio w serialu i mówię ' Jak pięknie, musze tam być'! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sysia2345 Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 1 godzinę temu, J@n napisał: a dzieci w jakim wieku jeśli to nie tajemnica ? pewnie że nie tajemnica, 7 i 13 lat, niby dość aktywne, piłka nożna i akrobatyka, ale do chodzenia jakieś niechętne. Wierze że to się kiedyś zmieni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 35 minut temu, sysia2345 napisał: łoo te wszystkie nazwy są dla mnie takie obce, ale nadrobie. jako fan Pienin czuję się zobowiązany proszę tak na początek https://pl.wikipedia.org/wiki/Rezerwat_przyrody_Przełom_Białki_pod_Krempachami https://pl.wikipedia.org/wiki/Pieniny https://pl.wikipedia.org/wiki/Zamek_Pieniny https://pl.wikipedia.org/wiki/Zamek_Dunajec https://pl.wikipedia.org/wiki/Zamek_w_Czorsztynie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 1 godzinę temu, sysia2345 napisał: szczerze... bardzo bałam się napisać, że otrzymam niefajne odpowiedzi, ale później pomyślałam że ludzie z pasją zawsze są szczęśliwi i wyrozumiali a Ci którzy przeżyli coś więcej, też od czegoś musieli zacząć no i nie pomyliłam się dzięki Masz bardzo dobre i bardzo mocne wejście Czuję w kościach, że zostaniesz z nami na dłużej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sysia2345 Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 1 godzinę temu, barbie609 moderator napisał: jako fan Pienin czuję się zobowiązany proszę tak na początek https://pl.wikipedia.org/wiki/Rezerwat_przyrody_Przełom_Białki_pod_Krempachami https://pl.wikipedia.org/wiki/Pieniny https://pl.wikipedia.org/wiki/Zamek_Pieniny https://pl.wikipedia.org/wiki/Zamek_Dunajec https://pl.wikipedia.org/wiki/Zamek_w_Czorsztynie Powinno się udać coś dodać zamki uwielbiam, udało mi się być w Książu, Czocha, Grodno, Kliczków, Joannitów w Łagowie, Piastów w Krośnie Odrzańskim, pałacu w Iłowej i Żaganiu , Bolkowie no ale to wszystko 'moje' rejony. Jako fanka Korony Królów Bardzo bym chciała do Bobolic i na Wawel oczywiście 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia @sysia2345- w marcu ogranizujemy dwa spotkania integracyjne. Pierwsze w Pieninach, drugie w Beskidzie Śląskim. Jeśli tylko masz czas i chęć, serdecznie zapraszamy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 1 minutę temu, sysia2345 napisał: Powinno się udać coś dodać naprawdę polecam , w obydwu jest ekspozycja , no i przy okazji zapora.Z korony zapory zamki wyglądają naprawdę ekstra. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia (edytowane) 1 godzinę temu, sysia2345 napisał: no i oczywiście z Falubazem. Czy nie? Jestem fanką żużla i mieszkam niedaleko Częstochowy więc często bywam na stadionie żużlowym Edytowane 29 Stycznia przez Zośka 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 5 minut temu, Mnich Admin napisał: Pierwsze w Pieninach, hmm w Gorcach Jacku w Gorcach nie w Pieninach i to w sumie nie spotkanie tylko wspólny wypad. Co nie zmienia faktu że zapraszamy , chociaż trasy dla 7-mio latka mogą być za ciężkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Przed chwilą, barbie609 moderator napisał: hmm w Gorcach Jacku w Gorcach nie w Pieninach i to w sumie nie spotkanie tylko wspólny wypad. Co nie zmienia faktu że zapraszamy , chociaż trasy dla 7-mio latka mogą być za ciężkie. Tak, tak - w Gorcach. Wybacz ten lapsus, jakoś mi się ciągle z Pieninami kojarzysz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 3 minuty temu, Zośka napisał: Jestem fanką żużla i mieszkam niedaleko Częstochowy więc często bywam na stadionie żużlowym @Zośka- przy okazji kolejnych, nowych rzeczy dowiaduję się o Tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia @Mnich Admin już kiedyś pisałam że jeżdżę motocyklem i jestem fanką motosportu zarówno motorowego jak samochodowego. Jeżdżę czasem na wyścigi (popatrzeć i posłuchać). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Przed chwilą, Zośka napisał: @Mnich Admin już kiedyś pisałam że jeżdżę motocyklem i jestem fanką motosportu zarówno motorowego jak samochodowego. Jeżdżę czasem na wyścigi (popatrzeć i posłuchać). To że jesteś fanką motocykli to wiedziałem, nawet kiedyś pochwaliłaś się zdjęciem swojej maszyny. Ale że jesteś miłośniczką żużla - tego nie wiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sysia2345 Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 12 minut temu, Zośka napisał: Jestem fanką żużla i mieszkam niedaleko Częstochowy więc często bywam na stadionie żużlowym to w tym roku będzie okazja się pościgać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia @Mnich Admin jak się jest z Częstochowy albo okolic to trzeba być kibicem albo Włókniarza (żużel) albo Rakowa (piłka nożna) a ja piłki nie lubię 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 4 minuty temu, sysia2345 napisał: to w tym roku będzie okazja się pościgać. Ty też lubisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sysia2345 Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 3 minuty temu, Zośka napisał: Ty też lubisz ? Pewnie! W Częstochowie nie byłam. Ale jak Ty będziesz w tym roku w Zielonej- nie autokarem, to zapraszam na spotkanie A może na gp do Warszawy się wybierasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sysia2345 Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 7 minut temu, Zośka napisał: @Mnich Admin jak się jest z Częstochowy albo okolic to trzeba być kibicem albo Włókniarza (żużel) albo Rakowa (piłka nożna) a ja piłki nie lubię U nas albo Falubazu albo Zastalu (koszykówka ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi