Jędrek Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Dnia 5.10.2023 o 19:13, Mnich Moderator napisał: No dobrze, biwakować nie można. Ale siedzieć tak cały noc pod śpiworem i gapić się w niebo chyba można? W dawnych czasach sporo jeździłem koleją i bywało że musiałem spędzić parę godzin w jakiejś poczekalni. Zdarzali się czasem nadgorliwi sokiści którzy co i rusz budzili drzemiących tam ludzi (nie meneli) z hasłem "tu nie wolno spać!". Może więc jeśli nie zaśniesz to nie będzie uznane za biwak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 19 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 Dzisiejsza wschuta 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 19 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 Juz zimowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 19 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 1 godzinę temu, jaaga76 napisał: Juz zimowa... No cóż, aby do czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca (edytowane) Może nie najwyższa miejscówka, ale jestem w Zakopanem w delegacji i nie mam zbyt wiele czasu na góry, staram się korzystać na ile czas pozwala, no i siły Nosal o poranku: Edytowane 15 Marca przez staroń 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 9 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia Wschód słońca z Południcy w Tatrach Niżnych 9 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 9 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 50 minut temu, Mateusz Z napisał: Wschód słońca z Południcy w Tatrach Niżnych Bajka @Mateusz Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 9 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia Piękności. Kto malował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 9 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 56 minut temu, wjesna napisał: Kto malował? To je amelinowe, tego nie pomalujesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 9 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 4 minuty temu, Mateusz Z napisał: To je amelinowe, tego nie pomalujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 11 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia Tuż przed wschodem też jest fajnie - kolorowo 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 11 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia Wschody są piękne tylko szkoda że tak wcześnie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 12 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia Pięknie to wygląda, doceniam też zaangażowanie autorów tych zdjęć. Żeby o wschodzie słońca być w górach trzeba wyjść nocą a tu trochę strach przed misiami zwłaszcza jak idzie się samemu, drugi wariant to nocleg w schronisku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 12 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 5 godzin temu, Pablo P napisał: Żeby o wschodzie słońca być w górach trzeba wyjść nocą a tu trochę strach przed misiami zwłaszcza jak idzie się samemu, drugi wariant to nocleg w schronisku. Jest też trzeci wariant, wejść na zachód słońca i zostać do rana z misiami na szczycie fotki z zachodu 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 12 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 31 minut temu, Mateusz Z napisał: Jest też trzeci wariant, wejść na zachód słońca i zostać do rana z misiami na szczycie fotki z zachodu Fotki magiczne. Na szczęście misie na tej wysokości rzadko chodzą. Oficjalnie biwakować nie wolno, jednak wiem że niektórzy nocują tu i ówdzie. Może to być fajne doświadczenie, gdzieniegdzie są miejsca otoczone skałami, kamieniami w których można nieoficjalnie mały namiot zaczepić. Nie widzę nic w tym złego w przeciwieństwie do Służb Parku Narodowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 12 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia (edytowane) 32 minuty temu, Pablo P napisał: Na szczęście misie na tej wysokości rzadko chodzą Oj zdziwiłbyś się Jakiś czas temu na ponad 2100m niedźwiedź mi poszarpał plecak i wyjadł zapasy jedzenia. Zmusił mnie do odwrotu w dolinę Edytowane 12 Kwietnia przez Mateusz Z 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 12 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 20 minut temu, Mateusz Z napisał: Oj zdziwiłbyś się Jakiś czas temu na ponad 2100m niedźwiedź mi poszarpał plecak i wyjadł zapasy jedzenia. Zmusił mnie do odwrotu w dolinę Nie zazdroszczę tzw bliskie spotkanie. Słyszałem że widywano misie na dużych wysokościach nawet na Rysach, Twoje zdarzenie potwierdza ten fakt. Zawsze trzeba brać pod uwagę taką ewentualność. Myślę jednak że bardziej prawdopodobne jest spotkać misia niżej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 12 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 36 minut temu, Mateusz Z napisał: Zmusił mnie do odwrotu w dolinę Spotkałem miśki kilka razy ,na szczęście zachowywały się neutralnie tzn dwa razy się ewakuowały a dwa razy Kudłata miała nas w ...................... . Fakt ,że było to w dzień. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia Dnia 12.04.2024 o 13:39, Mateusz Z napisał: Jest też trzeci wariant, wejść na zachód słońca i zostać do rana z misiami na szczycie fotki z zachodu Preferuję ten wariant ale w wersji bez misiów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 3 godziny temu, vatra napisał: Preferuję ten wariant ale w wersji bez misiów To nie zabieraj że sobą kaszanki 1 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 41 minut temu, Fibi napisał: 4 godziny temu, vatra napisał: Preferuję ten wariant ale w wersji bez misiów To nie zabieraj że sobą kaszanki Co Wy macie z tą kaszanką? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia (edytowane) Dnia 12.04.2024 o 15:37, barbie609 moder napisał: Spotkałem miśki kilka razy ,na szczęście zachowywały się neutralnie tzn dwa razy się ewakuowały a dwa razy Kudłata miała nas w ....... Wiesz, to nie było tak, że niedźwiedź mnie zaatakował, tylko mój plecak z jedzeniem spoczywający w kolibie. Jak wróciłem ze szczytu z zachodu słońca to niemile byłem zaskoczony. Pewnie miał smaka na tą kaszankę co miałem. Zostawił tylko słoik musztardy Edytowane 16 Kwietnia przez Mateusz Z 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 6 minut temu, Mateusz Z napisał: Pewnie miał smaka na tą kaszankę co miałem. No tak jedzonko.Ostatnio oglądałem filmy Rufusa ze ,,Starego Wspaniałego Świata,, zrobione w czasie wyprawy na Alaskę. On tam poszedł tak daleko ,że nie tylko jedzenia w obozie nie przechowywał ale i posiłki przygotowywał i jadł z dala od namiotu.Co prawda był uzbrojony w broń czarnoprochową ale wolał zapobiegać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 16 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia (edytowane) 32 minuty temu, Mateusz Z napisał: Co Wy macie z tą kaszanką? My raczej nic ale misiek to co innego, wygląda na to że lubi tylko bez musztardy Edytowane 16 Kwietnia przez vatra 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 19 godzin temu, vatra napisał: My raczej nic ale misiek to co innego, wygląda na to że lubi tylko bez musztardy Ciekawe czy lubi taką podsmażaną z cebulką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi