Mateusz Z Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 5 minut temu, Q'bot napisał: Zabrakło piwa na zdjęciu ;] Było i piwo, ale jakoś niefotogeniczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 2 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 (edytowane) @Mateusz Z.....chyba zapomniałeś o Wielkim Krywaniu Edytowane 2 Listopada 2022 przez Artur S 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 3 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 11 godzin temu, Artur S napisał: Z.....chyba zapomniałeś o Wielkim Krywaniu Nie zapomniałem Nie mam odpowiedniego zdjęcia. Za to dodam wschodzące słońce z Tarnicy 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele Opublikowano 3 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 Taki widoczek ze Skrzycznego. Piękny to był poranek. 000_4126 by Maciej Pawlik, on Flickr 000_4134 by Maciej Pawlik, on Flickr 000_4192-6 by Maciej Pawlik, on Flickr 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 3 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 (edytowane) Niedzielny wschód słońca z Cupla . Edytowane 3 Listopada 2022 przez Artur S 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 4 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Dnia 13.10.2022 o 07:10, Mateusz Z napisał: Wielki Chocz i Wielki Rozsutec Mateusz - ciekawe skąd mam podobne ujęcie ??? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 A ja tym razem mam timelapsea zamiast zdjęć 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 13 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Dziś na Mogielicy...... 9 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 13 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Ten Twój wschód ma cos z magii, piękny jest. Chyba Stachura kiedyś pisał, że,,ranek to jest ranek. Stare to wszystko jak świat a nie znudziło się jeszcze nikomu " 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 13 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 3 minuty temu, wjesna napisał: Ten Twój wschód ma cos z magii, piękny jest. Chyba Stachura kiedyś pisał, że,,ranek to jest ranek. Stare to wszystko jak świat a nie znudziło się jeszcze nikomu " Jak ja uwielbiam Stachurę A zdjęcia @Artur Srównie mocno! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 13 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2022 Dzisiejszy Fschut na hołdach 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 13 godzin temu, Mnich Moderator napisał: Jak ja uwielbiam Stachurę A to żeś mnie zaskoczył. Proza, poezja czy wszystko co spod jego pióra wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Panie @Mnich ModeratorMnichuModeratorze cosik się migasz od odpowiedzi. Bo pomyślę, że jedyne co lubisz ze Stachury to Siekierezadę w Cisnej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 2 godziny temu, wjesna napisał: Panie @Mnich ModeratorMnichuModeratorze cosik się migasz od odpowiedzi. Bo pomyślę, że jedyne co lubisz ze Stachury to Siekierezadę w Cisnej Ja się migam? Skądże. Dopiero pracę skończyłem. I już śpieszę z odpowiedzią. Moja miłość do twórczości Steda zaczęła się już w ogólniaku - w moim kręgu Siekierezada, czy Cała Jaskrowość były książkami wręcz kultowymi. Później, już na studiach, zachwyciłem się jego poezją. A że jestem z wykształcenia filologiem polskim, czasu na czytanie miałem sporo Tak, Stachura, podobnie jak Hłasko, Wojaczek, Bursa - to mój absolutny, literacki top. Stąd też pewnie moja słabość do Starego Dobrego Małżeństwa. Nie wiem, czy wiesz, ale na yt można znaleźć takie perełki, jak np. ta: https://www.youtube.com/watch?v=MYl6enYC8aA A teraz pozwól, że zakończę swój wpis moim ulubionym cytatem Steda: Człowiek człowiekowi wilkiem! Lecz ty się nie daj zwilczyć! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 2 godziny temu, Mnich Moderator napisał: Ja się migam? Skądże. Dopiero pracę skończyłem. I już śpieszę z odpowiedzią. Moja miłość do twórczości Steda zaczęła się już w ogólniaku - w moim kręgu Siekierezada, czy Cała Jaskrowość były książkami wręcz kultowymi. Później, już na studiach, zachwyciłem się jego poezją. A że jestem z wykształcenia filologiem polskim, czasu na czytanie miałem sporo Tak, Stachura, podobnie jak Hłasko, Wojaczek, Bursa - to mój absolutny, literacki top. Stąd też pewnie moja słabość do Starego Dobrego Małżeństwa. Nie wiem, czy wiesz, ale na yt można znaleźć takie perełki, jak np. ta: https://www.youtube.com/watch?v=MYl6enYC8aA A teraz pozwól, że zakończę swój wpis moim ulubionym cytatem Steda: Człowiek człowiekowi wilkiem! Lecz ty się nie daj zwilczyć! Czuję się z lekka zmieszana,wstrząśnieta jak bondowska wódka z martini. Zaskoczyłeś mnie odpowiedzią, chyba będę Ci od dziś mówić,,mistrzu" Tej wersji piosenki nie znałam, choc sama piosenke jak najbardziej. Gdybym poszła na strych to pewnie znalazłbym kasetę albo dwie sdm. Byli Kiedyś chętnie sluchani. Lubisz postacie niepokorne Stachurę lubię, Wojaczka wybiórczo, bo bywał trudny, ale i piękny bo niewiele jest autorów czegoś tak pięknego jak ,,Prośba ". Natomiast Hłasko- czapki z głów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 11 minut temu, wjesna napisał: Czuję się z lekka zmieszana,wstrząśnieta jak bondowska wódka z martini. Zaskoczyłeś mnie odpowiedzią, chyba będę Ci od dziś mówić,,mistrzu" Tej wersji piosenki nie znałam, choc sama piosenke jak najbardziej. Gdybym poszła na strych to pewnie znalazłbym kasetę albo dwie sdm. Byli Kiedyś chętnie sluchani. Lubisz postacie niepokorne Stachurę lubię, Wojaczka wybiórczo, bo bywał trudny, ale i piękny bo niewiele jest autorów czegoś tak pięknego jak ,,Prośba ". Natomiast Hłasko- czapki z głów. Jedna, drobna uwaga. Ten śpiewający z linku Pan to sam Mistrz Sted. I jego możemy tak tytułować. Bo ja tu tylko sprzątam. Od czasu do czasu poczytam coś mądrego, obejrzę coś wartościowego, posłucham czegoś wzruszającego. A jak mam dosyć wielkomiejskiego zgiełku pakuje plecak i ruszam tam, gdzie wyżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OTTO Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Ja również w latach 90 z chęcią, w ręcz w kółko słuchałem SDM. Moja kuzynka coś mi wspominała ze jej znajoma z nim teraz coś tworzy. Ale mówiła mi to gdy wchodziliśmy na Rysy i średnio ją słuchałem . P. S. Mam gdzieś nawet ich płytę CD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 1 hour ago, OTTO said: SDM Skrótowiec brzmi jak nazwa jakiegoś przedsiębiorstwa komunikacji miejskiej 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OTTO Opublikowano 15 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 7 godzin temu, Q'bot napisał: Skrótowiec brzmi jak nazwa jakiegoś przedsiębiorstwa komunikacji miejskiej Stare dobre małżeństwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 15 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 11 godzin temu, Mnich Moderator napisał: Jedna, drobna uwaga. Ten śpiewający z linku Pan to sam Mistrz Sted. I jego możemy tak tytułować. Myślę, że lepiej że się skupił na pisaniu 8 godzin temu, Q'bot napisał: Skrótowiec brzmi jak nazwa jakiegoś przedsiębiorstwa komunikacji miejskiej Dla naszego pokolenia brzmi tak, że każdy wie o co chodzi. 10 godzin temu, OTTO napisał: Ja również w latach 90 z chęcią, w ręcz w kółko słuchałem SDM Fajne to byly czasy. To znaczy czasy jak czasy, same w sobie niezwykle nie były ale ta młodość.... Jak to śpiewał Gawliński,,muzyka była dla nas wszystkich jak bóg, było szaleństwo dusz.." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 15 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 18 godzin temu, wjesna napisał: Natomiast Hłasko- czapki z głów. Ja też często do niego wracam i ciągle nie mam dość 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 Dnia 15.11.2022 o 14:37, Zośka napisał: Ja też często do niego wracam i ciągle nie mam dość Jego pisanie się nie starzeje, zauważyłaś? Czasem trudno czytać stare książki, bo tam już nie używane teraz słowa, czasem trzeba się trochę z tym językiem pomęczyć, a przez jego opowiadania się płynie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 @wjesna masz rację. Moim córkom też się podoba a jak się podoba młodym to znaczy że się nie starzeje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 3 godziny temu, Zośka napisał: @wjesna masz rację. Moim córkom też się podoba a jak się podoba młodym to znaczy że się nie starzeje. Mają dobry gust. Po mamie:) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 29 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 Taki był fshut dziś, kto zgadnie gdzie? ;> 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi