Zośka Opublikowano 12 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 @Mateusz Z byłeś tam całą noc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 12 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 (edytowane) 13 minut temu, Zośka napisał: byłeś tam całą noc ? Tak. To było takie moje górskie marzenie zachód i wschód z Lodowego w piękną pogodę Edytowane 12 Września 2023 przez Mateusz Z 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 Wschód słońca, widoczne Lodowy Szczyt, Lodowa Kopa, Durny i tranzyt słońca z Łomnicą 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 13 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2023 1 minutę temu, Mateusz Z napisał: Wschód słońca, widoczne Lodowy Szczyt, Lodowa Kopa, Durny i tranzyt słońca z Łomnicą Moje ulubione 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 27 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 Dla @Mnich Moderator 4 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 27 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 2 godziny temu, Mateusz Z napisał: Dla @Mnich Moderator Moje ulubione, bardzo Ci druhu dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 27 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 Prośba do wszystkich; napiszcie proszę - będąc na jakim szczycie - przeżyliście najpiękniejszy wschód słońca ever? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 27 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2023 4 godziny temu, Mnich Moderator napisał: przeżyliście najpiękniejszy wschód słońca ever? Mała Wysoka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 30 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 Dnia 27.09.2023 o 15:06, Mnich Moderator napisał: Prośba do wszystkich; napiszcie proszę - będąc na jakim szczycie - przeżyliście najpiękniejszy wschód słońca ever? Wielki Chocz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Dnia 30.09.2023 o 13:44, Artur S napisał: Wielki Chocz Tam pojedziemy na nasz męski biwak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OTTO Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 A można tam legalnie nocować w namiocie? Też lubię ten szczyt. I urokliwe wioski wokół, gdzie czas jakby się zatrzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 30 minut temu, OTTO napisał: A można tam legalnie nocować w namiocie? Też lubię ten szczyt. I urokliwe wioski wokół, gdzie czas jakby się zatrzymał. My mamy w planach nocować pod gołym niebiem. Jeśli tylko wyzdrowieję i pogoda dopisze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OTTO Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Ale chyba już nie tej jesieni? Tylko latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 1 godzinę temu, Mnich Moderator napisał: Jeśli tylko wyzdrowieję nie jeśli ,jak wyzdrowiejesz 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 1 godzinę temu, barbie609 napisał: nie jeśli ,jak wyzdrowiejesz Albo gdy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OTTO Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Byłem na Choczu ponad rok temu, dogaszalem ognisko między kosówką, woda która miałem do picia. Zastanawiam się czy można tam legalnie palić ognisko, skoro ktoś rozpalił tak aby nie było widać? Choć jest tam też miejsce na ognisko na otwartej przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 4 godziny temu, OTTO napisał: Byłem na Choczu ponad rok temu, dogaszalem ognisko między kosówką, woda która miałem do picia. Zastanawiam się czy można tam legalnie palić ognisko, skoro ktoś rozpalił tak aby nie było widać? Choć jest tam też miejsce na ognisko na otwartej przestrzeni. Przejrzałem trochę zdjęć z Chocza, które ludzie wrzucali do sieci i na wielu z nich są ogniska, jak i namioty. W sumie sam nie wiem, czy zgodnie z ichniejszymi przepisami jest to legalne. Myślę, że @Artur S albo @Mateusz Z będą bardziej zorientowani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 3 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Biwaki na dziko na Słowacji są zabronione. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Dnia 2.10.2023 o 17:39, Mnich Moderator napisał: Przejrzałem trochę zdjęć z Chocza, które ludzie wrzucali do sieci i na wielu z nich są ogniska, jak i namioty. W sumie sam nie wiem, czy zgodnie z ichniejszymi przepisami jest to legalne. Myślę, że @Artur S albo @Mateusz Z będą bardziej zorientowani. To trochę skomplikowane, na Słowacji zasadniczo biwakowanie na dziko jest zabronione, jednak zazwyczaj nikt nie zwraca na ten zakaz uwagi i raczej nie zdarza się kara jeśli tylko nie palimy ognisk w lesie, lub nie biwakujemy na terenie parku narodowego czy rezerwatu o stopniu ochrony powyżej trzeciego . Wielki Chocz ma piąty czyli najwyższy stopień ochrony czyli biwak tam jest na pewno nielegalny. Jeśli ktoś koniecznie chce być zgodny z literą prawa to zawsze może spędzić noc w hotelu Choč, i wyjść na szczyt o brzasku:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 (edytowane) Biwakowanie jest zabronione, ale np. w Tatrach na wielu szczytach (i nie tylko) są miejsca przygotowane pod biwak - w miarę płaskie, z murkami z kamieni chroniącymi przed wiatrem. I jakoś nie widać żeby służby Tanap likwidowały te miejscówki. Edytowane 5 Października 2023 przez Jędrek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 1 godzinę temu, Jędrek napisał: Biwakowanie jest zabronione, ale np. w Tatrach na wielu szczytach (i nie tylko) są miejsca przygotowane pod biwak - w miarę płaskie, z murkami z kamieni chroniącymi przed wiatrem. I jakoś nie widać żeby służby Tanap likwidowały te miejscówki. Cytując @Fibi; strzelać za biwakowanie na dziko raczej nie będą A swoją drogą Wielki Chocz nie leży na terenie parku narodowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 5 godzin temu, Mnich Moderator napisał: Cytując @Fibi; strzelać za biwakowanie na dziko raczej nie będą A swoją drogą Wielki Chocz nie leży na terenie parku narodowego? Nie leży. Sam Chocz, a w zasadzie cztery Chocze bo tyle jest nazwanych wierzchołków, położone są w granicach rezerwatu przyrody Choč . Na terenie rezerwatu obowiązuje najwyższy - piąty stopień ochrony przyrody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 1 minutę temu, Artur S napisał: Nie leży. Sam Chocz, a w zasadzie cztery Chocze bo tyle jest nazwanych wierzchołków, położone są w granicach rezerwatu przyrody Choč . Na terenie rezerwatu obowiązuje najwyższy - piąty stopień ochrony przyrody. No dobrze, biwakować nie można. Ale siedzieć tak cały noc pod śpiworem i gapić się w niebo chyba można? 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszKalinowskii Opublikowano 13 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2023 Jak patrzę na te widoki to aż mi się serce raduje a zdjęcia od @Marcin.bb to poemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Taki tam dość świeży wshut: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi