ergorapido Opublikowano 25 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich Góro-maniaków. Mam pytanie do specjalistów, gdyż od dłuższego czasu zastanawia mnie, co to za szczyty widoczne ode mnie z okna i nie daje mi to spać po nocach Próbowałem porównywać do przeróżnych zdjęć panoram szczytów i nie mogę znaleźć nigdzie tak "górujacych" nad reszta wzniesień. Czy możliwe, ze najwyższy z widocznych na zdjęciu to Turbacz? Proszę zatem o pomoc! pozdrawiam Piotr Edytowane 25 Grudnia 2020 przez ergorapido Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 Czasami droga na szczyt oferuje lepsze widoki niż z wierzchołka. W ostatnią niedzielę na Policy strasznie wiało i mroziło, a na niebieskim szlaku przy podejściu na Czyrniec - takie cudowne słonko. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 @Artur S sielsko-anielsko.... pięknie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Takie tam z drogi na Babią. Niech Was nie zmyli to słońce! Odczuwalna wynosiła jakieś - 25 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 @Mnich Moderator takie tam.... piękne zdjęcie i pięknie widoczne nasze kochane Taterki musze w tym roku w końcu tą Babią ogarnąć jakos w planie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Dnia 27.11.2020 o 19:12, Q'bot napisał: Korzystając ze Święta Dziękczynienia wybrołem się na hołdy Super fota jak się zjeżdżało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 7 hours ago, Anuś said: Super fota jak się zjeżdżało? Wybrałem wariant przez Biały Krzyż i do Brennej - a z racji cienkich oponek zjeżdżało się... wyboiście 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 @Q'bot czyli było grubo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zima w Beskidach jest piękna, lubię te szlaki...... Pod koniec grudnia a dokładnie 26.12.20 szłam zielonym szlakiem ze Szczyrku na Skrzyczne. Dwa razy szlak przecinał nartostradę, więc trzeba było szybciutko przebiec, żeby uniknąć kolizji z narciarzem. Na szczycie ok. - 4, świeży śnieg, brak widoczności, ale było super 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Kolejny szlak beskidzki, tym razem żywiecki - wybrałam Rysiankę (02.01). Ze Złatnej najkrótszy czarny szlak, też okazał się pięknie ośnieżony. Na górze cudne widoki i dość mocny wiatr. Na szlaku spotkany bałwan (taki chyba posylwestrowy) . Pożyczyłam mu moje kijki, żeby poczuł się trochę stabilniej..... 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 @Kasia KPiękne te choinki na tym białym śniegu i tle gór + te chmurki na pierwszym zdjęciu .... no bajka Kasiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Masz rację Aniu, taka lekko bajkowa sceneria 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 (edytowane) @Kasia K dzięki za zimową wersję szlaku na Rysiankę. Byłam w sierpniu i się zakochałam. Fotki super! Edytowane 9 Stycznia 2021 przez jaaga76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 Przez dzisiejszą noc przybyło kolejne 20 cm śniegu w dolinach i rankiem minus 15.....( okolice niebieskiego szlaku na Cupel ) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Wczoraj gdzieś w okolicach równika obrodziło pole bawełny 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 8 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Beskid Żywiecki- ze Stryszawy szlakiem/ścieżką kard. Wyszyńskiego. Wejście na szlak prowadziło przez mostek, lubię takie początki, to tak jakby most prowadził do innego świata. Następna atrakcją miał być świerk Siłosław ale już niestety położony. Potem była Polana Krawcowa i niedługo główny cel wycieczki- Jałowiec. Ma fajna wysokość 1111 m. Zejście w pobliże schroniska ,, W murowanej piwnicy" dawało ładny widok na Babią Górę. potem w dól do Kolędówek dość mocno oblodzoną trasą. Powrót przez wieś. Niedługo, ale przyjemnie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 8 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 I jeszcze raz Beskid Żywiecki. Z przełęczy Zubrzyckiej przez Czyrniec, szlakiem przemytników na Police. Babia Góra widoczna z Policy raz sie pokazywała a raz chowała w chmurach. Potem zejście na Przełęcz Kucałową i do Schroniska na Hali Krupowej, skąd był ładny widok na Tatry. Potem Okrąglik a tam Kapliczka Matki Bożej Opiekunki Turystów z pamiątkowymi tabliczkami osób które w górach zginęły lub były z górami związane. Zejście przez Halę Krupowa z tak ładnym widokiem na Tatry, że szlak zgubiłam. potem coraz niżej i niżej i niżej... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 28 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 Beskid Żywiecki w wiosenno - zimowej odsłonie. Wczorajsza wycieczka Rycerka - Wielka Racza - Przegibek - Rycerka. Widoczność niestety poniżej przeciętnej ale rano całkiem przyjemna i słoneczna pogoda. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Ani to Tatry, ani to Korona Gór Polski. Ale za to ciekawy i sympatyczny szlak. Gorąco polecam wszystkim - Luboń Wielki! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Filmik jak zwykle świetny. Szłam tą trasą rok temu, zaraz po tym, gdy znieśli zakaz chodzenia po lasach. Był taki tłum ludzi, że zobaczyć takie puste ścieżki jak na Twoim filmie było niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 6 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2021 5 godzin temu, wjesna napisał: Filmik jak zwykle świetny. Szłam tą trasą rok temu, zaraz po tym, gdy znieśli zakaz chodzenia po lasach. Był taki tłum ludzi, że zobaczyć takie puste ścieżki jak na Twoim filmie było niemożliwe. Pamiętam ten dzień, poszliśmy wtedy na Skrzyczne i było jeszcze mniej ludzi niż na tym filmie. Luboń jednak trochę ciekawszy więc pewnie dlatego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Ponieważ na nizinach jest już wiosennie postanowiłam poszukać wiosny w Beskidach i wybrałam się wczoraj na Rysiankę. Wiosny niestety nie znalazłam a warunki zimowe przyciągnęły sporą ilość miłośników narciarstwa i freeridów. Niestety mój aparat miał focha i cudowny widok na Tatry został zapisany jedynie w pamięci. Fotki z telefonu nie oddają naprawdę wspaniałego widoku 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 5 godzin temu, Zośka napisał: warunki zimowe przyciągnęły sporą ilość miłośników narciarstwa i freeridów. @Zośka nie wiem czy to Cię pocieszy ale powiem Ci że byłam dzisiaj w Pieninach. Owszem jest bardziej wiosenne niż na Twoich zdjęciach ale "miłośników" na szlaku też sporo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Najbardziej zaskoczona byłam widokiem dość dużej ilości dorosłych, a nawet bardzo dorosłych ludzi zjeżdżających na jabłuszkach przed którymi musiałam czasem uciekać na "pobocze" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 @Zośka zamiast uciekać trzeba było zasiąść na jabłuszku i się pościgać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi