Bieszczadzki_tatromaniak 391 Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 6 minut temu, Q'bot napisał: Twój nick wskazuje, że jesteś dziadkiem raczej ? może kiedyś ? słownik w telefonie winny temu lapsusowi 1 Quote Link to post Share on other sites
Guest Kacha Posted December 1, 2019 Share Posted December 1, 2019 @Jacek dobry opis, jak przystało na "pijarowca" ?? Quote Link to post Share on other sites
Gieferg 240 Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 (edited) Może i ja się przywitam. Ex-historyk, Ex-RPGowiec (nie komputerowy), miłośnik wiedźmina, filmowej i komiksowej fantastyki, muzyki rockowej i filmowej i nieco spóźniony tatroholik. Spóźniony, bo pierwszy raz byłem w Tatrach w wieku 35 lat. Uzależniłem się błyskawicznie. Inne góry też mogą być, ale głównie na wiosenną rozgrzewkę o ile nie są za daleko :P Edited December 10, 2019 by Gieferg 2 Quote Link to post Share on other sites
Gieferg 240 Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 (edited) Wiedźmin w postaci książek, gier komputerowych (od lat nie grywam w gry komputerowe ale dla trzech części wiedźmina zrobiłem wyjątek), papierowego RPGa "Gra Wyobraźni", gwinta w wersji papierowej, a nawet do serialu z Żebraltem mam sentyment (a już muzykę z niego uwielbiam). Na serial Netflixa oczywiście czekam. Edited December 10, 2019 by Gieferg Quote Link to post Share on other sites
Gieferg 240 Posted December 10, 2019 Share Posted December 10, 2019 (edited) Serial jest słaby, ale i tak się nim czasem katuję :) Zapomniałbym dodać: również filmowiec/montażysta amator, zamierzający sfilmować całe polskie Tatry (a raczej ich część dostępną szlakiem) i przynajmniej kawałek słowackich ;) Edited December 10, 2019 by Gieferg 1 Quote Link to post Share on other sites
Krisbin 679 Posted December 12, 2019 Share Posted December 12, 2019 Witamy. Do zobaczenia na szlaku!? 1 Quote Link to post Share on other sites
karpasani 663 Posted December 27, 2019 Share Posted December 27, 2019 Witaj i do zobaczyska na górskich szlakach?. 1 Quote Link to post Share on other sites
Guest jagusia Posted December 29, 2019 Share Posted December 29, 2019 33 minuty temu, Jacek napisał: Też lubie Pythonów ? Ja ich uwielbiam ! Żywot Briana i Sens życia to arcydzieła i mogę je oglądać godzinami ? Quote Link to post Share on other sites
eire 178 Posted December 30, 2019 Share Posted December 30, 2019 Cześć, po drugiej stronie ekranu Irek. Dawno nie widziany w Tatrach, rozpocząłem przygodę z wyższymi górami - w tym roku 3 x 5., ale chętnie wrócę w rodzime strony, już za kilka dni. Do miłego. 1 Quote Link to post Share on other sites
Anuś 1,254 Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 Hej wszystkim, Jestem Ania, góry kocham od kiedy pierwszy raz ujrzałam Giewont, było to jakieś 10 lat temu. Od tamtej pory staram się każdą wolną " chwile" spędzać w TATRACH... Nie zawsze to się udaje gdyż jestem z Pn. ... Fajnie, że są ludzie którym nie trzeba tłumaczyć dlaczego kolejny urlop w górach....? Góry są dla mnie źródłem radości, szczęścia i wolności. Potęga i surowe piękno - zagadką, którą próbuje rozwiązać, wspominając się coraz wyżej ale i podziwiając szczyty z dolin. Gdy tęsknię... pisze głównie o Tatrach. Pozdrawiam też wszystkich Tatromaniaków ze "starej społeczności" ? Witajcie 7 Quote Link to post Share on other sites
Anuś 1,254 Posted January 2, 2020 Share Posted January 2, 2020 Od razu raźniej ? pozdrawiam 2 Quote Link to post Share on other sites
Kasia K 1,352 Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 Witaj Anuś, cieszę się że dołączyłaś? razem raźniej?? 3 Quote Link to post Share on other sites
Anuś 1,254 Posted January 4, 2020 Share Posted January 4, 2020 18 minut temu, Kasia K napisał: Witaj Anuś, cieszę się że dołączyłaś? razem raźniej?? ? razem " góry się przenosi..."? 1 1 Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,384 Posted January 8, 2020 Share Posted January 8, 2020 (edited) Witam i serdecznie pozdrawiam wszystkich, którym nie trzeba tłumaczyć co takiego widzę w górach, że tyle czasu w nich spędzam i ciągle za nimi tęsknię! Do zobaczenia na szlaku! Edited January 9, 2020 by vatra 4 Quote Link to post Share on other sites
vatra 3,384 Posted January 9, 2020 Share Posted January 9, 2020 @Jacek Dzięki! Te, które spotkałam do tej pory nie były przeszkodą tylko wyzwaniem i super przygodą!!!?? 1 Quote Link to post Share on other sites
Agunia 141 Posted January 18, 2020 Share Posted January 18, 2020 Cześć wszystkim ? Aga, Tatroholiczka z nizin. Chodzę od 30+ lat, w 4 pory roku, gdy tylko mam chwilę. Bywam też (choć rzadziej) w innych górach, tych na kontynencie i tych za oceanem. W Tatrach szukam kontaktu z przyrodą i ciszy. Lubię przebywać ponad kosodrzewiną, w skałach i gdy są kozice albo śnieg. Oprócz tego lubię książki, serniki (jedzenie, nie pieczenie - choć kiedyś się nauczę), grę na gitarze i robienie zdjęć. Te ostatnie nałogowo oglądam gdy tylko zatęskni mi się do Tatr ? 3 Quote Link to post Share on other sites
Bieszczadzki_tatromaniak 391 Posted January 18, 2020 Share Posted January 18, 2020 Dnia 4.01.2020 o 21:59, Anuś napisał: ? razem " góry się przenosi..."? Gdzie takiego cudnego misia zdobyć ? nosiłbym w góry i zdjęcia " z szczytów z misiem" bym robił ? chociaz moja kobieta mówi że prędzej będą dwa misie bo grudzień to był czas rozpusty ? czas wracać do formy na lato i Taterki ! 2 1 Quote Link to post Share on other sites
Anuś 1,254 Posted January 20, 2020 Share Posted January 20, 2020 Dnia 19.01.2020 o 00:04, Bieszdzadzki_tatromaniak napisał: Gdzie takiego cudnego misia zdobyć ? nosiłbym w góry i zdjęcia " z szczytów z misiem" bym robił ? chociaz moja kobieta mówi że prędzej będą dwa misie bo grudzień to był czas rozpusty ? czas wracać do formy na lato i Taterki ! @Bieszdzadzki_tatromaniak ? ten "cudny miś" towarzyszy mi w zdobywaniu Tatr, to wyjątkowy gość ? A grudzień był rozpustny nie tylko dla was.... wiosną trzeba w Tatrach intensywnie połazić ? co by forma na lato wróciła ? 1 3 Quote Link to post Share on other sites
Bieszczadzki_tatromaniak 391 Posted January 21, 2020 Share Posted January 21, 2020 11 godzin temu, Anuś napisał: @Bieszdzadzki_tatromaniak ? ten "cudny miś" towarzyszy mi w zdobywaniu Tatr, to wyjątkowy gość ? A grudzień był rozpustny nie tylko dla was.... wiosną trzeba w Tatrach intensywnie połazić ? co by forma na lato wróciła ? Wiem już co zacznę zabierać z sobą w Tatry ? 1 2 Quote Link to post Share on other sites
Krisbin 679 Posted January 21, 2020 Share Posted January 21, 2020 Witamy wszystkich zarażonych miłością do gór, fotografii, misiów i sernika.?? Okres świąteczny był wyjątkowo leniwy i dlatego już zaczynamy rehabilitację. A w marcu w Góry ?? Do zobaczenia na szlaku ?️?️ 1 Quote Link to post Share on other sites
Guest Nobody Posted January 21, 2020 Share Posted January 21, 2020 1 godzinę temu, Krisbin napisał: Okres świąteczny był wyjątkowo leniwy i dlatego już zaczynamy rehabilitację. A w marcu w Góry ?? Do zobaczenia na szlaku ?️?️ Dobry plan? Chyba też zacznę już tą rehabilitację bo marzec już zarezerwowany na Tatry. Quote Link to post Share on other sites
Bieszczadzki_tatromaniak 391 Posted January 22, 2020 Share Posted January 22, 2020 Wszystkim gorąco polecam trening interwałowy ? na kilka tygodni przed Tatrami będzie w sam raz żeby poprawić kondycję, zawsze sobie robie takie 2 miesięczne mocniejsze wybieganie przed dłużym wyjazdem w góry a przed samym zmniejszam intensywnośc żeby " zeszło" z nóg i potem w górach zawsze się czuję jakbym odżył ? Nigdy tego nie lubiłem będąc jeszcze w SMS ale zawsze po takich dłuższych treningach była ta forma 4 Quote Link to post Share on other sites
Kajko85 10 Posted February 25, 2020 Share Posted February 25, 2020 (edited) Czesc wszystkim ? Od malego dziecka chodzilem po gorach, niestety potem mialem 20 - letnia przerwe, jednak zeszlej jesieni powrocilem w Tatry i zakochalem sie na nowo ? Na codzien mieszkam i pracuje W Kolonii (Niemcy) gdzie w klubie trenuje amatorsko triathlon ? Chodze tez raz w tygodniu na scianke jako uzupelnienie do mojego treningu ? Pozdrawiam wszystkich forumowiczow ! Edited February 25, 2020 by Kajko85 7 Quote Link to post Share on other sites
rafal1982 3 Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 Witam wszystkich 3 Quote Link to post Share on other sites
Piotr Górołaz 5 Posted March 21, 2020 Share Posted March 21, 2020 Cześć, jestem miłośnikiem wspinania się po górach. Jako pół góral tradycją w mojej rodzinie jest odwiedzenie conajmniej raz w roku Tatr / Beskidów . Ja osobiście kocham Tatry i jak stoję na szczycie i patrzę w dół to jestem dumny z tego co osiągnąłem . Narazie moim największym osiągnięciem jest Starobociański Wierch, natomiast krótsze, niższe i trudniejsze partie nie są mi obce . Niestety jest to hobby i sport, który nie jest dla każdego i na prawdę mała ilość osób to lubi, kiedy wspinając się na Dolinę 5 Stawów - nie trudna trasa tylko trochę podejścia jest, po ich minach moim współtowarzyszy wywnioskowałem, że to nie ich bajka - i oto w ten sposób grono znajomych stwierdziło, że jestem masochistą lubię ból w łydkach, zadyszkę i litry ściskającego potu po czole . Z szacunku nie będę nikogo zmuszać do górołazarstwa. Pochodzę z Kaźmierza niedaleko Poznania . Nie ma dnia kiedy wspominam życzliwość i wspaniałych ludzi na szlakach . Góry to moja odskocznia. Jestem studentem w Poznaniu i szukam osób, które chciałyby zdobywać ze mną kolejne szczyty. Prywatnie trochę pragmatyczny, ale uczciwy lojalny i bardzo koleżeński . Łatwo nawiązuje kontakty towarzyskie . Jedyną rzeczą jaka działa mi na nerwy to cynizm ludzi . Pozdrawiam serdecznie , będę się jeszcze odzywać i do zobaczenia na szlaku ? 3 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts