Skocz do zawartości

Bieżące informacje

tatromaniak

Rekomendowane odpowiedzi

https://sport.interia.pl/inne/news-tragedia-w-masywie-mont-blanc-dwa-dni-cztery-ofiary-nie-zyje,nId,7612786

Otatnie wydarzeniach w masywie Mont Blanc no i nie tylko bo i w Tatrach nie obyło się bez wypadków śmiertelnych, góry pokazują jak potrafią być niebezpieczne. I tak się zastanawiam czy to rutyna, brak doświadczenia.... A może po prostu lekceważenie.. 🤔 wg przekazanych  informacji.. na Mont Blanc wspinaczy "zaskoczył świeży śnieg". Nie chcę nikogo oceniać, bo nie w tym rzecz, tylko chce zaznaczyć, że jednak zawsze trzeba mieć z tyłu głowy, że to są góry i potrafią pokazać swoje oblicze. 

• Lubię to ! 1
  • Przykro mi 1

15 minut temu, Dryska napisał:

https://sport.interia.pl/inne/news-tragedia-w-masywie-mont-blanc-dwa-dni-cztery-ofiary-nie-zyje,nId,7612786

Otatnie wydarzeniach w masywie Mont Blanc no i nie tylko bo i w Tatrach nie obyło się bez wypadków śmiertelnych, góry pokazują jak potrafią być niebezpieczne. I tak się zastanawiam czy to rutyna, brak doświadczenia.... A może po prostu lekceważenie.. 🤔 wg przekazanych  informacji.. na Mont Blanc wspinaczy "zaskoczył świeży śnieg". Nie chcę nikogo oceniać, bo nie w tym rzecz, tylko chce zaznaczyć, że jednak zawsze trzeba mieć z tyłu głowy, że to są góry i potrafią pokazać swoje oblicze. 

to uważaj jak będziesz pod tym Matterhornem, czekam na foty

• Lubię to ! 1

Dnia 1.07.2024 o 15:54, Zośka napisał:

Polskie Janusze w akcji. Oprócz kary powinien być opublikowany wizerunek i dożywotni zakaz wstępu do TPNu. 

Heh, i tak podejrzewam, iż gdy im ktoś wystawi grzywnę, to wrócą tam się odwdzięczyć - wtedy będziemy czytać o przypadkowym pożarze na parkingu czy też rzuceniu się na życie parkingowego 🤷‍♂️

Dnia 1.07.2024 o 15:54, Zośka napisał:

Polskie Janusze w akcji. Oprócz kary powinien być opublikowany wizerunek i dożywotni zakaz wstępu do TPNu. 

umówmy się że wszyscy, którzy jadą autami w TATRY to janusze i powinni mieć zakaz wstępu do Parków Narodowych

• Dziękuję 1
  • Haha 1

1 godzinę temu, Q'bot napisał:

to wrócą tam się odwdzięczyć - wtedy będziemy czytać o przypadkowym pożarze na parkingu czy też rzuceniu się na życie parkingowego 🤷‍♂️

przez 26 lat noszenie policyjnego munduru nie zetknąłem się z zemstą tego typu g......i tak naprawdę to tchórze, gdy tracą anonimowość i odbierają lekcję z przemocy stosowanej to im wszystko mięknie.Tylko jeden chciał się ze mną spotkać i spotkał się ........... .Do dziś mówi mi dzień dobry i spuszcza oczęta.

• Lubię to ! 1

4 minuty temu, barbie609 moder napisał:

przez 26 lat noszenie policyjnego munduru nie zetknąłem się z zemstą tego typu g......i tak naprawdę to tchórze, gdy tracą anonimowość i odbierają lekcję z przemocy stosowanej to im wszystko mięknie.Tylko jeden chciał się ze mną spotkać i spotkał się ........... .Do dziś mówi mi dzień dobry i spuszcza oczęta.

Heh, no widzisz, u mnie to nawet w dalszym sąsiedztwie podobne rzeczy się działy... Człowiek to zawistne i mściwe stworzenie, może nawet bardziej niż kot? 😶

Edytowane przez Q'bot

23 godziny temu, Dryska napisał:

Ostatnie wydarzeniach w masywie Mont Blanc no i nie tylko bo i w Tatrach nie obyło się bez wypadków śmiertelnych, góry pokazują jak potrafią być niebezpieczne. I tak się zastanawiam czy to rutyna, brak doświadczenia.... A może po prostu lekceważenie.. 🤔 wg przekazanych  informacji.. na Mont Blanc wspinaczy "zaskoczył świeży śnieg". Nie chcę nikogo oceniać, bo nie w tym rzecz, tylko chce zaznaczyć, że jednak zawsze trzeba mieć z tyłu głowy, że to są góry i potrafią pokazać swoje oblicze. 

Paulo Coelho byłby dumny ... albo zazdrosny  😋

• Haha 2

Dnia 1.07.2024 o 12:55, Pablo P napisał:

Fajna akcja, jak co roku.

Szkoda tylko że mimo tego ludzie nadal śmiecą

Gdyby nie śmiecili, nie byłoby fajnej akcji.

A z mojego prywatnego doświadczenia prawie 30 lat bywania w Tatrach wynika iż ludzi na szlakach coraz więcej, zaś śmieci coraz mniej.  👍

10 godzin temu, Jędrek napisał:

Gdyby nie śmiecili, nie byłoby fajnej akcji.

A z mojego prywatnego doświadczenia prawie 30 lat bywania w Tatrach wynika iż ludzi na szlakach coraz więcej, zaś śmieci coraz mniej.  👍

Nigdy nie zwracałem szczególnej uwagi na ilość śmieci w Tatrach, gdzieniegdzie coś się znajduje. Niedawno podczas wędrówki przez Boczań niedaleko przełęczy pod kopami widziałem sporą górę śmieci tak jakby ktoś kosz opróżnił. Myślę że lepiej aby nie było fajnej akcji z powodu braku śmieci. Jeżeli rzeczywiście z roku na rok jest coraz mniej śmieci to pozytywne zjawisko, może społeczeństwo się edukuje.  Ja nigdy nie wyrzuciłem papierka na ulicę nie mówiąc już o lesie, parku, czy górach. Jeżeli nie ma w pobliżu kosza to zbiera mi się w kieszeniach, dlatego nie potrafię zrozumieć zachowań osób które śmiecą a w zasadzie ignorancji. 

• Lubię to ! 2

3 godziny temu, Pablo P napisał:

nie potrafię zrozumieć zachowań osób które śmiecą a w zasadzie ignorancji. 

Zasadzenie drzewa butelkowego zawsze sprawia satysfakcję 😉 A cała reszta, to po prostu użyźnianie gleby w imię zasady "Z ropy powstałeś w torf się obrócisz"