barbie609 moder Opublikowano 26 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 https://24tp.pl/n/119163 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 30 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2024 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/99961/Czyste_Tatry_po_raz_trzynasty_Na_szlaki_ruszylo_ponad_2500_wolontariuszy_zdjecia.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 1 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2024 17 godzin temu, barbie609 moder napisał: https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/99961/Czyste_Tatry_po_raz_trzynasty_Na_szlaki_ruszylo_ponad_2500_wolontariuszy_zdjecia.html Fajna akcja, jak co roku. Szkoda tylko że mimo tego ludzie nadal śmiecą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 1 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2024 https://wydarzenia.interia.pl/malopolskie/news-atak-turystow-na-parkingu-tpn-probowali-wjechac-autem-w-stra,nId,7617553 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 1 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2024 29 minut temu, barbie609 moder napisał: https://wydarzenia.interia.pl/malopolskie/news-atak-turystow-na-parkingu-tpn-probowali-wjechac-autem-w-stra,nId,7617553 Polskie Janusze w akcji. Oprócz kary powinien być opublikowany wizerunek i dożywotni zakaz wstępu do TPNu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dryska Opublikowano 2 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2024 https://sport.interia.pl/inne/news-tragedia-w-masywie-mont-blanc-dwa-dni-cztery-ofiary-nie-zyje,nId,7612786 Otatnie wydarzeniach w masywie Mont Blanc no i nie tylko bo i w Tatrach nie obyło się bez wypadków śmiertelnych, góry pokazują jak potrafią być niebezpieczne. I tak się zastanawiam czy to rutyna, brak doświadczenia.... A może po prostu lekceważenie.. wg przekazanych informacji.. na Mont Blanc wspinaczy "zaskoczył świeży śnieg". Nie chcę nikogo oceniać, bo nie w tym rzecz, tylko chce zaznaczyć, że jednak zawsze trzeba mieć z tyłu głowy, że to są góry i potrafią pokazać swoje oblicze. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 2 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2024 15 minut temu, Dryska napisał: https://sport.interia.pl/inne/news-tragedia-w-masywie-mont-blanc-dwa-dni-cztery-ofiary-nie-zyje,nId,7612786 Otatnie wydarzeniach w masywie Mont Blanc no i nie tylko bo i w Tatrach nie obyło się bez wypadków śmiertelnych, góry pokazują jak potrafią być niebezpieczne. I tak się zastanawiam czy to rutyna, brak doświadczenia.... A może po prostu lekceważenie.. wg przekazanych informacji.. na Mont Blanc wspinaczy "zaskoczył świeży śnieg". Nie chcę nikogo oceniać, bo nie w tym rzecz, tylko chce zaznaczyć, że jednak zawsze trzeba mieć z tyłu głowy, że to są góry i potrafią pokazać swoje oblicze. to uważaj jak będziesz pod tym Matterhornem, czekam na foty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 3 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 Dnia 1.07.2024 o 15:54, Zośka napisał: Polskie Janusze w akcji. Oprócz kary powinien być opublikowany wizerunek i dożywotni zakaz wstępu do TPNu. Heh, i tak podejrzewam, iż gdy im ktoś wystawi grzywnę, to wrócą tam się odwdzięczyć - wtedy będziemy czytać o przypadkowym pożarze na parkingu czy też rzuceniu się na życie parkingowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 3 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 Dnia 1.07.2024 o 15:54, Zośka napisał: Polskie Janusze w akcji. Oprócz kary powinien być opublikowany wizerunek i dożywotni zakaz wstępu do TPNu. umówmy się że wszyscy, którzy jadą autami w TATRY to janusze i powinni mieć zakaz wstępu do Parków Narodowych 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 3 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 1 godzinę temu, Q'bot napisał: to wrócą tam się odwdzięczyć - wtedy będziemy czytać o przypadkowym pożarze na parkingu czy też rzuceniu się na życie parkingowego przez 26 lat noszenie policyjnego munduru nie zetknąłem się z zemstą tego typu g......i tak naprawdę to tchórze, gdy tracą anonimowość i odbierają lekcję z przemocy stosowanej to im wszystko mięknie.Tylko jeden chciał się ze mną spotkać i spotkał się ........... .Do dziś mówi mi dzień dobry i spuszcza oczęta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 3 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 (edytowane) 4 minuty temu, barbie609 moder napisał: przez 26 lat noszenie policyjnego munduru nie zetknąłem się z zemstą tego typu g......i tak naprawdę to tchórze, gdy tracą anonimowość i odbierają lekcję z przemocy stosowanej to im wszystko mięknie.Tylko jeden chciał się ze mną spotkać i spotkał się ........... .Do dziś mówi mi dzień dobry i spuszcza oczęta. Heh, no widzisz, u mnie to nawet w dalszym sąsiedztwie podobne rzeczy się działy... Człowiek to zawistne i mściwe stworzenie, może nawet bardziej niż kot? Edytowane 3 Lipca 2024 przez Q'bot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 3 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 1 godzinę temu, Q'bot napisał: mnie to nawet w dalszym sąsiedztwie podobne rzeczy się działy... widocznie zostali potraktowani zbyt łagodnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterson777 Opublikowano 3 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 5 godzin temu, Q'bot napisał: Heh, no widzisz, u mnie to nawet w dalszym sąsiedztwie podobne rzeczy się działy... Człowiek to zawistne i mściwe stworzenie, może nawet bardziej niż kot? O wypraszam sobie, mój kotek na pewno nie jest mściwy! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 3 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 Dnia 1.07.2024 o 12:55, Pablo P napisał: Fajna akcja, jak co roku. Szkoda tylko że mimo tego ludzie nadal śmiecą. Prawda. Miałam okazję kilka razy brać udział. Coraz bardziej jestem przekonana, że powinna odbywać się dwa razy w roku, albo jesienią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 3 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 24 minuty temu, piterson777 napisał: nie jest mściwy Mój też nie... 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 23 godziny temu, Dryska napisał: Ostatnie wydarzeniach w masywie Mont Blanc no i nie tylko bo i w Tatrach nie obyło się bez wypadków śmiertelnych, góry pokazują jak potrafią być niebezpieczne. I tak się zastanawiam czy to rutyna, brak doświadczenia.... A może po prostu lekceważenie.. wg przekazanych informacji.. na Mont Blanc wspinaczy "zaskoczył świeży śnieg". Nie chcę nikogo oceniać, bo nie w tym rzecz, tylko chce zaznaczyć, że jednak zawsze trzeba mieć z tyłu głowy, że to są góry i potrafią pokazać swoje oblicze. Paulo Coelho byłby dumny ... albo zazdrosny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 Dnia 1.07.2024 o 12:55, Pablo P napisał: Fajna akcja, jak co roku. Szkoda tylko że mimo tego ludzie nadal śmiecą Gdyby nie śmiecili, nie byłoby fajnej akcji. A z mojego prywatnego doświadczenia prawie 30 lat bywania w Tatrach wynika iż ludzi na szlakach coraz więcej, zaś śmieci coraz mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 3 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 3 minuty temu, Jędrek napisał: Paulo Coelho Niezrozumiały dla mnie fenomen.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 Przed chwilą, jaaga76 napisał: Niezrozumiały dla mnie fenomen.... Dla mnie również. No ale jakiś % ludzi być karmiony czymś takim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 3 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 4 minuty temu, jaaga76 napisał: Niezrozumiały dla mnie fenomen.... Moja koleżanka ma wszystkie jego "dzieła" w dwóch egzemplarzach. Jeden do czytania a drugi stoi na półce i nie wolno go dotykać. Ale poza tym wszystko z nią ok i nawet po górach lubi chodzić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 3 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 24 minuty temu, Zośka napisał: Moja koleżanka ma wszystkie jego "dzieła" w dwóch egzemplarzach. Jeden do czytania a drugi stoi na półce i nie wolno go dotykać. Ale poza tym wszystko z nią ok i nawet po górach lubi chodzić de gustibus non est disputandum ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 4 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2024 10 godzin temu, Jędrek napisał: Gdyby nie śmiecili, nie byłoby fajnej akcji. A z mojego prywatnego doświadczenia prawie 30 lat bywania w Tatrach wynika iż ludzi na szlakach coraz więcej, zaś śmieci coraz mniej. Nigdy nie zwracałem szczególnej uwagi na ilość śmieci w Tatrach, gdzieniegdzie coś się znajduje. Niedawno podczas wędrówki przez Boczań niedaleko przełęczy pod kopami widziałem sporą górę śmieci tak jakby ktoś kosz opróżnił. Myślę że lepiej aby nie było fajnej akcji z powodu braku śmieci. Jeżeli rzeczywiście z roku na rok jest coraz mniej śmieci to pozytywne zjawisko, może społeczeństwo się edukuje. Ja nigdy nie wyrzuciłem papierka na ulicę nie mówiąc już o lesie, parku, czy górach. Jeżeli nie ma w pobliżu kosza to zbiera mi się w kieszeniach, dlatego nie potrafię zrozumieć zachowań osób które śmiecą a w zasadzie ignorancji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2024 12 godzin temu, jaaga76 napisał: de gustibus non est disputandum ... Roma locuta causa finita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2024 co prawda o wodzie , ale oparte na twórczości Pierwszego Naczelnika więc warto odnotować https://podhale24.pl/rozmaitosci/artykul/100053/Widowisko_quotNa_skrzydlach_jachtowquot.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 4 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2024 3 godziny temu, Pablo P napisał: nie potrafię zrozumieć zachowań osób które śmiecą a w zasadzie ignorancji. Zasadzenie drzewa butelkowego zawsze sprawia satysfakcję A cała reszta, to po prostu użyźnianie gleby w imię zasady "Z ropy powstałeś w torf się obrócisz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi