Fibi Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 40 minut temu, Zośka napisał: Chyba lubią adrenalinę Powinni zamykać wyciągi w takich warunkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca @Fibi może i tak ale przecież nikt ich nie zmusza do tego żeby jechać przy takiej pogodzie. Ja uważam że jak dorosły, sprawny umysłowo człowiek podejmuje decyzję to zna jej możliwe skutki i ich konsekwencje. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 44 minuty temu, Fibi napisał: Powinni zamykać wyciągi w takich warunkach. Skoro instynkt samozachowawczy nie działa to jest to dobra myśl. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 47 minut temu, Fibi napisał: Powinni zamykać wyciągi w takich warunkach. lina nad nimi jest uziemiona więc działa jak odgromnik - prawdopodobieństwo trafienia na krzesełku jest mniejsze niż na otwartej przestrzeni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 3 godziny temu, jaaga76 napisał: Badania są prowadzone przez Instytut Geografii i Gospodarki Przestrzennej Uniwersytetu Jagiellońskiego. Będę monitorować. Jak coś opublikują dam znać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 12 minut temu, Zośka napisał: @Fibi może i tak ale przecież nikt ich nie zmusza do tego żeby jechać przy takiej pogodzie. Ja uważam że jak dorosły, sprawny umysłowo człowiek podejmuje decyzję to zna jej możliwe skutki i ich konsekwencje. Masz bardzo dużą wiarę w ludzi 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 12 minut temu, Zośka napisał: @Fibi może i tak ale przecież nikt ich nie zmusza do tego żeby jechać przy takiej pogodzie. Ja uważam że jak dorosły, sprawny umysłowo człowiek podejmuje decyzję to zna jej możliwe skutki i ich konsekwencje. Korona zapory w Solinie jest automatycznie zamykana dla turystów, gdy zaczyna się burza. Bez gadania wszystkich ewakuują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia WU Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 3 minuty temu, jaaga76 napisał: Będę monitorować. Jak coś opublikują dam znać. Mogłaby jeszcze ta ankieta mieć jakiś wpływ na rzeczywistość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca Przed chwilą, Gosia WU napisał: Mogłaby jeszcze ta ankieta mieć jakiś wpływ na rzeczywistość. To dość duże i pogłębione badania. Jest spora szansa, że stanowią wstęp do jakiegoś projektu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 4 minuty temu, Fibi napisał: Masz bardzo dużą wiarę w ludzi To nie jest wiara w ludzi, to raczej przekonanie że skoro rzucanie grochem o ścianę nie ma żadnego sensu to po co to robić ?. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia WU Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 4 minuty temu, jaaga76 napisał: To dość duże i pogłębione badania. Jest spora szansa, że stanowią wstęp do jakiegoś projektu. Przydałoby się bo ten prywatny tabor jest często w takim stanie że strach wsiadać - raz ze się rozleci po drodze dwa że się człowiek po prostu fest ubrudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia WU Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca Poza tym godziny pierwszych kursów sa takie ze jak człowiek chce rano w góry wyjść to tylko taxi. Mogłyby choć jakieś pojedyncze wcześniejsze kursować - jak w innych miastach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 3 godziny temu, barbie609 moder napisał: Ciekawa ankieta , chciałbym zobaczyć wyniki. też wypełniłem za zakazem wjazdu pojazdów spalinowych na Podhale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia WU Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 4 minuty temu, J@n napisał: też wypełniłem za zakazem wjazdu pojazdów spalinowych na Podhale Zastanawiałam sie na tym, ale to nie ma szans wypalić bo komunikacji bezpośrednio na szlaki z gmin przylegających do Zakopca nie ma. Gdyby była - jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 9 minut temu, Gosia WU napisał: Poza tym godziny pierwszych kursów sa takie ze jak człowiek chce rano w góry wyjść to tylko taxi. Mogłyby choć jakieś pojedyncze wcześniejsze kursować - jak w innych miastach. tak z ciekawości zapytam - o której teraz jedzie 1 autobus z Zakopanego do Łysej Polany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia WU Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca Przed chwilą, J@n napisał: tak z ciekawości zapytam - o której teraz jedzie 1 autobus z Zakopanego do Łysej Polany ? Jeździł koło 6 jak się zapełnił, ale jak w ostatnich latach nawet nie wiem bo brałam taxi wcześniej bo mnie ten tłum dobija na dojściu. Ale te busy ogólnie startują jeszcze dość wcześnie - gorzej w kierunku Chochołowskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 13 minut temu, J@n napisał: też wypełniłem za zakazem wjazdu pojazdów spalinowych na Podhale W Szwajcarii to się fantastycznie sprawdza. I nawet udaje im się budować estetyczne parkingi buforowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia WU Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 8 minut temu, J@n napisał: tak z ciekawości zapytam - o której teraz jedzie 1 autobus z Zakopanego do Łysej Polany ? Poza tym to taka paranoja że na dworcu czekał az się zapełni a my na Balzera 40 minut aż coś się zatrzyma bo przejeżdżał pełen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 9 minut temu, Gosia WU napisał: ma szans wypalić bo komunikacji bezpośrednio na szlaki z gmin Wszystko jest do dogadania. Moim zdaniem i tak - patrząc na busy - jest postęp. Coś na kształt rozkładu jazdy obowiązuje i paragony też bez łaski wydają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia WU Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 3 minuty temu, jaaga76 napisał: W Szwajcarii to się fantastycznie sprawdza. I nawet udaje im się budować estetyczne parkingi buforowe. To może wysłać Radę miasta Zakopane na wycieczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 13 minut temu, J@n napisał: tak z ciekawości zapytam - o której teraz jedzie 1 autobus z Zakopanego do Łysej Polany ? Takie doskonałe połączenie znalazłam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia WU Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca Przed chwilą, jaaga76 napisał: Wszystko jest do dogadania. Moim zdaniem i tak - patrząc na busy - jest postęp. Coś na kształt rozkładu jazdy obowiązuje i paragony też bez łaski wydają. Nie ma postępu - np Bukowina poza wakacjami nie ma oficjalnych czasowych połączeń do Łysej Polany. O Białce i dalszych typu Jurgów , Brzegi, Rzepiska nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2 minuty temu, Gosia WU napisał: To może wysłać Radę miasta Zakopane na wycieczkę No i co jeszcze...? To nie dotyczy tylko Zakopanego. Każde miasto turystyczne ma ten sam problem. Moi rodzice mieszkają nad Bałtykiem. Kiedy do nich jadę moje auto stoi pod domem, bo na piechotę jest szybciej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca Przed chwilą, Gosia WU napisał: Nie ma postępu - np Bukowina poza wakacjami nie ma oficjalnych czasowych połączeń do Łysej Polany. O Białce i dalszych typu Jurgów , Brzegi, Rzepiska nie wspomnę. Trudno mi sie odnieść do kwestii transportu z Białki, bo zwykle przez nią tylko przejeżdżam. Natomiast patrząc z perspektywy Zakopanego widzę progres. Powoli, bo powoli, ale jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia WU Opublikowano 16 Lipca Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 1 minutę temu, jaaga76 napisał: No i co jeszcze...? To nie dotyczy tylko Zakopanego. Każde miasto turystyczne ma ten sam problem. Moi rodzice mieszkają nad Bałtykiem. Kiedy do nich jadę moje auto stoi pod domem, bo na piechotę jest szybciej.... Wiesz, ale to nie jest taki zupełnie oderwany od rzeczywistości pomysł. Jest współpraca miast. Ludzie jeżdżą na konferencje czy w celach rozwoju firm. Najgorzej zamknąć się w swoim grajdołku i liczyć grosiki A tutaj potrzebne są duże konkretne pieniądze, Miejscowi bez dotacji tego nie ogarną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi