Jump to content

Bieżące informacje

Recommended Posts

• Replies 750
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

@J@n - to pierwsze i ostatnie ostrzeżenie z mojej strony. Zastanów się nad tym, co piszesz, a jeśli w obliczu tragedii nie wiesz, jak się zachować, to postaraj się zachować przyzwoicie.  Twój wpi

Dzisiaj jest Dzień Przewodników i Ratowników górskich! Szacunek i wielkie dzięki za to co robicie żebyśmy mogli bezpiecznie wędrować. Samych udanych akcji i szczęśliwych powrotów do domu!!!

Dzięki Panowie? Jesteście wspaniali !  Magnorum non est laus sed admiratio. 

Posted Images

2 minuty temu, vatra napisał:

Pewnie w Gorce też doczłapie ?

Podejrzewam  że to niedźwiedzica z Gorc , gawruje gdzieś w okolicy Ochotnicy, w zeszłym roku koło Magurki widzieliśmy dwóch malców. W zeszłym roku też były informacje o niedźwiedzicy w rejonie Sokolicy.

4 minuty temu, vatra napisał:

Tak, a jakby tego było mało to dzisiaj dowiedziałam się o działalności wilków w Gorcach?

Są i to już od dawna tylko ciężko je spotkać bo bardzo się pilnują.W Żywieckim w masywie Policy widzieliśmy tylko ślady , no w Pieninach na Wierchliczce w zimie był trop.

8 minut temu, barbie609 napisał:

Są i to już od dawna tylko ciężko je spotkać

Tylko ostatnio grasowały w okolicach Waksmunda, niestety wyrządziły szkody w gospodarstwie i przy tym ucierpiały zwierzęta domowe.

46 minut temu, barbie609 napisał:

W Żywieckim w masywie Policy widzieliśmy tylko śla

Ja miałem przyjemność spotkać watahę nad Zawoją Barańcową. Szliśmy z kumplami oglądać gwiazdy, gdyż nagle w lesie blask kilku par oczów (odbicie od ślepiów od latarek) i duży wilk wyszedł nam na przeciw. Odprowadził nas do samego gospodarstwa, gdzie mieliśmy nocleg. 

• Wow 1

Chamiejemy,  przykro to czytać.  Nie tylko w górach,  ogólnie wszędzie chamstwo,  roszczeniość się panoszy i najzwyklejszy  brak kultury osobistej. I wchodzi na góry.  Najczęściej nie idzie wyżej schronisk i to tam, nad nimi trzeba szukać normalności. 

• Like ! 5
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...