J@n Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 3 godziny temu, barbie609 napisał: Za mało wiem aby oceniać To w takim razie jaki sens miało kopiowanie tej informacji jeśli już była na głównej stronie portalu "tatromaniak.pl" ? 1 godzinę temu, Mnich Moderator napisał: Nie ma naszej zgody na tego typu komentarze. to nie był komentarz tylko pytanie do kolegi linkującego to smutne wydarzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 @J@nAkurat nie widziałem na stronie głównej, rzadko tam zaglądam ale jeśli uważasz że nie potrzebnie coś linkuję to zgłoś do moderatora lub po prostu nie czytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 (edytowane) 3 minuty temu, barbie609 napisał: @J@nAkurat nie widziałem na stronie głównej, rzadko tam zaglądam ale jeśli uważasz że nie potrzebnie coś linkuję to zgłoś do moderatora lub po prostu nie czytaj zwykłe nabijanie postów i szukanie taniej sensacji Edytowane 15 Czerwca 2021 przez J@n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzia Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 36 minut temu, Agent02 napisał: Luk_ i Mnich, usiłowanie utrzymania poprawności na forum wyprzedza Waszą umiejętność czytania ze zrozumieniem. Pytanie Jana do osoby linkującej było sarkastycznym podważeniem sensu podawania linka, a nie komentarzem nt. wydarzenia. Popieprzyło Was całkiem. Mówią że trolli nie powinno się karmić ale ciężko się powstrzymać patrząc na tak durne komentarze Sarkastyczne wypowiadanie się o czyjejś śmierci czy też prześmiewcze nazywanie turystów stonką jest co najmniej niestosowne. Odrobina szacunku do innych żywych czy umarłych nikomu nie zaszkodzi. To forum różni się od strony na Fb właśnie tym że kultura nie została za drzwiami,że ludzie są dla siebie mili i wyrozumiali ( większość).Czasy mamy podłe,bycie wrednym,uszczypliwym trollem jest popularniejsze niż bycie miłym,empatycznym a szkoda. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Uprzejma prośba o niekontynuowanie dyskusji dotyczącej wpisu Jana. Temat uważam, za zakończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 @Agent02 lubisz się "znęcać" nad sobą? Mam wrazenie, ze tak... Nie pasuje Tobie klimat forum, to na nie nie wchodź i nie siej fermentu... NIE POTRZEBUJEMY tu gościa, ktory wie lepiej co nam potrzeba, żeby bylo fajnie... Przepadnij Maro.... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Wracając do mojego wątku: próbowałem wypełniać formularz i niestety odrzuca jak się nie wpisze adresu słowackiego(ale mam pewien sposób :)) Napisałem maila do Słowaków i polskiej dziennikarki. Zobaczymy czy odpiszą. Wciąż liczę, że od 1 lipca kiedy każde państwo UE musi wdrożyć wspólny system certyfikatowy ten absurd zniknie. Nie jest prawdą(co podkreślają niektórzy dziennikarze) że zaszczepieni problemu nie mają. Zaszczepieni nie muszą tylko na kwarantannę 14 dniową się udawać. Też muszą wypełnić formularz i mieć przy sobie dokument potwierdzający szczepienie. Fakt rejestracji przez formularz mogą sprawdzić w systemie tylko policjanci i straż graniczna. A więc na szlakach, w schroniskach, hotelach prawdopodobnie problemu nie ma. Jedynym problemem pozostaje ten absurdalny słowacki adres samoizolacji przy jednoczesnym braku kwarantanny dla zaszczepionych... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 3 godziny temu, peter1 napisał: Napisałem maila do Słowaków i polskiej dziennikarki. Zobaczymy czy odpiszą. @peter1 jak coś sensownego odpiszą to napisz proszę bo sam jestem tym żywo zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 16 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2021 Faktycznie dziwne te pytania o miejsce izolacji, czy nazwisko lekarza rodzinnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 20 godzin temu, Mateusz Z napisał: Faktycznie dziwne te pytania o miejsce izolacji, czy nazwisko lekarza rodzinnego. Akurat nazwiska lekarza nie trzeba bo to dla chętnych(additional information). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 może takie niezbyt pasujące , ale tatrzańskie zdarzenie , które do dzisiaj jest nie wyjaśnione ale jak widać dalej coś dzieje więc szukając taniej sensacji: https://wiadomosci.onet.pl/krakow/ula-olszowska-nie-zginela-w-tatrach-przypadkiem-ruch-sledczych/1dpfjvd za ciekawostkę można uznać ,że w atmosferze ,która się wytworzyła podczas tych wydarzeń a zwłaszcza bredzenia zakopiańskiej policji o nie możności działań przy Siklawie ze względu na brak przeszkolenia górskiego policjantów, przełożeni łyknęli oddolny pomysł o powstaniu w KPP Nowy Targ Nietatowej Grupy Poszukiwawczej. Grupa została podszkolona przez Podhalańską Grupę GOPR i działała wraz z nią przy zaginięciach w terenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 https://podhale24.pl/rozmaitosci/artykul/77118/17_Moc_Gor_Festiwal__kolejna_odslona_aktywnosci_outdoorowych_dla_kazdego.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 28 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 Dobra wiadomość szlak na Małołączniak otwarty po remoncie https://portaltatrzanski.pl/aktualnosci/szlak-na-malolaczniak-juz-otwarty,4032 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2021 Korona Polski dla każdego https://podhale24.pl/rozmaitosci/artykul/77397/quotKorona_Gor_Polski_3Dquot_czyli_gory_we_wlasnym_domu.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 3 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Słowacy wciąż utrudniają wjazd szczególnie niezaszczepionym. Dodatkowo przygotowują się na większe kontrole https://portaltatrzanski.pl/aktualnosci/od-9-lipca-slowacja-chce-wprowadzic-5-dniowa-kwarantanne-dla-niezaszczepionych,4039 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 4 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 17 godzin temu, Krzysiek Zd napisał: Słowacy wciąż utrudniają wjazd szczególnie niezaszczepionym. Dodatkowo przygotowują się na większe kontrole https://portaltatrzanski.pl/aktualnosci/od-9-lipca-slowacja-chce-wprowadzic-5-dniowa-kwarantanne-dla-niezaszczepionych,4039 Mało tego. Jak podaje Tygodnik Podhalański (24tp.pl) od jutra znów zamykają małe przejścia graniczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/77444/Turysci_utkneli_na_Orlej_Perci.html czy oni nie wiedzą gdzie idą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 14 minut temu, Luk_ napisał: Może i wiedzą, ale ekspozycja mogła załatwić ich psychę Czyli nie wiedzą i nie powinni tam iść.Jeśli nie wiesz jak będziesz reagował to zacznij od wejścia do Raptawickiej , zalicz Perć Akademików i dopiero idź wyżej . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Niestety masz rację ...ehhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 22 minuty temu, Luk_ napisał: Ja już się gubię... Czy ktoś z Was ogarnia teraz jak wygląda to przekraczanie granic ze Słowacją? Łysa Polana i Chochołów zamknięte. Mogę więc sobie przekroczyć legalnie granicę np. przez Rysy, zejść do Smokowca i tam normalnie nocować, zakładając, że jestem zaszczepiony i wypełniłem ten internetowy formularz? Czy w chacie pod Rysami będzie czekał pogranicznik, który poprosi o dokumenty ? Bez jaj. Nikt nikogo sprawdzać nie będzie. Tylko policja i sanepid słowacki mają prawo kogoś zatrzymać do kontroli. Oczywiście mogą poprosić o okazanie certyfikatu w schronisku czy hotelu. Masz szczepienie + certyfikat = droga wolna. Byle nie zamknęli Jurgowa. Do sierpnia daleko więc lekko się obawiam co jeszcze sąsiedzi wymyślą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 2 minuty temu, Luk_ napisał: @peter1 a wiesz jak to wygląda z pieszym przekraczaniem granic? Łysa Polana jest zablokowana zarówno dla pojazdów jak i pieszych? Nie wiem jak jest od wczoraj. Przydałby się ktoś tam na miejscu aby to sprawdzić.:) Ostatnio jak zamknęli Łysą i Suchą Horę to ustawili szlabany, znaki, bariery etc.(w Suchej to ziemi jeszcze nasypali). Nie było żadnego przejścia. Obstawiam, że zrobią to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 No jeszcze pola minowe w pasie granicznym , wybronowany pas , wieże co 200 m , czujniki ruchu , patrole z psami , drony ,patrole strzelają bez ostrzeżenia. Koreańska strefa zdemilitaryzowana to pikuś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, barbie609 napisał: No jeszcze pola minowe w pasie granicznym , wybronowany pas , wieże co 200 m , czujniki ruchu , patrole z psami , drony ,patrole strzelają bez ostrzeżenia. Koreańska strefa zdemilitaryzowana to pikuś. piszesz o granicach TPN i TANAP - niestety zbyt piękne aby było prawdziwe Edytowane 6 Lipca 2021 przez J@n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 6 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 27 minut temu, J@n napisał: piszesz o granicach TPN i TANAP - niestety zbyt piękne aby było prawdziwe pisałem o granicy państwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 9 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 Komunikat w sprawie wzrostu zamiśkowienia https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/77527/Niedzwiedz_w_Pieninach.html 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi