J@n Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 11 godzin temu, Jędrek napisał: Dobry pomysł z tą ferratką. I oby coś dołożyli w kolejnych latach, bo tak jak napisałeś, mają gdzie świetny pomysł i jeszcze mają sporo miejsca na budowę nowych kolejek linowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 16 minut temu, J@n napisał: świetny pomysł i jeszcze mają sporo miejsca na budowę nowych kolejek linowych Jest jednak zasadnicza różnica między kolejkami(dla mas) a ferratami(dla garstki pasjonatów). No chyba, że wyobrażasz sobie, że rodzinka z lodami w rękach będzie śmigać po ferratach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzia Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 Dnia 27.06.2020 o 22:00, Luk_ napisał: Właśnie z tego co czytałem to niestety nie! Jeśli nie pojawisz się do 8 rano to Twoja rezerwacja przepada, więc nici ze spania Chyba nie do końca. W listopadzie miałam zarezerwowany parking ale że się spóźniłam i dotarłam na 8.30 to nie pozwolono mi wjechać na ogrodzony teren.Wyznaczono mi miejsce przy drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzia Opublikowano 21 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 4 minuty temu, Luk_ napisał: @Andzia a wiesz jak to wygląda w sezonie? Bo w listopadzie to ruch dużo mniejszy Niestety nie,ale ruch był wtedy jak w sezonie full parking Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 https://podhale24.pl/rozmaitosci/artykul/76595/Zamykaja_popularny_szlak.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Tylko na chwilkę. Schronisku kanaliza się przyda... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 https://wydarzenia.interia.pl/malopolskie/news-tatry-lawina-na-kozim-wierchu-porwala-dwoch-turystow,nId,5272502 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 https://wydarzenia.interia.pl/polska/news-potezny-najazd-turystow-na-tatry-miejsca-parkingowe-do-morsk,nId,5276345 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 4 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 5 godzin temu, barbie609 napisał: https://wydarzenia.interia.pl/polska/news-potezny-najazd-turystow-na-tatry-miejsca-parkingowe-do-morsk,nId,5276345 To dobrze czy źle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 @J@nkij ma dwa końce , ekonomicznie to dobrze bo mam przyjaciół w branży turystycznej i wiem ile byli w plecy przez te restrykcje więc najwyższa pora żeby sobie trochę zarobili. Drugi koniec sam doskonale znasz , Tatry , Pieniny i przyległości mogą po prostu zadeptać no i z punktu widzenia zwykłego mieszkańca może być to uciążliwe tym bardziej że policja i inne służby nie dają sobie rady ze zdyscyplinowaniem tego towarzystwa. i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 i to jest miłość do gór...... https://www.onet.pl/informacje/onetkrakow/zakopane-bojka-turystow-na-parkingu-przy-szlaku/zpeww02,79cfc278 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Mój dziadek miał takie powiedzenie..." z wierzchu pany w środku chamy" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 https://portaltatrzanski.pl/aktualnosci/slowacy-oglosili-przepisy-wjazdowe-test-mozna-wykonac-dopiero-na-miejscu,3987 Ciekawe czy obecna sytuacja potrwa do połowy miesiąca(a więc do otwarcia szlaków) czy do końca czerwca. Generalnie powinni najpóźniej od 1 lipca znieść to wszystko ale wcale bym się nie zdziwił gdyby nic z tym nie zrobili. Mogę przekraczać w Jurgowie, nie ma problemu. Gorzej z Zachodnimi bo przez Chyżne wiele km się dodatkowych robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 @peter1 znajomi właśnie są w Smokowcu i przy wjeździe zero kontroli a w hotelu pokazali zaświadczenie o pełnym zaszczepieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 3 godziny temu, Zośka napisał: @peter1 znajomi właśnie są w Smokowcu i przy wjeździe zero kontroli a w hotelu pokazali zaświadczenie o pełnym zaszczepieniu. Tyle dobrego. Swój certyfikat też już mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 (edytowane) Ok, rozumiem że słowackie władze wymagają tego czy owego. Ale zamykanie części przejść granicznych to jest po prostu jakiś idiotyzm. Co to ma realnie dać? Czym różni się przekroczenie granicy w Chyżnem od tego samego w Suchej Horze? Pozostaje jeszcze pytanie co z przekraczaniem granicy na szlakach? Będą strzelać czy tylko walić mandaty po 500 euro? A tak nawiasem mówiąc szkoda że Zamoyski nie kupił całych Tatr. Mielibyśmy przynajmniej jeden Park i jedne przepisy, a nie taki burdel jak obecnie Edytowane 6 Czerwca 2021 przez Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 @Jędrekprzecież te działania to tak naprawdę wynik medialnej histerii , z logicznego punktu widzenia są bzdurą ,niczym więcej ale rządzący w całej europie mogą sobie mówić ,, dzielniśmy są,,Ma to tyle sensu co zamykanie lasów i łapanki na ludzi bez maseczek jak w promieniu 50m nie ma nikogo .Także nasi nie lepsi. A że nie ma to realnego wpływu na rozwój tzw.pandemii to już zupełnie inna sprawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/76914/Ludzkie_szczatki_w_Tatrach_Szkielet_niekompletny.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzia Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 20 minut temu, barbie609 napisał: https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/76914/Ludzkie_szczatki_w_Tatrach_Szkielet_niekompletny.html 26 maja w rejonie Hali Gąsienicowej ,Czarnego stawu długo i dosyć nisko latał Sokół. Wyglądało jakby czegoś/kogoś szukali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 8 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Granica otwarta ! https://portaltatrzanski.pl/aktualnosci/granica-na-lysej-polanie-otwarta,3997 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 8 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 Super! Nareszcie można zaplanować urlop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 45 minut temu, Zośka napisał: Super! Nareszcie można zaplanować urlop Ja już mam zaplanowany od zeszłego sierpnia! Dobrze, że i Sucha Hora otwarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 8 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 @peter1 jakieś konkretne plany czy spontaniczne planowanie z rana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2021 25 minut temu, Zośka napisał: @peter1 jakieś konkretne plany czy spontaniczne planowanie z rana ? Plany konkretne i sprecyzowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Dnia 6.06.2021 o 22:30, Jędrek napisał: Ok, rozumiem że słowackie władze wymagają tego czy owego. Ale zamykanie części przejść granicznych to jest po prostu jakiś idiotyzm. Co to ma realnie dać? Czym różni się przekroczenie granicy w Chyżnem od tego samego w Suchej Horze? Pozostaje jeszcze pytanie co z przekraczaniem granicy na szlakach? Będą strzelać czy tylko walić mandaty po 500 euro? A tak nawiasem mówiąc szkoda że Zamoyski nie kupił całych Tatr. Mielibyśmy przynajmniej jeden Park i jedne przepisy, a nie taki burdel jak obecnie Popieram Każdą akcję prowadzącą do ograniczenia stonki w Tatrach a Hrabia Zamoyski pewnie przewraca się w grobie jak widzi ten dziki tłum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi