Jump to content

Bieżące informacje

Recommended Posts

• Replies 878
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

@J@n - to pierwsze i ostatnie ostrzeżenie z mojej strony. Zastanów się nad tym, co piszesz, a jeśli w obliczu tragedii nie wiesz, jak się zachować, to postaraj się zachować przyzwoicie.  Twój wpi

można być jeszcze Mnichem Podglądaczem?

Ja zahaczyłam kijem (co za bezmyślność, żeby na Orlą je zabierać!) podchodząc pod taki mikrookapik , odbiło mnie od ściany, ale szczęśliwie odwróciam się na plecy i upadłam na półeczkę ze skałkami, kt

Posted Images

10 godzin temu, jaaga76 napisał:

Widziałam "lot" tej babki .

Też widziałem wczoraj w TV ona chyba była nieprzytomna  , jeden z ratowników mówił ,że uderzyła się w głowę. W czasie kiedy to się działo obok dwie osoby jeździły w kotle na jabłuszkach. Czyżby selekcja naturalna?

• Like ! 1
  • Haha 1
Dnia 30.12.2021 o 16:06, barbie609 napisał:

Mam mieszane uczucia bo chodzę głównie po GPN a 3.50 piechotą nie chodzi?Z drugiej strony mam sporo darmowych wydawnictw parkowych  niech im będzie.

Jak odnowią oznaczenia szlaków i będą o nie dbać zgoda. I całe szczęście z opcją opłaty w aplikacji. 

• Like ! 1
9 godzin temu, Jędrek napisał:

Ludzie znający Babią z lata myślą sobie że i zimą nic trudnego tam nie ma. 

Wiesz myślę,że problem w ogóle polega na kompletnym braku myślenia,braku wiedzy np co to jest hipotermia brak orientacji itp. Ludzie nie zdają sobie sprawy ,że w lecie wiatr i deszcz mogą wychłodzić a co dopiero zimą. Mnie uczył ojciec , potem harcerstwo , potem MON itd. Nauczyłem się  zakładać : ,,jeśli coś może pójść źle to na pewno pójdzie,,?To dlatego mam taki ciężki plecak i uprawiam czarnowidztwo.

9 godzin temu, Jędrek napisał:

Z tym dzieckiem to jakaś dziwna historia. 

no mało brakło a 500+ by się poszło ... no ten tego

2 hours ago, barbie609 said:

To dlatego mam taki ciężki plecak i uprawiam czarnowidztwo.

Otóż to - plecak zawsze musi być ciężki, bo zbyt wiele może się przydażyć... A i tak uważam, że jestem słabo wyposażony.

• Like ! 1
16 godzin temu, Jędrek napisał:

Ludzie znający Babią z lata myślą sobie że i zimą nic trudnego tam nie ma. 
A wystarczy trochę poczytać ...

Właściwie, to Babia znana jest bardziej nie z pięknej pogody ale z tej złej, kapryśne i zmiennej i to w lecie. 

16 godzin temu, Jędrek napisał:

Z tym dzieckiem to jakaś dziwna historia. 

Może wcale nie rodzice go zgubili, może poszedł z bratem, kuzynem i może im gdzieś przepadł. 

Najważniejsze,  że się znalazł. 

6 godzin temu, barbie609 napisał:

jeśli coś może pójść źle to na pewno pójdzie,,?To dlatego mam taki ciężki plecak i uprawiam czarnowidztwo.

Jak z tym żyć?

2 minuty temu, wjesna napisał:

Jak z tym żyć?

A jak dotąd to całkiem fajnie?. Kwestia przewidywania,unikania i w ostateczności bycia przygotowanym na niewłaściwy rozwój sytuacji.Oczywiście bez paranoi w rodzaju noszenia,,puszki przetrwania,, z zestawem do łowienia ryb,ale  porządny składany nóż, zestaw do rozpalenia ogniska i sporą apteczkę itp. jak najbardziej.

1 minutę temu, wjesna napisał:

elefon i butelka wody Ci nie wystarczy?

No telefon/nie smartfon/ owszem noszę,butelkę też tylko że metalową.Można w niej przegotować  wodę a nie tylko odkażać tabletkami czy nadmanganianem. Tak wiem ,że niektórzy wysłali by mnie do psychiatry?

• Like ! 1