Jump to content

Recommended Posts

• Replies 457
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Witajcie! Nazywam się Kacper . Każdy wolny weekend spędzam w górach lub w zaciszu leśnej głuszy . Uwielbiam podróżować i poznawać nowe miejsca . Niosę pomoc osobom poszkodowanym ,a w gó

Cześć Tatromaniacy ? Jestem Aśka i na forum jestem nowa. Kocham wszystkie góry ale Tatry ponad wszystko ❤ Przyjazny tu klimat ? i można odlecieć w magię gór oglądając Wasze  relacje ? Po

Dzień dobry. Podczytuje Was od pewnego czasu i pomyślałam, że fajnie byłoby do Was dołączyć.  Jestem z Małopolski,  w góry chodzę na jednodniowe wycieczki przeważnie niedzielami. Czasem są to Tatry, c

Posted Images

• 3 weeks later...
10 godzin temu, wwwojo napisał:

Cześć

Mam na imię Rafał

Piję po gorach od kilkunastu lat, znaczy chodzę?. W Tatrach bywam min 2 razy w roku, ostatnio częściej z racji wykonywanej pracy w Beskidzie Żywieckim. Pozdrawiam Wszystkich

Serwus Rafał ? Miło, że dołączyłeś do naszej społeczności. Liczę, na Twoją aktywność i zaangażowanie.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

No dobra, to ja też się przywitam ? Jestem Magda, jeżdżę sobie w góry kiedy tylko mam wolny czas, miałam możliwość zdobyć Rysy i Krzyżne. Chciałabym zająć się górskimi wędrówkami bardziej serio, dlatego od długiego czasu czytam to forum, a teraz postanowiłam się wreszcie zarejestrować i trochę udzielać ?

Fajnie jest być w gronie uprzejmych i pozytywnych Tatromaniaków! ?

• Like ! 5
6 godzin temu, emerald napisał:

No dobra, to ja też się przywitam ? Jestem Magda, jeżdżę sobie w góry kiedy tylko mam wolny czas, miałam możliwość zdobyć Rysy i Krzyżne. Chciałabym zająć się górskimi wędrówkami bardziej serio, dlatego od długiego czasu czytam to forum, a teraz postanowiłam się wreszcie zarejestrować i trochę udzielać ?

Fajnie jest być w gronie uprzejmych i pozytywnych Tatromaniaków! ?

Czy uprzejmi i pozytywni, to się jeszcze okaże ? A kolega @Q'bot może fizjonomię troglodyty ma, ale do chama to mu jeszcze daleko.

A tak już, zupełnie na serio, podjęłaś najsłuszniejszą decyzję w życiu, dołączając do naszego forum. Liczymy, że będziesz tu zaglądać codziennie, a nie tylko od święta ?

• Like ! 2
15 minut temu, Mnich Moderator napisał:

A tak już, zupełnie na serio, podjęłaś najsłuszniejszą decyzję w życiu, dołączając do naszego forum. Liczymy, że będziesz tu zaglądać codziennie, a nie tylko od święta ?

na pewno będę zaglądać tu codziennie! ? Dzięki!

• Like ! 2

Dobry wieczór wszystkim ?

Zaglądam tu od pewnego czasu, choć z braku czasu jedynie co jakiś czas, dziś nadszedł czas by mając chwilkę czasu zarejestrować się, co nie tracąc czasu właśnie uczyniłem. Rychło w czas, ale mam nadzieję że nie po niewczasie. 

Pozdrawiam spod samiuśkich ... brzegów Bałtyku. 

• Like ! 3
2 minuty temu, Luk_ napisał:

Tak czytam to forum, czytam... Może jakas ankieta kto ma dalej ?? Z ciekawości zerknąłem na czasy dojazdu - współczuję wszystkim z Świnoujścia ?

Z dojazdem ode mnie (Gdańsk) jest coraz lepiej, autostrady powoli bo powoli, ale wciąż rosną, Zakopianka też już nie przypomina tej sprzed 25 lat, więc zamiast 12-14 godzin jak niegdyś, teraz jadę 6-7. 

Dnia 20.08.2019 o 10:05, Czaro napisał:

Cześć wszystkim!

Góry mam w głowie od kiedy pamiętam. W Tatry jeżdżę z Gdyni - w miarę możliwości i miejsca w bagażniku, mogę zainteresowanych Tatromaniaków informować o wolnym miejscu w aucie ?

Do zobaczenia na szlaku!

Hej Czaro! Na ten rok panujecie jakiś wypad? 

Z chęcią bym się przyłączyła. Mieszkam po drodze Gdynia-ZAK ?

Dzień dobry wszystkim! 

Ćwierkające ptaki za oknem powoli zwiastują wiosnę i na co nabieram ochotę to na wyprawę w góry! Nie jestem wprawionym tatromaniakiem ale w zeszłym roku miałam ogromną przyjemność jechać trasą rowerową VeloDunajec i przy okazji trochę pochodziłam po górach i chciałabym kontynuować tą przygodę w tym roku. Szukam również chętnych do wypraw górskich lub osób do których mogłabym się przyłączyć. W mojej krwi płynie miłość do natury i sportu dlatego myślę, że góry to kolejna z przygód, która sprawi mi ogromną radość. Jestem z pomorza. Wprawdzie planowałabym coś dopiero na maj ale czas tak szybko leci, że postanowiłam już teraz napisać. Pozdrawiam i wysyłam dużo energii bo idzie wiosna!!! ?

Edited by BBecia
  • Like ! 4

Hejka !

Witam wszystkich Tatromaniaków (miłośników innych Gór również) ?!

Od jakiegoś czasu tu zaglądam więc najwyższa pora się przedstawić. Jestem Krzysiek ze Śląska a dokładnie z Gliwic.
W Taterki jeżdżę już od dobrych kilku...nastu lat. Wcześniej było to zwykle raz w roku na kilka, kilkanaście dni raczej latem i jesienią.
Jednak w ostatnich latach zdarzało się częściej i parę fajnych wyzwań (szczytów i nie tylko) udało się zrealizować. 
Góry lubię za to, że są piękne, czasami niebezpieczne ale tu zawsze można naładować akumulatory, poczuć się wolnym a i czasami przeżyć ciekawą przygodę.

Obecnie najczęściej bywam w Tatrach inne polskie Góry traktuję raczej jako rozgrzewkę (przetarcie) przed wyjazdem w Taterki ?.

Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów i do zobaczenia na szlakach !

Edited by Krzysiek Zd
  • Like ! 2
1 godzinę temu, Krzysiek Zd napisał:

@Q'bot i dobrze słyszałeś tylko to jakieś pa...Górki ( pewnie mają też swój urok ). Nawet są też inne trochę wyższe  Góry ?.

A Taterki masz rację trochę bidne i zadeptane ... ale za to jakże urokliwe ?

Hej @Krzysiek Zd, miło powitać wśród Tatromaniaków ?

• Like ! 1
  • 3 weeks later...

Hej wszystkim ? 

Nazywam się Kacper, lat 23, Kraków xd Na forum zaglądam od jakiegoś dłuższego czasu, aż w końcu postanowiłem zarejestrować się i coś napisać ?

Pierwszy raz zobaczyłem Tatry 4 lata temu, a częściej bywać w górach rok temu - byłem 10 razy (za mało). Oprócz Tatr jeżdżę czasami w Beskidy. 

Na razie jestem początkującym tatromaniakiem ale poszerzam swoją górską wiedzę, jak i chciałbym poszerzyć swoje umiejętności ?

• Like ! 7

To ja proponuję pić w Tatrach. Najpierw pić, potem biegać. 

Bo gdy zaczniesz od biegania, to będzie Cię suszyć ?

BTW. Zawsze myślałem, że gdy ktoś mieszka w Krakowie, to co weekend jest w Tatrach na spacerze...

Edited by Q'bot
  • Like ! 1