Zośka Opublikowano 18 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 @barbie609 pewnie że warto. Chociaż nie jest to mój ulubiony szczyt i pewnie dlatego byłam tam tylko latem i jesienią. Kiedyś nadrobię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 18 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 Zima się postarała- szczyt wygląda pięknie! Ładna wycieczka, wiatr Was wysmagał ale tam to chyba zawsze wieje. Lubię Babią, a dokładnie obie lubię, bo Mała Babia jakos mi szczególnie bliska, ale szlak w Krowiarek nie jest moim ulubionym, zdecydowanie wolę iść z Markowej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 18 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2023 58 minut temu, wjesna napisał: zdecydowanie wolę iść z Markowej. ja jestem leniuch więc z Krowiarek , albo czerwonym albo jak ciepło to Percią Akademików. 1 godzinę temu, Zośka napisał: Kiedyś nadrobię zachęcam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 19 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 Powiem Wam, że w czwartek z Zakopianki bardzo apetycznie Babia wyglądała, ale @barbie609 z pogodą bank rozbił... widoki mega! 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 20 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2023 Dnia 18.03.2023 o 19:52, barbie609 napisał: jestem leniuch więc z Krowiarek , albo czerwonym albo jak ciepło to Percią Akademików. I jeszcze Percią Przyrodników. Chyba @jaaga76 kiedyś o niej pisała aż postsniwilam.nua przejść i okazała się bardzo ładnym, przyjemnym, cichym szlakiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 20 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2023 41 minut temu, wjesna napisał: I jeszcze Percią Przyrodników. zapomniałem o niej . Teraz była nieprzetarta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 20 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2023 6 godzin temu, wjesna napisał: I jeszcze Percią Przyrodników. Chyba @jaaga76 kiedyś o niej pisała aż postsniwilam.nua przejść i okazała się bardzo ładnym, przyjemnym, cichym szlakiem. Tak! Bardzo zachęcam, choć pewnie trochę trzeba poczekać aż zima odpuści.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek1977 Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Ktoś wie jak dzisiaj sytuacja na Perci Akademików i ogólnie czy dużo jeszcze zalega śniegu na szczycie Babiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Zd Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Perć Akademików dalej zamknięta A na Babiej trochę śniegu i tradycyjnie ...wieje Warto też zabrać coś na buty żeby się nieiepotrzebnie nie ślizgać bo trochę zalodzeń też jest. Ale ogólnie jest super 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Krzysiek Zd napisał: Ale ogólnie jest super a może tak trochę więcej fotek , chętnie bym popatrzył i poczytał i pewnie nie tylko ja. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 10 godzin temu, barbie609 napisał: a może tak trochę więcej fotek , chętnie bym popatrzył i poczytał i pewnie nie tylko ja. Popieram!!! A w ogóle to nigdy i nigdzie w życiu tak nie zmarzłam jak na Babiej 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 13 minut temu, Fibi napisał: tak nie zmarzłam jak na Babiej Królowa potrafi dać w kość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Moja wczorajsza Babią Góra. Żeby nie było, że ,,znowu na Babią " to tym razem innym szlakiem, wariant polsko- słowacki, bo tamtędy jeszcze nie szliśmy. Z lesniczowki Stańcowa szlakiem poszliśmy w stronę Babiej, po drodze mijając miejsce, gdzie kiedyś stało pierwsze schonisko a teraz jest punkt widokowy. Powrót żółtym po slowackiem stronie a potem niebieskim do punktu wyjścia. Zgrabna pętęlka. Widoki ładne, pogoda dobra, u góry pięknie wiało. Śnieg na szlaku problematyczny, bo mokry, ciężko się idzie, gdy nogi się zapadają, ale fajnie Schodzac żółtym napotkaliśmy takiego niedźwiadka, sama tablica z misiem byla ladniejsze niz miejsce do którego prowadziła. Na koniec jeszcze Tatry zza szyby 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2023 5 minut temu, wjesna napisał: Moja wczorajsza Babią Góra Piękna wycieczka , widzę że na Królowej też zaczyna się wiosna. Patrząc wczoraj z Mogielicy to przemknęło mi przez głowę ,że może ktoś z forum wlazł na Królową. Szkoda,że nie wiedziałem bobym pomachał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Byłeś na Mogielicy? Zaraz przeczytałam jak się Wam udała wycieczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2023 @wjesna ja też myślę żeby następnym razem iść na Babią tym szlakiem. Jest tam jakiś parking ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 24 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2023 22 minuty temu, Zośka napisał: @wjesna ja też myślę żeby następnym razem iść na Babią tym szlakiem. Jest tam jakiś parking ? Jest. Całkiem spory i bezpłatny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 21 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 Dzisiaj Babia Góra wariantem słowackim. Wejście żółtym szlakiem z miejscowości Slana Voda a zejście czerwonym przez Małą Babią. Pętelka byłaby super gdyby nie to że czerwony szlak w 3/4 był błotnistą ścieżką zawaloną drzewami i gałęziami. Ogromnym plusem był znikomy ruch na obydwu szlakach. Szlak żółty jest perfekcyjny. Wygodny, z widokami, w dwóch miejscach są wieżyczki z lunetami przez które można obejrzeć Tatry. Niestety dzisiaj pomimo pięknej pogody widoczność była słaba. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 21 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 Świetna wycieczka i pogoda Wam dopisała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 22 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 12 godzin temu, Zośka napisał: Dzisiaj Babia Góra wariantem słowackim. Wejście żółtym szlakiem z miejscowości Slana Voda a zejście czerwonym przez Małą Babią. Pętelka byłaby super gdyby nie to że czerwony szlak w 3/4 był błotnistą ścieżką zawaloną drzewami i gałęziami. Ogromnym plusem był znikomy ruch na obydwu szlakach. Szlak żółty jest perfekcyjny. Wygodny, z widokami, w dwóch miejscach są wieżyczki z lunetami przez które można obejrzeć Tatry. Niestety dzisiaj pomimo pięknej pogody widoczność była słaba. Widziałem Cie na górze ...wytykałem palcem z dołu … 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 22 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 13 godzin temu, barbie609 napisał: Świetna wycieczka i pogoda Wam dopisała. Nawet nie wiało za bardzo. Po prostu perfekcyjna pogoda, tylko powietrze mało przejrzyste. Tatry ledwie widoczne. 1 godzinę temu, Lexi napisał: Widziałem Cie na górze ...wytykałem palcem z dołu … Też byłeś na Babiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 22 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 Oj tam trochę błota. Potrafi być okropne, wiadomo. Może nie tak okropne co uciążliwe. Trasa ciekawa, widoki ładne. Wyszła Ci fajna wycieczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 22 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 1 minutę temu, wjesna napisał: Oj tam trochę błota. No w sumie to niedużo......... jakieś 4 kilometry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 22 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 2 godziny temu, Zośka napisał: No w sumie to niedużo......... jakieś 4 kilometry Noo to nieźle. Nie było jak obejść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 22 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 2 godziny temu, Zośka napisał: No w sumie to niedużo......... jakieś 4 kilometry Ee tam, takie błotko to nic. W Olczyskiej, jak zwozili wiatrołomy po tym wielkim halnym z 2013, to dopiero było błoto. Standardowo powyżej kostek, a miejscami po kolana. Czułem się jak na froncie wschodnim w czasie roztopów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi