Mateusz Z Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Cześć. Wie ktoś może czy jakiś bus jeździ w weekendy z Krakowa do Zawoi (oprócz Mercbusa o 6:40) i z powrotem? Lub czy może ma ktoś wiedzę, kiedy firmy przewozowe planują wznowić kursy na tej trasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 W końcu udało się i mnie dotrzeć na Babią Górę. Było bardzo zimno(choć na dole ciepło), wiało tak, że łeb urywało, widoki były przeciętne(a prognoza zapowiadała lampę),a Perć Akademików okazała się nie tak straszna, jak straszyli 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 @Fibi fajne miałaś widoki. Kiedy byłaś na Babiej ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 25 minut temu, Zośka napisał: @Fibi fajne miałaś widoki. Kiedy byłaś na Babiej ? 3 czerwca. A co do widoków, to liczyłam, że zobaczę wyraźniejszy zarys Tatr, ale i tak źle nie było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 8 minut temu, Fibi napisał: 3 czerwca. A co do widoków, to liczyłam, że zobaczę wyraźniejszy zarys Tatr, ale i tak źle nie było. Na Babiej najładniej jest pod koniec lata. Koniec sierpnia i wrzesień. Wtedy prawie zawsze jest dobry widok. Ja ostatnio zachwyciłam się widokiem na Tatry z Pilska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 7 minut temu, Zośka napisał: Na Babiej najładniej jest pod koniec lata. Koniec sierpnia i wrzesień. Wtedy prawie zawsze jest dobry widok. Ja ostatnio zachwyciłam się widokiem na Tatry z Pilska Na Pilsku byłam 2 dni przed Babią i tam niestety walczyłam z Ostrym Cieniem Mgły A do tego jeszcze był popłoch czy nie złapie nas straż graniczna oraz brodzenie po kolana w błocie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 1 minutę temu, Fibi napisał: Na Pilsku byłam 2 dni przed Babią i tam niestety walczyłam z Ostrym Cieniem Mgły A do tego jeszcze był popłoch czy nie złapie nas straż graniczna oraz brodzenie po kolana w błocie. Jak byłam to latały jakieś drony i wszyscy się bali że to Straż graniczna ale było tyle ludzi że nie wiem kogo by mieli łapać ( chyba na chybił trafił ). A błoto było na tej polance faktycznie okropne. Niektórzy próbowali obejść bokiem przez las ale tam było jeszcze gorzej. Największą radochę miały dzieci (a było ich mnóstwo) w tym błocie i psy które też w dużych ilościach biegały w tę i z powrotem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 17 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 (edytowane) 5 godzin temu, Luk_ napisał: Nie tylko ja, ale również wiele innych osób uważa, że panorama z Pilska jest dużo ciekawsza niż z Babiej i nie tylko na Tatry, również na Beskid Śląski, Małą Fatrę, Niżne Tatry itp No i jest spokojniej niż na Babiej. Byłam w ciepłą słoneczną sobotę i nie było problemu z parkingiem. Sporo ludzi na Hali Miziowej ale na szczycie bez tłumów. Edytowane 17 Czerwca 2020 przez Zośka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Tatry pod kołderką to pojechaliśmy na Diablak ... A tam pogoda jak na Babią ponad przeciętnom. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 12 minut temu, Luk_ napisał: Nie wiało? Wiało , jak zawsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Królowa niepogody swoje kaprysy ma, ale wiać musi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 To jeszcze trochę fauny i flory z pod Babiej. Uwaga. Zdjęcia gryzoni. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 15 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 (edytowane) Ja, dosyć orzypadkowo, trafiłem na Babią wczoraj, po ponad 10-letniej nieobecności z racji niedużej ilości czasu spowodowanej ową spontanicznością, wszedłem i zszedłem tą samą trasą, mianowicie czerwonym szlakiem z Krowiarek. Trasa przyjemna, widoki ciekawe, mimo, że Tatr, aż tak idealnie jak bym chciał, nie było widać. Muszę wrócić w te rejony, jak będę miał więcej czasu, żeby sprawdzić inne szlaki w okolicy Aha, i koniecznie muszę wejść tam w zimie Edytowane 15 Lipca 2020 przez staroń 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 15 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 @staroń super zdjęcia i widoki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 19 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2020 Dnia 15.07.2020 o 11:06, staroń napisał: ... wszedłem i zszedłem tą samą trasą, mianowicie czerwonym szlakiem z Krowiarek. Trasa przyjemna, widoki ciekawe, mimo, że Tatr, aż tak idealnie jak bym chciał, nie było widać. Muszę wrócić w te rejony, jak będę miał więcej czasu, żeby sprawdzić inne szlaki w okolicy W takim razie możesz sprawdzić zielony szlak z Lipnicy Wielkiej od leśniczówki Stańcowa. Dwie i pół godziny przyjemnego spaceru i nawet w weekendy bywa tam pusto i cicho. Jeśli komuś niespecjalnie zależy na zdobywaniu szczytu, to można znależc ciche miejsce trochę niżej, koło ruin schroniska Beskidenverein. Powrót do auta tym samym szlakiem, albo po słowackiej stronie żółtym i potem niebieskim . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Hah, i znów Babia Góra stanęła mi na drodze bardzo chciałem wybrać się dziś w góry, ale prognozy dla Tatr były bardzo niepewne, do tego wizja stania w weekendowym korku w drodze powrotnej sprawiły, że wybrałem się nieco na ubocze Samotną tym razem wycieczkę zacząłem znów z parkingu Krowiarki czerwonym szlakiem. Nikt mnie nie wstrzymywał jak ostatnio więc swoim tempem ruszyłem ku Diablakowi i ku mojemu zdziwieniu na szczycie stanąłem po niecałej godzinie! Po krótkim odpoczynku dogoniła mnie wisząca gdzieś w oddali chmura i wręcz przegoniła ze szczytu Nie zamierzałem wracać tak szybko więc udałem się w stronę Małej Babiej Góry a potem z powrotem do rozwidlenia szlaków i schroniska. Po dłuższej przerwie, z lekkim poczuciem niedosytu łatwością wejścia z Krowiarek postanowiłem...wejść jeszcze raz tym razem mniej "spacerowym" (wtedy jeszcze o tym nie wiedziałem) szlakiem żółtym czyli Percią Akademików. Same łańcuchy to oczywiście nic strasznego, ale można się zmęczyć idąc tamtą trasą, gdyż nabieramy na niej bardzo szybko wysokości. Po drugim podejściu na Babią, pogoda była dużo bardziej przyjazna, pozwoliłem sobie więc na zdecydowanie najdłuższy odpoczynek, nawet krótką drzemkę następnie zbiegłem do parkingu, całą trasę robiąc w 4 godziny zamiast szlakowskazowych 7 plus godzina odpoczynku Dobry pomysł na niedzielę, polecam 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 @staroń Wielkie gratki ! Naprawdę niezły wyczyn Widzę ze na forum zbiera się ekipa którą trudno będzie dogonić 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 1 godzinę temu, Zośka napisał: Widzę ze na forum zbiera się ekipa którą trudno będzie dogonić @Zośka lepiej zacznijmy już trenować Ale naprawdę wielkie gratulacje dla Ciebie @staroń nawet by mi nie przyszło do głowy żeby tak oblecieć Babią Góre! Brawo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 26 minut temu, vatra napisał: @Zośka lepiej zacznijmy już trenować Myślisz ? Chłopaków ( @staroń i @Luk_ ) chyba nie przegonimy ale fajnie byłoby mieć kondycję jak Oni 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 30 minut temu, Zośka napisał: fajnie byłoby mieć kondycję jak Oni Przynajmniej zbliżoną do tego poziomu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Bez przesady, @Luk_ ma tutaj na razie zdecydowanie niezagrożoną pozycję na razie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 9 minut temu, staroń napisał: na razie... No właśnie... Ja myślę że jakbyście razem pobiegli to całe Tatry wasze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 @Luk_ to nie wymówki tylko realna ocena możliwości Ale za kondycję trzeba się wziąć bo jak mówi stara łacińska maksyma "Praevenire melius est quam praeveniri" czyli lepiej wyprzedzać niż być wyprzedzanym 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staroń Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 23 minuty temu, Luk_ napisał: Jak coś to możemy kiedyś trzasnąć jakąś traske razem, zawsze to raźniej! Wrócimy do tematu jak będę bardziej pewny swoich możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Gdzie Wam się tak wszystkim spieszy, że góry chcecie zdobywać na czas? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi