Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) Babia Góra (1725 m n.p.m.) Edytowane 8 Listopada 2019 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Byłam sześć lat temu ale wtedy wchodziłam bez aparatu no i niestety zdjęć żadnych... Wypadałoby wejść znowu i zrobić parę fajnych fotek. Zawsze jak tam przejeżdżam to na parkingu mnóstwo samochodów i tłumy ludzi a jak wchodziłam{chyba we wrześniu} było tylko kilka osób na szlaku a pogoda wspaniała. Widoki były cudowne w każdą stronę a Tatry jak na dłoni. No, koniecznie muszę tam znowu iść i to jeszcze w tym roku. Dzięki za fotki!!! Zmotywowałaś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Tak, szłam tamtędy bo wcześniej naoglądałam się zdjęć i tylko taką trasę brałam pod uwagę. Ale może inne szlaki też są warte przejścia??? 5 minut temu, Natalia D napisał: @Agnieszka GP Od której strony szłaś na Babią? Mam nadzieję, że Percią Akademików! Jeżeli nie to dla Ciebie to będzie najlepsza opcja Polecam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) Cześć. Diablak jest moim ulubionym szczytem :) Byłem tam kilka razy. Polecam każdemu kto nie był. Od krowiarek śmiało można wejść z dzieckiem. Przez przełęcz Brona szlak fajny, bez trudności latem, acz droga ciekawa, piękne widoki. I moja ulubiona perć akademików. Szlak ten ma coś z Tatr, są klamry, łańcuchy, choć nie jest trudny. Bardzo dobra przygoda przez poznaniem wyższych partii Tatr i kontaktu z żelastwem. Na koniec kilka zdjęć z okolic Babiej: Ze Szczytu na Tatry - sierpień 2018 Inwersja temperatur 10 m pod szczytem Klamry na perci akademików Taty z Diablaka, marzec 2017 Takie tam z chmurami Zachód czerwiec 2019 Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez Mateusz Z 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominisiaa_k Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Ja wybieram się w niedzielę. Wyjście z Krowiarek czerwonym szlakiem i powrót przez przełęcz Brona do schroniska i Markowej. Oby pogoda dopisała.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykbala.89 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Też miałem okazję być dwa razy na szczycie. Pogoda w tych dwóch przypadkach była bardzo barowa i próbowała urwać głowę przy podmuchach mimo że cały szlak na początku szło się w słońcu. Powiem jednak szczerze, że lubię takie klimaty i nieprzewidywalność, no kręci mnie to w górach xD. Chyba będzie dzisiaj trzeba odokopać parę zdjęć bo mnie na wspomnienia naszło po przeczytaniu postów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykbala.89 Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Dnia 30.08.2019 o 20:06, Natalia D napisał: Babia Góra jest nazywana "Kapryśnicą" albo też "Matką Niepogód" właśnie ze względu na nieprzewidywalność i zmienność warunków pogodowych. Jednak to właśnie stanowi o jej wyjątkowości i uroku! Mieszkając przez pewien czas w niedużej odległości o pasma babiogórskiego, miałam możliwość obserwować na co dzień niezwykłą różnorodność, dynamiczność i przede wszystkim niepowtarzalne piękno tych zjawisk. Hah od teraz będę nazywać ją "Kapryśnicą". Nie słyszałem o tym. Już mi zmieniłaś mój wewnętrzny słownik tą informacją, już mi się te określenie podoba. Babia Góra? Jaka Babia Góra? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Dnia 28.08.2019 o 21:22, Agnieszka GP napisał: Tak, szłam tamtędy bo wcześniej naoglądałam się zdjęć i tylko taką trasę brałam pod uwagę. Ale może inne szlaki też są warte przejścia??? Dla osób ceniących sobie samotność w górach wart polecenia jest zielony szlak z Lipnicy Wielkiej. Szlak nie tak dawno odremontowany, mało uczęszczany, który prowadzi obok ruin dawnego schroniska Bedkidenverein. Powrót można zaplanować żółtym szlakiem po stronie słowackiej (dość ubogo znakowanym w niższych partiach) z wygodnym łącznikiem do parkingu. Parking spory koło leśniczówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Artur S wielkie dzięki, następnym razem pójdę tamtędy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominisiaa_k Opublikowano 2 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Dnia 29.08.2019 o 22:50, Tatromen napisał: Do poniedziałku zapowiadają ładną pogodę , powinno być ok, choć Babia potrafi być zdradliwa !!!! Powodzenia !!!! Dnia 29.08.2019 o 22:56, Natalia D napisał: @dominisiaa_kŻyczę Ci pięknych widoków i dobrej pogody! Napisz jak było Powodzenia! Dzięki!! Było pięknie!! Ze względu na transport odwróciliśmy trasę i zaczęliśmy w Markowej, a skończyliśmy w Krowiarkach (a dokładnie nawet dalej w Policznych ) . Trasa suchutka, piękne słoneczko przez cały dzień, na szczycie dość wietrznie, ale dzięki temu można było odpocząć od upału . Sporo turystów, widoki bajeczne . I tak z ciekawości jak daleko od szczytu znajdują się słupki graniczne polsko-słowackie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.bb Opublikowano 6 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2019 Jestem z Bielska więc niejako Babia to najbliższy "pseudotatrarzński" szczyt w okolicy więc kilka razy już mi się zdarzyło tam być ( zresztą profilowe jest ze wchodu na babiej) Może wygłoszę niezbyt popularną opinię ale w dalszym ciągu nie mogę rozgryźć fenomenu Babiej, bo ani tam ładnie, zawsze zimno (jedynie w zimie było mi ciepło :D ) , zawsze wieje, widoki ok ale z Małej Babiej też są ładne, ludzi dużo, ogólnie samego Diablaka nie lubię, ale jednak przekonał mnie żółty szlak (i nie mówię tu o owianej sławą najtrudniejszego szlaku w Beskidach perci akademików :P ) ale dojściowy do schroniska w Markowych Szczawinach z Kamieńca. Szlak jest bardzo łagodny, w starym lesie, ludzi praktycznie brak. Jeśli jeszcze kiedyś wpadnę na pomysł Babiej to będzie własnie tym szlakiem i powrót niebieskim przez Małą Babią :) Fotki z 3 pór roku na Babiej (ostatnie z "perci") :P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malin Opublikowano 12 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 (edytowane) Hej. Ja na Babiej byłem 4 razy. Za każdym razem pogoda bardzo dobra, raz nawet idealna. Mam tą możliwość, że mieszkam dość blisko i mam sporo wolnego czasu to mogę sobie wybrać dzień, wcześniej sprawdzając jaka będzie pogoda. Babia, Pilsko z Hrobaczej Łąki. Babia z polany koło Potrójnej. Widok z Pilska. Widok z Małej Babiej. Widok na Tatry przy idealnej pogodzie. I w drugą strone. Tatry na Babią Najbliższe plany to wybrać się na Babią w zimie oraz zaliczyć wschód słońca. Chcę też sprawdzić inne szlaki. Dotychczas szedłem z Krowiarek oraz Percią Akademików. Edytowane 14 Października 2019 przez Malin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malin Opublikowano 12 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Dokładnie tak Fajne miejsce na wypad na grilla z rodziną lub znajomymi. Można się zrelaksować i widoczek też mily dla oka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Idziemy dalej !!!! Zadyma nie odpuszcza !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 (edytowane) Zachód trwa , chmury się kładą , zadyma nie ustaje !!!! Edytowane 15 Listopada 2019 przez Tatromen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Kolejny filmik z zachodu !!!! Nic tylko się opalać !!!! 20191111_161145.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Jeszcze jeden filmik !!!! 20191111_161251.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Czas na powrót !!!! Zadyma nie ustaje !!!! Z drugiej strony księżyc !!!! Przebarwienia zachodu i stąd widać !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a chodźże na pole Opublikowano 25 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Nam też ostatnio udało się zrobić szybki spontaniczny wypad na Diablak. Piękna pogoda, super widoki, prawie bez ludzi i wiatru. A poniżej taki szybki przegląd trasy: 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 25 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 1 godzinę temu, a chodźże na pole napisał: przegląd trasy: świetne te Twoje filmiki - subskrybuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nu81 Opublikowano 27 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Klasyczna Babia Góra, nic dodać nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nu81 Opublikowano 27 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 (edytowane) Edytowane 27 Listopada 2019 przez Nu81 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nu81 Opublikowano 27 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Babia w kwietniu i we wrześniu z nietypowych pustych szlaków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 29 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 40 minut temu, Tatromen napisał: Zawsze można trafić na moment że nie ma nikogo , nawet w wakacje !!!! 1 czerwiec w tym roku :) Byłem sam jak palec na szczycie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi