piterson777 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Skoro już Morskie Oko ma być dostępne także dla niepełnosprawnych osób to ok, busik elektryczny na Wlosienice, koszt biletu do uzgodnienia i warunkiem podróży jest okazanie legitymacji osoby niepełnosprawnej. Pozostałe osoby na własnych nóżkach a Panowie z zakolami i brzuszkami z Harnasiem w ręku najlepiej na Krupowki jeść watę cukrowa i precelki i żeby nie było, żadnych koni! A panowie fiakrzy - z wozu, koniom na pewno będzie lżej jest dużo innych zajęć, ot praca w popularnej sieci marketów na literę B - ostatnio im zarzucali, ze alejki zastawione paletami wiecznie - No to panowie, zakasać rękawy i ktoś ten towar musi rozładować 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 1 minutę temu, piterson777 napisał: Skoro już Morskie Oko ma być dostępne także dla niepełnosprawnych osób to ok, busik elektryczny na Wlosienice, koszt biletu do uzgodnienia i warunkiem podróży jest okazanie legitymacji osoby niepełnosprawnej. Popieram! Transport ekologiczny dla niepełnosprawnych, starszych, kobiet w ciąży i z małymi dziećmi. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 35 minut temu, Leszek Andrzej napisał: Jadący wolno autobus zahamuje szybko a wóz konny nie Można stworzyć hybrydę i podzielić wysiłek po równo. Pół drogi fiakrzy ciągną wóz z turystami a drugie pół odwrotnie. Wtedy na pewno nie wezmą na wóz "nadbagażu" 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 7 minut temu, Mnich Admin napisał: Transport ekologiczny Czyli koń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Mam jeszcze taki pomysł żeby dopóki to ustrojstwo tam jeździ wprowadzić kontrolę już na parkingu. Zamontować wagę i każdy przejeżdżający wóz ważyć i przepuszczać lub nie jeśli waży więcej niż norma. Przecież jeden brzuchaty jegomość o wadze 100kg waży tyle co 2 kobiety. A druga kontrola to alkomat dla fiakrów przy każdym kursie. Jak myślisz @Mnich Admin ? 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 1 minutę temu, Zośka napisał: Mam jeszcze taki pomysł żeby dopóki to ustrojstwo tam jeździ wprowadzić kontrolę już na parkingu. Zamontować wagę i każdy przejeżdżający wóz ważyć i przepuszczać lub nie jeśli waży więcej niż norma. Przecież jeden brzuchaty jegomość o wadze 100kg waży tyle co 2 kobiety. A druga kontrola to alkomat dla fiakrów przy każdym kursie. Jak myślisz @Mnich Admin ? Co do badania alkomatem, jestem za. W ogóle to ciekawy jestem, czy takie wyrywkowe kontrole są przeprowadzane. A z wagą Panów to bywa różnie 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 21 minut temu, Mnich Admin napisał: Co do badania alkomatem, jestem za. W ogóle to ciekawy jestem, czy takie wyrywkowe kontrole są przeprowadzane. A z wagą Panów to bywa różnie Dobrze że nie jeżdżą na Słowację , musieli by płacić za brakujące kilogramy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Co do tych rowerów/hulajnóg to nie sądzę żeby akurat na szlaku do Moka był to dobry pomysł. Nie ma co porównywać że szlakami do Śląskiego Domu czy Hrebienoka, gdzie ruch turystyczny jest mniejszy. Tzn. na Hrebienok może nie aż tak mniejszy ale tam jest jeszcze kolejka. Jakoś trudno mi sobie wyobrazić bezpieczne przejście podczas gdy na rowerach zasuwają hordy Januszy i Grażyn, nie zawsze trzeźwych. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Andrzej Opublikowano 27 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 1 godzinę temu, Jędrek napisał: Ostatnio gdy tam byłem, to rzeczywiście paru wariatów zjeżdżało w tempie jakiegoś tur de frans, a droga miejscami dość dziurawa jednak. Tak dokładnie jest tam niebezpiecznie dlatego szlak biegnie na wschód od szosy. Ja szosą schodzę tylko po zmroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Andrzej Opublikowano 27 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca W innym miejscu pytałem czy ktoś wędrował z przewodnikiem i nikt nie odpisał. Śmiało pytajcie o trasy i ceny bo sezon się zaczął a piękno Tatr czeka na każdego kto je kocha czyli też Tatromaniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 18 minut temu, Fibi napisał: Co do tych rowerów/hulajnóg to nie sądzę żeby akurat na szlaku do Moka był to dobry pomysł. na żadnym szlaku bliska koegzystencja z rowerzystami nie jest bezpieczna i komfortowa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 12 minut temu, Leszek Andrzej napisał: Tak dokładnie jest tam niebezpiecznie dlatego szlak biegnie na wschód od szosy. Ja szosą schodzę tylko po zmroku. W ubiegłym roku tam schodziłem , nie było dużego ruchu, kilku rowerzystów i kilka samochodów. Może tak tylko trafiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 1 minutę temu, barbie609 moder napisał: na żadnym szlaku bliska koegzystencja z rowerzystami nie jest bezpieczna i komfortowa Jest, pod warunkiem wytyczenia ścieżki rowerowej i przestrzegania przepisów ruchu. Jak ktoś wyżej słusznie zauważył obawiałbym się jednak cyklistów na gazie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2 minuty temu, Mnich Admin napisał: Jest, pod warunkiem wytyczenia ścieżki rowerowej i zastosowania zapór technicznych a co do przestrzegania jakiś przepisów to w przypadku większości pedalarzy jest to całkowicie sprzeczne z ich jestestwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca w temacie koni dla rozluźnienia 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Andrzej Opublikowano 27 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 29 minut temu, barbie609 moder napisał: na żadnym szlaku bliska koegzystencja z rowerzystami nie jest bezpieczna i komfortowa Dokładnie nawet w Tatrach znajdą się szaleńcy prędkości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 24 minuty temu, barbie609 moder napisał: na żadnym szlaku bliska koegzystencja z rowerzystami nie jest bezpieczna i komfortowa Lubię jeździć rowerem ale bardziej w terenie. Mamy w okolicach Olsztyna aż do Złotego Potoku albo w stronę Mirowa, Bobolic czy Poraja dużo ścieżek rowerowych na których tylko w weekendy jest większy ruch. Więc jak ktoś chce pojeździć rowerem po częstochowskiej części Jury to ma gdzie. Ale jak jadę autem i widzę co rowerzyści wyprawiają na jezdni to chętnie bym dała zakaz jeżdżenia drogami publicznymi. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Andrzej Opublikowano 27 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 28 minut temu, Pablo P napisał: W ubiegłym roku tam schodziłem , nie było dużego ruchu, kilku rowerzystów i kilka samochodów. Może tak tylko trafiłem Nie tak jest na ogół auto może wyjechać tylko jak się ma wykupiony nocleg w hotelu Śląski Dom. A rowerzyści już mają na ogół dość na pojeździe i raczej nie szaleją ale nie wszyscy. Mnie tacy stresują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmwas Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca (edytowane) Z rowerzystami kłopot byłby nie na podjeździe ale na zjeździe. Samo się rozpędza, prędkość kusi. Dawno temu, bo sam wtedy miałem mniej więcej tyle, 2 letnie dziecko znajomych rodziców potrącil w parku rowerzysta. Zmarło. Nie żebym był przeciwnikiem rowerów jako takich, ale niestety nie jest tak, że rower to takie całkowicie bezpieczne nic. A na zatłoczonej drodze do Morskiego Oka, gdzie jeszcze miałyby jeździć autobusy nie uważam tego pomysłu za bezpieczny. Wydzielenie ścieżki rowerowej też byłoby trudne - szerokość drogi jest taka, że podczas przejazdu autobusu - piesi musieliby wejść na ścieżkę rowerową lub magicznie zniknąć... Choć przyznam, że gdyby była opcja pożyczenia u gory i zwrotu na dole... pewnie sam bym skorzystał Edytowane 28 Czerwca przez pmwas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Andrzej Opublikowano 28 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca Widziałem Wasze posty o wyprawach i bardzo ładne fotki. To może kolejny temat jakimi aparatami je robicie i jak je oceniacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo P Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 6 minut temu, Leszek Andrzej napisał: Widziałem Wasze posty o wyprawach i bardzo ładne fotki. To może kolejny temat jakimi aparatami je robicie i jak je oceniacie ? Może to być przydatny temat. Jednak najlepiej założyć nowy wątek np. w grupie fotografia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Andrzej Opublikowano 28 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 1 minutę temu, Pablo P napisał: Może to być przydatny temat. Jednak najlepiej założyć nowy wątek np. w grupie fotografia Ok bo prawdziwe zdjęcia górskie to nie komórka tylko mały kompakt ja mam Panasonic LX 3. Zdjęcia są rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca Dnia 27.06.2024 o 17:54, Zośka napisał: Przecież jeden brzuchaty jegomość o wadze 100kg waży tyle co 2 kobiety No tak, bo przecież kobiety zawsze 50 kg max. Rozejrzyj się dookoła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca (edytowane) Dnia 28.06.2024 o 11:24, Leszek Andrzej napisał: prawdziwe zdjęcia górskie to nie komórka Najważniejszy i tak jest fotograf, a smartfony mają teraz ogromne możliwości. Edytowane 29 Czerwca przez Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 29 Czerwca Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca Dnia 27.06.2024 o 19:15, Zośka napisał: Ale jak jadę autem i widzę co rowerzyści wyprawiają W Gdańsku dość często przejeżdżam autem w miejscu gdzie rowerzyści mają z obu stron znak STOP. Zobaczyć tam rowerzystę który rzeczywiście się zatrzyma, to cud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi