Skocz do zawartości

Konie do Morskiego Oka. Jakie jest Wasze zdanie ?

Leszek Andrzej

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a):

Nie przekroczyłam 2500. W planach Rysy słowackie, nie wiem jak Gerlach, bo się trochę boję - przyznam, Elbrus (może też Kazbek i Mont Blanc żeby zrobić "piramidkę" pod kolejny skok wysokości) i jak przeżyję 😃 Pik Lenina. No miało być szczerze - nie twierdzę, że jakiś superplan. 😉 

No już nie bądź dla siebie taka surowa. To bardzo ambitny plan. Trzymam kciuki za jego powodzenie 👍

• Lubię to ! 1

9 minut temu, Mnich Admin napisał(a):

No już nie bądź dla siebie taka surowa. To bardzo ambitny plan. Trzymam kciuki za jego powodzenie 👍

Dziękuję! Ustaliłam sobie taką perspektywę, bo dzięki temu nadaje się jakiś styl życiu. W inne wyzwania życiowe przestałam trochę wierzyć, a w górach zwykle jestem od nikogo niezależna - no oczywiście nie w tych wyższych wyprawach na kilka tysięcy. Ale pójdę z przewodnikiem z IVBV - dla mnie to ważne. Może zapiszę się do KW, to wtedy może poznam jakichś ludzi z podobnymi planami i zdołam ich nieco poznać z charakteru i umiejętności (a oni mnie). 😉

• Lubię to ! 2

28 minut temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a):

W górach polegam tylko na swojej kondycji, rozsądku (wszystko już pozdobywali - nie ma na mnie żadnej presji) i umiejętnościach

Zapewne większość z nas tak ma. Presję jakąkolwiek w górach odczuwam tylko wtedy gdy kogoś gdzieś prowadzę, bo np. obiecałem wejście na szczyt. Dochodzi też wówczas jakaś odpowiedzialność. Gdy idę sam, mam kompletny luz. 

3 minuty temu, Jędrek napisał(a):

Też kiedyś miałem takie plany, ale ja jednak cholernie nie lubię się zrzeszać 🙃

Ja lubię, ale może to niewiele dać, bo KW u mnie refunduje z 1500 zł i post factum. No to starczy na przysłowiową wodę mineralną. Czyli jak każdy nie wyłuszczy sam czegoś, to po planach. Takie czasy. 😉

• Lubię to ! 1

49 minut temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a):

wyjście bardzo "soft" - Typu Sarnia Skała. 

Taaa,  różnie bywa z tym soft - jakiś czas temu pewna kobieta się tam nieźle połamała...

A ja najgorszy upadek w Tatrach zaliczyłem idąc ... Chochołowską.  Uszkodzone kolano, łokieć, dłoń, bark i ... skasowany aparat fotograficzny. 🤸‍♂️ 😂

• Lubię to ! 1
  • Przykro mi 3

8 godzin temu, Mnich Admin napisał(a):

No dobra, trochę tu - włącznie ze mną - pospamowaliśmy. A przypomnę, że wątek jest o transporcie konnym 🙃

Dlatego serdeczna prośba, żebyśmy trzymali się tematu. Oczywiście, jeśli ktoś ma chęć kontynuować wątki poboczne zachęcam, aby czynił to w innym miejscu. 

Kierowniku, niech się Kierownik cieszy że w ogóle jest jakaś dyskusja, nieważne w którym dziale. Ruch to życie 👍😎

• Haha 4

W dniu 3.11.2024 o 20:28, Fanka natury, fanka gór napisał(a):

Nie przekroczyłam 2500. W planach Rysy słowackie, nie wiem jak Gerlach, bo się trochę boję - przyznam, Elbrus (może też Kazbek i Mont Blanc żeby zrobić "piramidkę" pod kolejny skok wysokości) i jak przeżyję 😃 Pik Lenina. No miało być szczerze - nie twierdzę, że jakiś superplan. 😉 

Elbrus  ???

Do Rosji chcesz jechać ?

12 godzin temu, Jędrek napisał(a):

Zdaje się że na szczycie, w czasie pozowania do zdjęcia. 

https://tatromaniak.pl/aktualnosci/chwila-pecha-i-zmiana-calego-zycia-oto-jak-iza-zlamala-kregoslup-na-sarniej-skale-relacja/

Prawie na szczycie.

Prośba do Admina o przeniesienie wpisów do odrębnego wątku jeśli ma takie możliwości ( na innym forum była taka możliwość). 🙈

• 2 tygodnie później...