Mnich Admin Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2 minuty temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a): Nie przekroczyłam 2500. W planach Rysy słowackie, nie wiem jak Gerlach, bo się trochę boję - przyznam, Elbrus (może też Kazbek i Mont Blanc żeby zrobić "piramidkę" pod kolejny skok wysokości) i jak przeżyję Pik Lenina. No miało być szczerze - nie twierdzę, że jakiś superplan. No już nie bądź dla siebie taka surowa. To bardzo ambitny plan. Trzymam kciuki za jego powodzenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 14 minut temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a): nie twierdzę, że jakiś superplan Fakt, skromniutko 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanka natury, fanka gór Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 9 minut temu, Mnich Admin napisał(a): No już nie bądź dla siebie taka surowa. To bardzo ambitny plan. Trzymam kciuki za jego powodzenie Dziękuję! Ustaliłam sobie taką perspektywę, bo dzięki temu nadaje się jakiś styl życiu. W inne wyzwania życiowe przestałam trochę wierzyć, a w górach zwykle jestem od nikogo niezależna - no oczywiście nie w tych wyższych wyprawach na kilka tysięcy. Ale pójdę z przewodnikiem z IVBV - dla mnie to ważne. Może zapiszę się do KW, to wtedy może poznam jakichś ludzi z podobnymi planami i zdołam ich nieco poznać z charakteru i umiejętności (a oni mnie). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 3 minuty temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a): W inne wyzwania życiowe przestałam trochę wierzyć, a w górach zwykle jestem od nikogo niezależna - no oczywiście nie w tych wyższych wyprawach na kilka tysięcy. Niezależność - piękna cecha. Brak wiary - zawsze można ją odzyskać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 28 minut temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a): W górach polegam tylko na swojej kondycji, rozsądku (wszystko już pozdobywali - nie ma na mnie żadnej presji) i umiejętnościach Zapewne większość z nas tak ma. Presję jakąkolwiek w górach odczuwam tylko wtedy gdy kogoś gdzieś prowadzę, bo np. obiecałem wejście na szczyt. Dochodzi też wówczas jakaś odpowiedzialność. Gdy idę sam, mam kompletny luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 43 minuty temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a): Może zapiszę się do KW Też kiedyś miałem takie plany, ale ja jednak cholernie nie lubię się zrzeszać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanka natury, fanka gór Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 3 minuty temu, Jędrek napisał(a): Też kiedyś miałem takie plany, ale ja jednak cholernie nie lubię się zrzeszać Ja lubię, ale może to niewiele dać, bo KW u mnie refunduje z 1500 zł i post factum. No to starczy na przysłowiową wodę mineralną. Czyli jak każdy nie wyłuszczy sam czegoś, to po planach. Takie czasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 49 minut temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a): wyjście bardzo "soft" - Typu Sarnia Skała. Taaa, różnie bywa z tym soft - jakiś czas temu pewna kobieta się tam nieźle połamała... A ja najgorszy upadek w Tatrach zaliczyłem idąc ... Chochołowską. Uszkodzone kolano, łokieć, dłoń, bark i ... skasowany aparat fotograficzny. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 57 minut temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a): Takie czasy. Kukuczka i jego koledzy kominy malowali itp. żeby zarobić na Himalaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia WU Opublikowano 4 Listopada Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 11 godzin temu, Jędrek napisał(a): Taaa, różnie bywa z tym soft - jakiś czas temu pewna kobieta się tam nieźle połamała... Z tego co kojarzę nie było to na głównej ścieźce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia WU Opublikowano 4 Listopada Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 11 godzin temu, Jędrek napisał(a): Kukuczka i jego koledzy kominy malowali itp. żeby zarobić na Himalaje. Z literatury wynika, że sprawy były o wiele bardziej skomplikowane Te kominy to tak na początek - na start. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Listopada Udostępnij Opublikowano 4 Listopada Godzinę temu, Gosia WU napisał(a): o wiele bardziej skomplikowane oj tak , jakiś drobny handelek ,,w drugim obszarze płatniczym,, odchodził itp. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 4 Listopada Udostępnij Opublikowano 4 Listopada No dobra, trochę tu - włącznie ze mną - pospamowaliśmy. A przypomnę, że wątek jest o transporcie konnym Dlatego serdeczna prośba, żebyśmy trzymali się tematu. Oczywiście, jeśli ktoś ma chęć kontynuować wątki poboczne zachęcam, aby czynił to w innym miejscu. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 4 Listopada Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2 godziny temu, Mnich Admin napisał(a): A przypomnę, że wątek jest o transporcie konnym Pod Kazbek, Elbrus, Pik Lenina też można dowieść tabor końmi, czy inną zwierzyną. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 4 Listopada Udostępnij Opublikowano 4 Listopada Godzinę temu, Mateusz Z napisał(a): Pod Kazbek, Elbrus, no byli tacy i z mułami żródło:https://foto.karta.org.pl/nasze-zbiory/kolekcje/ok_0915_instytut_polski_i_muzeum_sikorskiego,63524,zdjecie.html ich szczęście ,że ich jakaś Viva tam nie dopadła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 4 Listopada Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 8 godzin temu, Mnich Admin napisał(a): No dobra, trochę tu - włącznie ze mną - pospamowaliśmy. A przypomnę, że wątek jest o transporcie konnym Dlatego serdeczna prośba, żebyśmy trzymali się tematu. Oczywiście, jeśli ktoś ma chęć kontynuować wątki poboczne zachęcam, aby czynił to w innym miejscu. Kierowniku, niech się Kierownik cieszy że w ogóle jest jakaś dyskusja, nieważne w którym dziale. Ruch to życie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 4 Listopada Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 11 godzin temu, Gosia WU napisał(a): Z literatury wynika, że sprawy były o wiele bardziej skomplikowane Te kominy to tak na początek - na start. Wiadomo że samymi kominami nie zarabiali, ale była to dość ważna pozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 4 Listopada Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 11 godzin temu, Gosia WU napisał(a): Z tego co kojarzę nie było to na głównej ścieźce. Zdaje się że na szczycie, w czasie pozowania do zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 4 Listopada Udostępnij Opublikowano 4 Listopada W dniu 3.11.2024 o 20:28, Fanka natury, fanka gór napisał(a): Nie przekroczyłam 2500. W planach Rysy słowackie, nie wiem jak Gerlach, bo się trochę boję - przyznam, Elbrus (może też Kazbek i Mont Blanc żeby zrobić "piramidkę" pod kolejny skok wysokości) i jak przeżyję Pik Lenina. No miało być szczerze - nie twierdzę, że jakiś superplan. Elbrus ??? Do Rosji chcesz jechać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia WU Opublikowano 5 Listopada Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 12 godzin temu, Jędrek napisał(a): Zdaje się że na szczycie, w czasie pozowania do zdjęcia. https://tatromaniak.pl/aktualnosci/chwila-pecha-i-zmiana-calego-zycia-oto-jak-iza-zlamala-kregoslup-na-sarniej-skale-relacja/ Prawie na szczycie. Prośba do Admina o przeniesienie wpisów do odrębnego wątku jeśli ma takie możliwości ( na innym forum była taka możliwość). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia WU Opublikowano 5 Listopada Udostępnij Opublikowano 5 Listopada A żeby nie było że tylko spam - to zdanie starosty tatrzańskiego Andrzeja Skupnia na temat konieczności utrzymania przejazdów. https://www.facebook.com/KonieMorskieOko/videos/1459092951450816 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanka natury, fanka gór Opublikowano 5 Listopada Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 17 godzin temu, J@n napisał(a): Elbrus ??? Do Rosji chcesz jechać ? Można też Kazbek. Dobra, jakby co - załóżmy inny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 5 Listopada Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2 minuty temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a): Można też Kazbek. Dobra, jakby co - załóżmy inny temat. Ato załóż bo do tej pory robisz tylko zamieszanie w tematach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 16 Listopada Udostępnij Opublikowano 16 Listopada https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-nie-bedzie-elektrycznych-busow-do-morskiego-oka-sprzeciw-sam,nId,7857164 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 16 Listopada Udostępnij Opublikowano 16 Listopada Jeśli transport konny miałby pozostać, a wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że tak będzie, to według mnie powinni z niego korzystać jedynie osoby starsze, niepełnosprawne, schorowane. Każdy zdrowy i sprawny turysta da radę dojść do MOK-a i wrócić z buta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi