Fanka natury, fanka gór Opublikowano 1 Listopada Udostępnij Opublikowano 1 Listopada Ja osobiście zlikwidowałabym wszystkie sposoby transportu innego niz na nogach. W tym: ucieszyłoby mnie zlikwidowanie kolejki na Kasprowy, bo byłby mniejszy tłok. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 2 Listopada Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 13 godzin temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a): Ja osobiście zlikwidowałabym wszystkie sposoby transportu innego niz na nogach. W tym: ucieszyłoby mnie zlikwidowanie kolejki na Kasprowy, bo byłby mniejszy tłok. @Fanka natury, fanka gór- witaj na naszym forum Tak btw, jesteś rekordzistką, jeśli chodzi o długość nicku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanka natury, fanka gór Opublikowano 2 Listopada Udostępnij Opublikowano 2 Listopada (edytowane) 19 minut temu, Mnich Admin napisał(a): @Fanka natury, fanka gór- witaj na naszym forum Tak btw, jesteś rekordzistką, jeśli chodzi o długość nicku Bardzo dziękuję, myślę, że to najlepsze górskie forum. Zawsze to jakiś rekord. ;D Edytowane 2 Listopada przez Fanka natury, fanka gór 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Listopada Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 51 minut temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a): to najlepsze górskie forum dzięki , mamy nadzieję,że zakotwiczysz na dłużej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 2 Listopada Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 15 godzin temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a): ucieszyłoby mnie zlikwidowanie kolejki na Kasprowy, bo byłby mniejszy tłok. Gdzie byłby mniejszy tłok? Zdecydowana większość klientów kolejki jedzie góra - dół, więc dzięki temu właśnie zmniejsza się tłok na szlakach. Naprawdę wolałabyś żeby ci ludzie szli tam piechotą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 2 Listopada Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 4 godziny temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a): Bardzo dziękuję, myślę, że to najlepsze górskie forum. Zawsze to jakiś rekord. ;D A jaki jest Twój rekord górskiej wysokości? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 2 Listopada Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 4 godziny temu, Mnich Admin napisał(a): A jaki jest Twój rekord górskiej wysokości? w Tatrach wyżej niż 2655 się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 2 Listopada Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 6 godzin temu, Jędrek napisał(a): Gdzie byłby mniejszy tłok? Zdecydowana większość klientów kolejki jedzie góra - dół, więc dzięki temu właśnie zmniejsza się tłok na szlakach. Naprawdę wolałabyś żeby ci ludzie szli tam piechotą? Czyli koniecznie potrzeba budowy kolejki do Morskiego Oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 2 Listopada Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2 minuty temu, J@n napisał(a): Czyli koniecznie potrzeba budowy kolejki do Morskiego Oka Nie trzeba, wystarczy ten asfalt. Zdecydowana większość i tak dociera tylko w okolice "schroniska", po czym najedzona i opita wraca na parking. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 2 Listopada Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 5 minut temu, J@n napisał(a): w Tatrach wyżej niż 2655 się nie da Ale pytanie jest o wysokość górską, nie tatrzańską. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 2 Listopada Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 6 godzin temu, Jędrek napisał(a): Gdzie byłby mniejszy tłok? Zdecydowana większość klientów kolejki jedzie góra - dół, więc dzięki temu właśnie zmniejsza się tłok na szlakach. Naprawdę wolałabyś żeby ci ludzie szli tam piechotą? Zdecydowana większość wjeżdża na KW kolejką, bo nie ma sił/kondycji, by wejść tam z buta. Podejście nie jest, co prawda, wybitnie trudne, ale dla niedzielnych turystów może być sporym wyzwaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 2 Listopada Udostępnij Opublikowano 2 Listopada Godzinę temu, Jędrek napisał(a): Ale pytanie jest o wysokość górską, nie tatrzańską. może by wszystkich zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 15 godzin temu, J@n napisał(a): może by wszystkich zapytać? No to załóż nowy temat i chwal się pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 18 godzin temu, Jędrek napisał(a): Nie trzeba, wystarczy ten asfalt. Zdecydowana większość i tak dociera tylko w okolice "schroniska", po czym najedzona i opita wraca na parking. Pół biedy, jeśli dociera i wraca na własnych nogach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 8 minut temu, Mnich Admin napisał(a): Pół biedy, jeśli dociera i wraca na własnych nogach... Na własnych, czy na wozie - co za różnica... Ważne że nigdzie indziej nie idzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 10 minut temu, Jędrek napisał(a): Na własnych, czy na wozie - co za różnica... Ważne że nigdzie indziej nie idzie. Niby tak, ale zawsze to 18-kilometrowy spacer, ruch, aktywność. Lepsze to niż siedzenie przed TV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2 godziny temu, Mnich Admin napisał(a): Niby tak, ale zawsze to 18-kilometrowy spacer, ruch, aktywność. Lepsze to niż siedzenie przed TV. Ale co to ma do rzeczy? Ta krótka poddyskusja dotyczy tematu potencjalnego zmniejszenia/zwiększenia ruchu na szlakach z ... różnych powodów. A zdaje się że wszyscy tutaj, paradoksalnie (o czym też już była mowa niejeden raz) narzekamy na coraz większy tłok w górach. Czyli lepsze dla nas jest to by inni jednak pozostali przed tv, czyż nie? A jeśli już koniecznie muszą ruszyć w Tatry, to najlepiej dla nas, by ruszyli asfaltem nad M. Oko lub kolejką na Kasprowy. Bo tacy ludzie nie robią tłoku gdzie indziej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 3 godziny temu, Jędrek napisał(a): Ale co to ma do rzeczy? Ta krótka poddyskusja dotyczy tematu potencjalnego zmniejszenia/zwiększenia ruchu na szlakach z ... różnych powodów. A zdaje się że wszyscy tutaj, paradoksalnie (o czym też już była mowa niejeden raz) narzekamy na coraz większy tłok w górach. Czyli lepsze dla nas jest to by inni jednak pozostali przed tv, czyż nie? A jeśli już koniecznie muszą ruszyć w Tatry, to najlepiej dla nas, by ruszyli asfaltem nad M. Oko lub kolejką na Kasprowy. Bo tacy ludzie nie robią tłoku gdzie indziej. Nie zrozumieliśmy się Kolego Jędrku. Tatry, w moim najlepszym przekonaniu, są dla wszystkich, zarówno dla górskich wyjadaczy, jak i niedzielnych turystów. I mimo że z roku na rok są bardzo zatłoczone, ja bardzo się cieszę, że ludzie nie zalegają w domach, wyjeżdżają, spędzają aktywnie czas. Jedni wstają skoro świt, idą wysoko, wybierają mniej uczęszczane miejsca. I jedni, i drudzy są szczęśliwi. Dlatego jestem daleki od wszelkich ocen i uproszczeń. Niech każdy żyje, jak chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 14 minut temu, Mnich Admin napisał(a): ja bardzo się cieszę Cieszysz się? Niech no tylko zobaczę gdzieś twoje narzekanie na tłok, to ruski miesiąc popamiętasz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 16 minut temu, Mnich Admin napisał(a): Niech każdy żyje, jak chce A czy ja stwierdziłem że komuś zabraniam tego czy owego? Napisałem tylko że pewne miejsca i sytuacje kanalizują ruch, co mnie akurat cieszy. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 5 minut temu, Jędrek napisał(a): A czy ja stwierdziłem że komuś zabraniam tego czy owego? Napisałem tylko że pewne miejsca i sytuacje kanalizują ruch, co mnie akurat cieszy. I tyle. Akurat nie piłem do Ciebie, to była taka refleksja natury ogólnej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 4 minuty temu, Mnich Admin napisał(a): Akurat nie piłem do Ciebie, to była taka refleksja natury ogólnej Dobra, dobra, znamy cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 25 minut temu, Jędrek napisał(a): Dobra, dobra, znamy cię Już sobie tak nie schlebiaj, znam na tym forum większego malkontenta od Ciebie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada W dniu 2.11.2024 o 12:48, Mnich Admin napisał(a): A jaki jest Twój rekord górskiej wysokości? @Fanka natury, fanka gór, to co z tym rekordem? Szczerze, jak na spowiedzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanka natury, fanka gór Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 22 minuty temu, Mnich Admin napisał(a): @Fanka natury, fanka gór, to co z tym rekordem? Szczerze, jak na spowiedzi Nie przekroczyłam 2500. W planach Rysy słowackie, nie wiem jak Gerlach, bo się trochę boję - przyznam, Elbrus (może też Kazbek i Mont Blanc żeby zrobić "piramidkę" pod kolejny skok wysokości) i jak przeżyję Pik Lenina. No miało być szczerze - nie twierdzę, że jakiś superplan. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi