Skocz do zawartości

Konie do Morskiego Oka. Jakie jest Wasze zdanie ?

Leszek Andrzej

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a):

Ja osobiście zlikwidowałabym wszystkie sposoby transportu innego niz na nogach. W tym: ucieszyłoby mnie zlikwidowanie kolejki na Kasprowy, bo byłby mniejszy tłok. 😁

@Fanka natury, fanka gór- witaj na naszym forum 🙂 

Tak btw, jesteś rekordzistką, jeśli chodzi o długość nicku 😀

• Lubię to ! 1

19 minut temu, Mnich Admin napisał(a):

@Fanka natury, fanka gór- witaj na naszym forum 🙂 

Tak btw, jesteś rekordzistką, jeśli chodzi o długość nicku 😀

Bardzo dziękuję, myślę, że to najlepsze górskie forum.

Zawsze to jakiś rekord. ;D

Edytowane przez Fanka natury, fanka gór
  • Lubię to ! 2

15 godzin temu, Fanka natury, fanka gór napisał(a):

ucieszyłoby mnie zlikwidowanie kolejki na Kasprowy, bo byłby mniejszy tłok. 😁

Gdzie byłby mniejszy tłok? Zdecydowana większość klientów kolejki jedzie góra - dół, więc dzięki temu właśnie zmniejsza się tłok na szlakach. Naprawdę wolałabyś żeby ci ludzie szli tam piechotą?

• Lubię to ! 1

6 godzin temu, Jędrek napisał(a):

Gdzie byłby mniejszy tłok? Zdecydowana większość klientów kolejki jedzie góra - dół, więc dzięki temu właśnie zmniejsza się tłok na szlakach. Naprawdę wolałabyś żeby ci ludzie szli tam piechotą?

Czyli koniecznie potrzeba budowy kolejki do Morskiego Oka

6 godzin temu, Jędrek napisał(a):

Zdecydowana większość wjeżdża na KW kolejką, bo nie ma sił/kondycji, by wejść tam z buta. Podejście nie jest, co prawda, wybitnie trudne, ale dla niedzielnych turystów może być sporym wyzwaniem. 

2 godziny temu, Mnich Admin napisał(a):

Niby tak, ale zawsze to 18-kilometrowy spacer, ruch, aktywność. Lepsze to niż siedzenie przed TV. 

Ale co to ma do rzeczy? Ta krótka poddyskusja dotyczy tematu potencjalnego zmniejszenia/zwiększenia ruchu na szlakach z ... różnych powodów. 

A zdaje się że wszyscy tutaj, paradoksalnie (o czym też już była mowa niejeden raz) narzekamy na coraz większy tłok w górach. Czyli lepsze dla nas jest to by inni jednak pozostali przed tv, czyż nie? 🙃  A jeśli już koniecznie muszą ruszyć w Tatry, to najlepiej dla nas, by ruszyli asfaltem nad M. Oko lub kolejką na Kasprowy. Bo tacy ludzie nie robią tłoku gdzie indziej.  👍

• Lubię to ! 1

3 godziny temu, Jędrek napisał(a):

Ale co to ma do rzeczy? Ta krótka poddyskusja dotyczy tematu potencjalnego zmniejszenia/zwiększenia ruchu na szlakach z ... różnych powodów. 

A zdaje się że wszyscy tutaj, paradoksalnie (o czym też już była mowa niejeden raz) narzekamy na coraz większy tłok w górach. Czyli lepsze dla nas jest to by inni jednak pozostali przed tv, czyż nie? 🙃  A jeśli już koniecznie muszą ruszyć w Tatry, to najlepiej dla nas, by ruszyli asfaltem nad M. Oko lub kolejką na Kasprowy. Bo tacy ludzie nie robią tłoku gdzie indziej.  👍

Nie zrozumieliśmy się Kolego Jędrku. Tatry, w moim najlepszym przekonaniu,  są dla wszystkich, zarówno dla górskich wyjadaczy, jak i niedzielnych turystów. I mimo że z roku na rok są bardzo zatłoczone, ja bardzo się cieszę, że ludzie nie zalegają w domach, wyjeżdżają, spędzają aktywnie czas. Jedni wstają skoro świt, idą wysoko, wybierają mniej uczęszczane miejsca. I jedni, i drudzy są szczęśliwi. Dlatego jestem daleki od wszelkich ocen i uproszczeń. Niech każdy żyje, jak chce. 

22 minuty temu, Mnich Admin napisał(a):

@Fanka natury, fanka gór, to co z tym rekordem? Szczerze, jak na spowiedzi 🙃

Nie przekroczyłam 2500. W planach Rysy słowackie, nie wiem jak Gerlach, bo się trochę boję - przyznam, Elbrus (może też Kazbek i Mont Blanc żeby zrobić "piramidkę" pod kolejny skok wysokości) i jak przeżyję 😃 Pik Lenina. No miało być szczerze - nie twierdzę, że jakiś superplan. 😉 

• Dziękuję 1
  • Haha 1