Luk_ 1,782 Posted May 25, 2020 Share Posted May 25, 2020 Jeszcze nie. Staram sobie zawsze zostawić margines błędu 🙂 Który szlak wywarł na Tobie większe wrażenie? Grań od Jamnickiej Przełęczy do Banikovskiej Przełęczy czy Orla Perć? Quote Link to post Share on other sites
Zośka 1,750 Posted May 26, 2020 Share Posted May 26, 2020 Orla Perć☠️ Wiem że to mało prawdopodobne ale czy zdarzyło się wam kiedyś pomylić szlak ? Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 2,194 Posted May 26, 2020 Share Posted May 26, 2020 22 minuty temu, Zośka napisał: Wiem że to mało prawdopodobne ale czy zdarzyło się wam kiedyś pomylić szlak ? Tak, w Beskidzie Sądeckim/Pieninach. Schodziliśmy z Wysokiej w deszczu i mgle i zamiast przejść niebiesko-zielonym szlakiem w stronę Smerekowej to zeszliśmy zielonym do Jaworek :) Chociaż mniej więcej po drodze było, bo kolejny cel to była Radziejowa. Czy zdarzyło Ci się zaczepić kogoś na szlaku/ w schronisku będąc pewnym że to Twój znajomy, a okazało się, że to ktoś obcy? Quote Link to post Share on other sites
Anuś 1,185 Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 Nie Czy mieliście kiedys idąc " do GÓRY " moment załamania ... poprostu już dość i marzyliście już tylko o tym by byc w domu/hotelu/ łóżku??? Quote Link to post Share on other sites
Bieszczadzki_tatromaniak 357 Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 w sumie po całym dniu zimą na czerwonych bylem juz tak padniety ze nie myślałem o niczym innym a wracalem juz nocą 😄 czy kiedykolwiek zdarzyło ci się coś zgubic na szlaku ? Quote Link to post Share on other sites
Zośka 1,750 Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 Tak zgubiłam kubek termiczny na Wołowcu Czy odmówiono wam kiedyś spania na podłodze w schronisku ? Quote Link to post Share on other sites
J@n 368 Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 15 godzin temu, Zośka napisał: Czy odmówiono wam kiedyś spania na podłodze w schronisku ? do tej pory nigdy a teraz pytanie - ciekawostka ile kosztuje podłoga w tym schronisku ? (dla ułatwienia dodam że za łóżko z pościelą biorą 60 euro) Quote Link to post Share on other sites
vatra 2,186 Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 1 godzinę temu, J@n napisał: ile kosztuje podłoga w tym schronisku ? 40 Twój pierwszy szlak w słowackich Tatrach? Quote Link to post Share on other sites
Zośka 1,750 Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 Na Skalnate Pleso Czym polskie szlaki różnią się od słowackich ? Quote Link to post Share on other sites
J@n 368 Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 11 minut temu, Zośka napisał: Czym polskie szlaki różnią się od słowackich ? na polskich zdecydowanie więcej stonki, na słowackich więcej klapkowiczów 3 godziny temu, vatra napisał: 40 Twój pierwszy szlak w słowackich Tatrach? niestety podłoga kosztuje tam 85 euro i nie wolno leżeć w jadalni tylko w cuchnącej przebieralni butów a mój pierwszy szlak to wycieczka na Łomnice Kto z Was zdobył już małą Koronę Tatr Wysokich czyli wszystkie szczyty na które prowadzą znakowane szlaki Quote Link to post Share on other sites
vatra 2,186 Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 7 minut temu, J@n napisał: niestety podłoga kosztuje tam 85 euro Nie ogarniam😏 Podłoga w przebieralni butów kosztuje więcej niż łóżko z pościelą?! Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,480 Posted May 29, 2020 Author Share Posted May 29, 2020 24 minuty temu, J@n napisał: na polskich zdecydowanie więcej stonki, na słowackich więcej klapkowiczów niestety podłoga kosztuje tam 85 euro i nie wolno leżeć w jadalni tylko w cuchnącej przebieralni butów a mój pierwszy szlak to wycieczka na Łomnice Kto z Was zdobył już małą Koronę Tatr Wysokich czyli wszystkie szczyty na które prowadzą znakowane szlaki To dopiero przede mną. Zdarzyło Ci się spóźnić na pociąg/busa do Zakopanego? Quote Link to post Share on other sites
Krisbin 671 Posted May 30, 2020 Share Posted May 30, 2020 Nie. Póki co korzystamy z własnego autka🚗 . Koleją od nas to jakieś 12 godzin/400 km , 3-4 przesiadki 👎 Czy zdarzają się wam kontuzje na szlaku? Quote Link to post Share on other sites
J@n 368 Posted May 30, 2020 Share Posted May 30, 2020 Tak, czy wracałaś, eś z wycieczki górskiej helikopterem ? Quote Link to post Share on other sites
Krisbin 671 Posted May 30, 2020 Share Posted May 30, 2020 (edited) Nie. Boję się latać 😁 Czy zabieracie apteczkę na górskie wyprawy? Edited May 30, 2020 by Krisbin Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,480 Posted May 30, 2020 Author Share Posted May 30, 2020 1 godzinę temu, Krisbin napisał: Nie. Boję się latać 😁 Czy zabieracie apteczkę na górskie wyprawy? Odkąd nabyłem, to zawsze. Czy "zatrułeś" się kiedykolwiek podczas pobytu w Tatrach? Quote Link to post Share on other sites
Krisbin 671 Posted May 30, 2020 Share Posted May 30, 2020 W Tatrach nie ale godzinę przed wyjazdem w góry dopadła mnie ,,zemsta Montezumy"🤢 Czy zdarzyło się wam wychodzić na szlak w słońcu a wracać w deszczu? 1 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 1,750 Posted May 31, 2020 Share Posted May 31, 2020 13 godzin temu, Krisbin napisał: Czy zdarzyło się wam wychodzić na szlak w słońcu a wracać w deszczu? Wiele razy. Ale odwrotnie też. Zdarzyło się wam zjeść w schronisku coś po czym się pochorowaliście ? (Mi się zdarzyło🤮) Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,480 Posted May 31, 2020 Author Share Posted May 31, 2020 7 godzin temu, Zośka napisał: Wiele razy. Ale odwrotnie też. Zdarzyło się wam zjeść w schronisku coś po czym się pochorowaliście ? (Mi się zdarzyło🤮) Tak. W schronisku na literkę M. 🙂 Nosicie w plecaku kuchenkę turystyczną? Quote Link to post Share on other sites
vatra 2,186 Posted May 31, 2020 Share Posted May 31, 2020 2 godziny temu, Mnich Moderator napisał: Nosicie w plecaku kuchenkę turystyczną? Nie. Macie w telefonie aplikację "Ratunek"? Quote Link to post Share on other sites
MałaMi 194 Posted May 31, 2020 Share Posted May 31, 2020 Tak. Czy zdarzyło Wam się pomóc komuś przy wchodzeniu/schodzeniu szlakiem z łańcuchami? Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 2,194 Posted June 1, 2020 Share Posted June 1, 2020 12 godzin temu, MałaMi napisał: Czy zdarzyło Wam się pomóc komuś przy wchodzeniu/schodzeniu szlakiem z łańcuchami? Tak, ostatnio na Bystrej Ławce. Czy spotkaliście kiedyś agresywnego turystę na szlaku? Quote Link to post Share on other sites
Zośka 1,750 Posted June 1, 2020 Share Posted June 1, 2020 Tylko raz i na szczęście było kilka osób które "pogroziły mu palcem". Czy zawsze trzymacie się planu czy czasem zmieniacie go albo modyfikujecie w trakcie wycieczki ? Quote Link to post Share on other sites
Krisbin 671 Posted June 2, 2020 Share Posted June 2, 2020 Planujemy cały rok ale to są Góry i one tu rządzą. I cały plan w pi....⚡😂 Czy często zdarza się wam spotykać zwierzęta na szlaku i jakie ? Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 2,194 Posted June 3, 2020 Share Posted June 3, 2020 11 godzin temu, Krisbin napisał: Czy często zdarza się wam spotykać zwierzęta na szlaku i jakie ? Najczęściej Wilki w ludzkich skórach :D Prawie na każdym wyjeździe jakieś zwierzątko spotykam. Najczęściej muchy, latem komary, ślimaki, żuki... Czasem kozica się trafi czy inna sarna. Czy zdarzyło się Wam przewrócić w górach i nabawić się lekkiej kontuzji albo pozdzierać? 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts