Mnich Admin Opublikowano 17 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Przed chwilą, Zośka napisał: Kupuję ale na szczęście nigdy nie było potrzebne. A czy ktoś korzystał z pomocy HZS ? Nie. I oby nie Zerwał wam się kiedyś pasek od plecaka podczas wędrówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 22 minuty temu, Mnich Moderator napisał: Zerwał wam się kiedyś pasek od plecaka podczas wędrówki? Całe szczęście nie. Kiedyś mi się zamek zepsuł na szlaku. W jakim najdziwniejszym miejscu zdarzyło się Wam spać w Tatrach? (Np. pod ławką w piątce, albo przed hotelem w murowańcu) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lavinka Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 23 godziny temu, Mateusz Z napisał: W jakim najdziwniejszym miejscu zdarzyło się Wam spać w Tatrach? (Np. pod ławką w piątce, albo przed hotelem w murowańcu) Zawsze jeżdżę na jednodniowe wypady, więc niestety nie mam do opowiedzenia żadnej mrożącej krew w żyłach historii o spaniu w kominie Murowańca, ale zawsze chętnie sobie leżę na trawie, jeśli to się liczy Czy zgubiłeś coś kiedyś w górach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 6 godzin temu, Luk_ napisał: Popieracie wycinkę lasu w Chocholowskiej ze względu na kornika? Nie! Uważam, że przyroda sama sobie poradzi z kornikiem. Z człowiekiem chyba raczej nie! Czy zdarzyło Wam się oglądać krokusy w Chochołowskiej? A może gdzieś w innym miejscu w Tatrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 18 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 1 godzinę temu, vatra napisał: Nie! Uważam, że przyroda sama sobie poradzi z kornikiem. Z człowiekiem chyba raczej nie! Czy zdarzyło Wam się oglądać krokusy w Chochołowskiej? A może gdzieś w innym miejscu w Tatrach? Tak, na Chocho właśnie. Ulubiony film o tematyce górskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 8 minut temu, Mnich Moderator napisał: Ulubiony film o tematyce górskiej? Meru Czy zdarzyło Ci się użyczyć komuś na szlaku czegokolwiek ze swojej apteczki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 18 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 5 minut temu, Mateusz Z napisał: Meru Czy zdarzyło Ci się użyczyć komuś na szlaku czegokolwiek ze swojej apteczki? Tak. W zeszłym roku, na Orlej, zdezynfekowałem i obandażowałem nogę przypadkowemu turyście, który poharatał się trochę o skałę. Załóżmy, że Rysy wcale nie nazywają się Rysy. Jak nazwałbyś ten szczyt? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Od polskiej. Piwo w Moku czy w Terince ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 6 minut temu, Zośka napisał: Piwo w Moku czy w Terince ? W Moku. Krzyżne czy Zawrat? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 32 minuty temu, Luk_ napisał: Zawrat. Który słowacki szczyt najchętniej widziałbyś w granicach Polski? Koprowy A który oddałbyś słowakom w zamian ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lavinka Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 9 minut temu, Luk_ napisał: Spaliście zimą w jamie? Nie Któryś z tych rejonów musi być zamknięty na zawsze dla ruchu turystycznego- MOKo, D5S lub Gąsienicowa. Na co się zgodzisz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, Lavinka napisał: MOKo, D5S co to jest takiego ? Dla takiego ruchu turystycznego jak jest teraz należy zamknąć wszystko. Chyba zapomnieliście co jest pytaniem przewodnim tego tematu Czy zdarzyło Ci się ? to ja się pytam: czy moderator śpi ? Czy zdarzyło Ci się chodzić w sandałach po Tatrzańskich szlakach ? Edytowane 19 Maja 2020 przez J@n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lavinka Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) 16 minut temu, J@n napisał: co to jest takiego ? Często używane na tym forum skróty od Morskiego Oka i Doliny Pięciu Stawów. A jeśli chodzi o pytanie przewodnie, to w zasadach tej zabawy jest napisane "Ja pytam, a druga osoba odpowiada i zadaje kolejne pytanie." i nie jest zdefiniowane, że pytanie musi brzmieć "Czy zdarzyło Ci się...", to tylko przykład. Przynajmniej ja to tak odbieram, jeśli się mylę, to proszę mnie wyprowadzić z błędu. Edytowane 19 Maja 2020 przez Lavinka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 20 minut temu, J@n napisał: Czy zdarzyło Ci się chodzić w sandałach po Tatrzańskich szlakach ? W sandałach nie, ale w klapkach tak :) Czy zdarzyło Ci się być samemu na jakimś szczycie? Jeśli tak to jaki to szczyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lavinka Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 2 minuty temu, Mateusz Z napisał: Czy zdarzyło Ci się być samemu na jakimś szczycie? Jeśli tak to jaki to szczyt? Nie przypominam sobie takiej sytuacji Czy zdarzyło Ci się spotkać świstaka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 5 minut temu, Lavinka napisał: Nie przypominam sobie takiej sytuacji Czy zdarzyło Ci się spotkać świstaka? Tak, zdarzyło mi się spotkać świstaka. Czy zdarzyło Ci się kiedykolwiek spać na glebie w Murowańcu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) 20 minut temu, Luk_ napisał: Planujecie skompletować wszystkie? to było by moim marzeniem ale nie wiem czy dam radę Pytanie który to już szczyt a nie tylko nazwana turniczka 20 minut temu, Luk_ napisał: Ile macie zdobytych szczytów z WKT? wszystkie a zapomniałem pytania : Czy zdarzyło Ci się być we wszystkich udostępnionych turystycznie jaskiniach Tatr i która najbardziej Tobie się spodobała ? Edytowane 19 Maja 2020 przez J@n 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 38 minut temu, J@n napisał: to było by moim marzeniem ale nie wiem czy dam radę Pytanie który to już szczyt a nie tylko nazwana turniczka wszystkie a zapomniałem pytania : Czy zdarzyło Ci się być we wszystkich udostępnionych turystycznie jaskiniach Tatr i która najbardziej Tobie się spodobała ? Mylna. Mimo że zawsze, jak z niej wychodzę, jestem cały umorusany w błocie Zdarzyło Ci się kiedyś pożyczyć komuś zapasową czołówkę na szlaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieszczadzki_tatromaniak Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 50 minut temu, Luk_ napisał: Nie, ale sam pożyczałem od kumpla, bo w mojej nie chciało mi się baterii zmieniać Zaliczyłeś/aś kiedyś niekontrolowany zjazd po śniegu/mokrych trawkach? W tatrach to nie, ale w Bieszczadach tak Zdarzylo ci się widzieć podryw na taternika na szlaku ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 4 godziny temu, Lavinka napisał: A jeśli chodzi o pytanie przewodnie, to w zasadach tej zabawy jest napisane "Ja pytam, a druga osoba odpowiada i zadaje kolejne pytanie." i nie jest zdefiniowane, że pytanie musi brzmieć "Czy zdarzyło Ci się...", to tylko przykład. Przynajmniej ja to tak odbieram, jeśli się mylę, to proszę mnie wyprowadzić z błędu. Nie mylisz się, lepiej bym tego nie ujął 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Dnia 13.05.2020 o 03:59, Mnich Moderator napisał: w tej zabawie chodzi o śmieszne i zabawne sytuacje, które nam się przytrafiły. przepraszam za zamieszanie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 2 godziny temu, Bieszdzadzki_tatromaniak napisał: Zdarzylo ci się widzieć podryw na taternika na szlaku ? Nie! A jak to wygląda? Czy zdarzyło się Wam tworzyć jakąś sztukę o tematyce górskiej? Wiersze, obrazy...itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 51 minut temu, vatra napisał: Nie! A jak to wygląda? Czy zdarzyło się Wam tworzyć jakąś sztukę o tematyce górskiej? Wiersze, obrazy...itp. Właśnie, wespół z forumowiczami, tworzę tatrzańską powieść Amerykańska coca-cola, czy słowacka kofola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 6 minut temu, Mnich Moderator napisał: Amerykańska coca-cola, czy słowacka kofola? Zdecydowanie kofola! Czy zdarzyło się Wam zawrócić tuż przed szczytem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieszczadzki_tatromaniak Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 39 minut temu, vatra napisał: Zdecydowanie kofola! Czy zdarzyło się Wam zawrócić tuż przed szczytem? tak, mimo dobrej prognozy ( sprawdzałęm kilka razy na renomowanych stronach od meteo) i zapowiedzi słoneczka na caly dzien zaczęło tak wiać pod Ciemniakiem, że nadeszły chmurki zaczelo padać a potem i grzmieć, na szczęście jak zawróciliśmy i zeszlismy w dół to sie zaczeła burza i nie złapało nas w trakcie schodzenia, ale pioruny przerazajaco często uderzały w ziemie. czy zdarzyło ci się zaspać na poranne wyjście na szlak żeby uniknąć tłumu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi