jaaga76 Opublikowano 13 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 10 godzin temu, Luk_ napisał: Zdarzyło się Wam, by zrzucony przez kogoś wyżej kamień minął Was dosłownie o włos? Oj, miałam przygodę z kamieniami, a w zasadzie z lawiną kamienną. Kilka lat temu w Alpach szliśmy do jeziorka polodowcowego zamkniętym szlakiem. Droga wiodła wąwozem i to właśnie z jego ścian, tuż przed moim nosem poleciała kupa kamieni, z których niektóre miały rozmiar piłki do kosza.... pół kroku dalej i ..... Z czego zdarzyło się Wam zrezygnować, żeby pojechać w góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 13 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 46 minut temu, RudaMaRysia napisał: Czy zdarzyło Wam się w takim razie, zrezygnować z wyjazdu w góry, z jakiegoś względu? Oj... do dzisiaj to pamiętam. Nie pojechalam w Tatry, przez nauki przedmałżeńskie.... Czy zdarzyło się Wam, że pojechaliście kiedyś w góry i potem ta znajomość się skończyła? ( Mi tak... niestety. Góry weryfikują znajomości...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 13 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 10 minut temu, jaaga76 napisał: Czy zdarzyło się Wam, że pojechaliście kiedyś w góry i potem ta znajomość się skończyła? ( Mi tak... niestety. Góry weryfikują znajomości...) Nie :D Ale miałem przypadek, gdzie osoba wędrująca ze mną po Beskidach trochę nabroiła :) Znajomość się nie skończyła, ale mam na uwadze różne zachowania współtowarzyszy. Czy pochorowaliście się po jedzeniu ze schroniska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 13 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 5 godzin temu, Luk_ napisał: A propo jedzenia... Wzięliście go kiedyś zdecydowanie za mało na szlak? Mhhhyyy....Ja zwykle mam tak na styk, albo ciut więcej, bo zawsze jakich "zbłąkany", bywa lekko zmęczony batonik jeszcze w zakamarkach plecaka się znajdzie . Czy zdarzyło się Wam kiedyś (ze złości) pomyśleć sobie, że już w życiu w góry nie pojedziecie???? Że to już ostatni raz i never? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 13 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 5 godzin temu, RudaMaRysia napisał: Czy zamówiliście coś w schronisku, co Wam totalnie nie smakowało? Myślę i myślę ... i chyba nie. Za to wiem, gdzie i co mi zawsze smakuje . (Wszystko w Roztoce) Jak się regenerujące po długiej wycieczce górskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 13 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 5 godzin temu, RudaMaRysia napisał: @jaaga76 ale chyba mężowi do dzisiaj nie wypominasz? Jemu nie, ale temu co nie chciał zmienić terminu nie wybaczyłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieszczadzki_tatromaniak Opublikowano 14 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 12 godzin temu, jaaga76 napisał: . Czy zdarzyło się Wam kiedyś (ze złości) pomyśleć sobie, że już w życiu w góry nie pojedziecie???? Że to już ostatni raz i never? nigdy do tej pory, ale zdarza się pomyśleć,że chcę tu być jeszcze raz, albo np, zimą czy zdarzyło ci się kiedyś spotkać w tatrach autora swojej ulubionej książki/ przewodnika po Tatrach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 14 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 15 godzin temu, jaaga76 napisał: Jak się regenerujące po długiej wycieczce górskiej? Ja muszę odespać. Mogę nie jeść ale spać muszę Zdarzyło się Wam kiedyś pomylić termin wyjazdu ? Bo ja właśnie w ten piątek pojechałam a okazało się ze rezerwację mam na przyszły weekend Na szczęście były wolne pokoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lavinka Opublikowano 14 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 2 godziny temu, Zośka napisał: Zdarzyło się Wam kiedyś pomylić termin wyjazdu ? Nie, bo praktycznie zawsze jeżdżę na jednodniówki bez noclegu Czy zdarzyło się Wam wracać z gór po zmroku bez latarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 14 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 (edytowane) 45 minutes ago, RudaMaRysia said: Czy zdarzyło Wam się spać przed schroniskiem, w spiworze? Dziwny to pomysł, skoro już biwakujemy to są o wiele przyjemniejsze miejsca niż 'przed schroniskiem' To prawie jak sączenie browara 'pod sklepem' Ile punktów regulaminu TPN złamaliście w trakcie swoich wojaży? Edytowane 14 Września 2020 przez Q'bot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 14 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 (edytowane) 7 godzin temu, Luk_ napisał: Odmówiono Wam kiedykolwiek gleby w schronisku? W zasadzie nie, ale w zamian gleby dostałam "wytworną jedynkę", która okazała się... składzikiem na szczotki (nie mogłam się tam wyprostować leżąc, w sumie stojąc też nie ). W Roztoce dwa takie luksusowe apartamenty były. Miały wdzięczne nazwy, z których pamiętam jedną: Pitworek . Teraz na szczęście już wycofane z eksploatacji.... Kiedy najbardziej baliście się w górach? Edytowane 15 Września 2020 przez jaaga76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 19 godzin temu, jaaga76 napisał: Kiedy najbardziej baliście się w górach? Ja najbardziej się bałam podczas burzy która złapała mnie podczas przejścia z Zielonego Plesa do Skalnatego Plesa. Na którym szczycie (przełęczy) byliście najwięcej razy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 30 minut temu, Zośka napisał: Na którym szczycie (przełęczy) byliście najwięcej razy ? Jeśli chodzi o Tatry to Kopa Kondracka. Czy zdarzyło Wam się zepsuć raki zimą w górach i mieliście problem z zejściem? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 15 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 25 minut temu, Mateusz Z napisał: Jeśli chodzi o Tatry to Kopa Kondracka. Czy zdarzyło Wam się zepsuć raki zimą w górach i mieliście problem z zejściem? Zdarzyło mi się, że jeden z raków poluzował mi się i spadł z buta. Na szczęście nisko Czy zdarzyło Ci się poprosić kogoś na szlaku o papier toaletowy? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 16 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 @Luk_W zasadzie przy każdym szlaku są takie "naturalne" toalety. Obrzydliwe..... przy takiej ilości toalet to powinien być wypadek przy pracy.... fujjjj @Zośka no nie chce być inaczej jak Kopa Kondracka Czy zdarza się Wam pić alkohol na szlaku ( nie w schronisku)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 16 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 2 minuty temu, Luk_ napisał: A szliście w góry na kacu? O matko... Tak! większość noworocznych wejść odbywała się w stanie " zwiększonego zużycia ".... Najdziwniej ubrany człowiek spotkany przez Was w gorach miał na sobie....???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 16 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 36 minutes ago, jaaga76 said: Najdziwniej ubrany człowiek spotkany przez Was w gorach miał na sobie....???? Długi, futrzany płaszcz - ciepło pewnie było, ale czy wygodnie? Jak długo jesteście w stanie nosić jakiś element garderoby, nim sam dostanie nóg i sobie pójdzie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 16 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 3 godziny temu, Q'bot napisał: Długi, futrzany płaszcz - ciepło pewnie było, ale czy wygodnie? Jak długo jesteście w stanie nosić jakiś element garderoby, nim sam dostanie nóg i sobie pójdzie? Te z merino, nawet trzy dni Ile najdłużej stałeś w kolejce na szlaku, np. przy łańcuchach? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 16 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 (edytowane) 4 godziny temu, Mnich Moderator napisał: Ile najdłużej stałeś w kolejce na szlaku, np. przy łańcuchach? Najdłuższa zaliczona przeze mnie kolejką w Tatrach to ta na Kasprowy . Jakoś szczęśliwie nie trafiam na korki na szlaku... (czego Wszystkim z całego serca życzę). Muszę jeszcze dopisać kolejki do toalety (np. ostatnio w Murowańcu) Na jakich festiwalach/imprezach górskich byliście/bywacie? Którą polecacie? Edytowane 16 Września 2020 przez jaaga76 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 6 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Dnia 16.09.2020 o 20:42, jaaga76 napisał: Na jakich festiwalach/imprezach górskich byliście/bywacie? Którą polecacie? Osobiście w żadnym nie uczestniczyłem, ale polecam WinterCamp. Byłem świadkiem tej imprezy na Turbaczu. Dzieci i dorośli super się bawili, sam też trochę skorzystałem na wiedzy Czy zdarzyło Ci się zapomnieć ręcznika do schroniska i wycieraliście się czymś innym/ubraniami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 6 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 (edytowane) 30 minutes ago, Luk_ said: Pomagaliście komuś pokonać trudny fragment szlaku bądź własny strach? Komuś? Nie. Ale mnie wiele osób chciało pomóc, z bliżej nieokreślonej przyczyny... Używa ktoś biodegradowalnych środków czystości, czy raczej macie to w głębokim poważaniu, a piana w stawie jest fajna? Edytowane 6 Października 2020 przez Q'bot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 6 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 2 godziny temu, Mateusz Z napisał: Czy zdarzyło Ci się zapomnieć ręcznika do schroniska i wycieraliście się czymś innym/ubraniami? Dobrze, że mam koszulki oddychające... nadają się na ....awaryjne ręczniki Czy zdarza się Wam jeździć w góry z rodzicami lub dziadkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 6 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 59 minut temu, Q'bot napisał: Używa ktoś biodegradowalnych środków czystości, czy raczej macie to w głębokim poważaniu, a piana w stawie jest fajna? No i wpada... nie używam i nawet mi to do głowy nie przyszło.... Co najbardziej obrzydliwego widzieliście w górach? (od razu uprzedzam Chochołowska jest wyłączona z konkursu ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 7 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 @Luk_ ranking miejsc na małe "tetatet" w Tatrach? Od momentu, gdy jeden z "turystów" dupolecący mnie podciął i zaliczyłam zjazd preferuję własne nogi.... Czy zdarza się Wam chodzić że słuchawkami w uszach po górach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 7 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 Za młodu mi się zdarzało, ale teraz z odtwarzacza korzystam tylko w drodze do i z Tatr. Zdarzyło Wam się rozpalać ognicho? ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi