RudaMaRysia 1,195 Posted August 31, 2020 Share Posted August 31, 2020 Raz zadziwiło mnie jak jedna mała, szczuplutka tatromaniaczka (miała może z 8 lat), z wielkim zapałem pięła się po łańcuchach na Zawrat 😃💕 Czy zdarzyło Wam się zdjąć buty i dreptać po tatrzańskiej trawie? Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,129 Posted August 31, 2020 Share Posted August 31, 2020 (edited) 1 hour ago, RudaMaRysia said: Czy zdarzyło Wam się zdjąć buty i dreptać po tatrzańskiej trawie? Czasem trzeba zmienić skarpetki, więc tak. Przez jakieś 2-3 minuty obok strumienia/stawu. Edited August 31, 2020 by Q'bot Quote Link to post Share on other sites
RudaMaRysia 1,195 Posted August 31, 2020 Share Posted August 31, 2020 @Q'bot a pytanie? 😋 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,129 Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 11 hours ago, RudaMaRysia said: @Q'bot a pytanie? 😋 Da, da... Skoro już jesteśmy w temacie ubrań - to czy ktoś porzucił w górach element garderoby umyślnie? ;> Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 1,159 Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 (edited) 8 godzin temu, Q'bot napisał: Da, da... Skoro już jesteśmy w temacie ubrań - to czy ktoś porzucił w górach element garderoby umyślnie? ;> Nie wiem, czy zostały porzucone, czy zgubione, ale między schroniskiem na Chochołowskiej a parkingiem wyparowały klapki mojego syna 😄😄😄... (przestały się podobać...🤔🤔😟). Co najdziwnieszego ( najmniej potrzebnego) dźwigaliście w plecaku??? Edited September 1, 2020 by jaaga76 2 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 1,706 Posted September 6, 2020 Share Posted September 6, 2020 Dnia 1.09.2020 o 18:24, jaaga76 napisał: Co najdziwnieszego ( najmniej potrzebnego) dźwigaliście w plecaku??? Ładowarkę do baterii aparatu. Nie wiem po co ani dlaczego🙄 Zdarzyło się wam kiedyś zamienić coś (np.kijki, termos rękawiczki) przy pakowaniu i wracać z tym potem do schroniska żeby oddać ? Quote Link to post Share on other sites
RudaMaRysia 1,195 Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 @Zośka nie zdarzyło mi się 😉 Ale nie raz cofałam się, do schroniska, bo gapa zapomninałam czegoś. Ostatnio idąc do Pięciu Stawów w moich super cudownych, nowych sandałach trekkingowych, wzięłam do plecaka buty trekkingowe z zamiarem pójścia w nich wyżej i po wyjściu z Roztoki, będąc prawie przy Wodogrzmotach, cofnęłam się po skarpetki 😅 Czy zdarzyło Wam się zanurzyć w górskim potoku? 😁 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,129 Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 15 minutes ago, RudaMaRysia said: Czy zdarzyło Wam się zanurzyć w górskim potoku? 😁 Ablucja, zwłaszcza latem czasami bywa konieczna ;] Choć nie wiem czy jakiś potok pozwala na zanurzenie się w pozycji pionowej? Bo jeśli po pas to owszem. Ładowarkę do aparatu czasami nosiłem, lecz teraz wolę taszczyć po prostu akumulatory. Ile Wy ich nieśliście maksymalnie? ^^ Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,740 Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 Jak aparat to w telefonie albo w GoPro, więc akumulator noszę jeden... W formie powerbanka 😉 Czy zdarzyło Wam się, żeby na górskim szlaku coś Wam wypadło i straciliście to bezpowrotnie 😀? Quote Link to post Share on other sites
RudaMaRysia 1,195 Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 10 minut temu, Luk_ napisał: Czy zdarzyło Wam się, żeby na górskim szlaku coś Wam wypadło i straciliście to Mi nie, ale widziałam, jak komuś spada bezpowrotnie, bochenek chleba ze Szpiglasowej Przełęczy 😯 Czy zdarzyło się komuś nie wejść na szczyt, tylko dlatego, że już się mu nie chiało? 😅 Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,740 Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 Mi nie, ale paru moich kumpli odpuszczało. Pod Koprowym 10 minut od szczytu jeden z nich się zatrzymał, bo skończył mu się power 😛 Zawróciliście ze szlaku, bo był trudniejszy techniczne niż go sobie wyobrażaliście? Quote Link to post Share on other sites
RudaMaRysia 1,195 Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 2 minuty temu, Luk_ napisał: Zawróciliście ze szlaku, bo był trudniejszy techniczne niż go sobie wyobrażaliście Latem nigdy ⛰👣😍💪😉 Zimą jednak zdarzyło mi się zawrócić spod Kościelca, ze względu na trudne warunki. Czy żałowaliście kiedyś, że pogoda nie pozwoliła "na więcej"? Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,740 Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 Za każdym razem żałuję "gdy pogoda nie pozwala na więcej" 😛 Ale staram się wykorzystać pogodę na tyle, na ile się da 🙂 Czy jak widzicie pogarszające się warunki to próbujecie zawrócić innych wchodzących ze szlaku? 1 Quote Link to post Share on other sites
RudaMaRysia 1,195 Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 Nie zawracałam nikogo, ale zdarzyło się, że ktoś zrezygnował, gdy ze względu na pogarszające się warunki, sama zawracałam. 👍 Ostatnio przed Zawratem od Gąsienicowej, zrobiła się gęsta mgła, że było mleko na wyciągnięcie ręki, w prognozach burze, ogólnie nieciekawie. Skończyło się ulewą przy piwie w Murowańcu 😉 Chociaż teraz przypomniało mi się, że zawróciłam kiedyś rodzinkę z małym dzieciakiem, wchodzącą po 16 na Krzyżne z Pięciu Stawów. Czy zdarzyło Wam się zgubić szlak? 1 Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,740 Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 W Tatrach chyba nie, ale pomylić się zdarzyło 😛 Zgubiłem się raz w Beskidzie Sądeckim (po prostu nie zauważyłem, że szlak odbił w prawo). Ale "nieważne, że się zgubiłeś. Ważne by się odnaleźć!" 😉 Korzystacie z kijków trekkingowych? 1 Quote Link to post Share on other sites
RudaMaRysia 1,195 Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 Przy schodzeniu korzystam 🙂 Pomagają nie tylko na kolana, ale i nie raz uratowaly mój tyłek, przy poślizgnięciu się 😉😅 Czy zdarzyło Wam się nieść komuś plecak? Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,740 Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 Tak, ale nikomu obcemu 😀 Najzabawniejsza sytuacja na szlaku, której byliście świadkiem? Quote Link to post Share on other sites
RudaMaRysia 1,195 Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 Może nie na szlaku, ale w schronisku w Roztoce, z kuchni dobiegł znajomy okrzyk wydawanych potraw - ruskieee! Na co, po chwili koleżanka krzyknęła - padnij!!! Wtedy zabawne to było 😉 Jak często odwiedzacie Tatry? 💕 3 Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,740 Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 Muszę przyznać, że odpowiedź koleżanki świetna! Dzięki za inspirację 😀 Przeważnie w Tatrach moja "średnia roczna" to 6x/rok, ale ogólnie w górach udaje się być średnio co miesiąc, a czasami nawet i częściej 🙂 Jakie jest Wasze ulubione pasmo górskie poza Tatrami? Quote Link to post Share on other sites
Mateusz Z 2,141 Posted September 12, 2020 Share Posted September 12, 2020 21 godzin temu, Luk_ napisał: Jakie jest Wasze ulubione pasmo górskie poza Tatrami? Beskid Żywiecki, w szczególności Babia Góra. Czy obtarł kiedyś was tak but, że z prawie płaczem wracaliście na odpoczynek? Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,740 Posted September 12, 2020 Share Posted September 12, 2020 Z płaczem nie, ale obtarcie doprowadziło do pęknięcia pęcherza, przez co moje ubiegłoroczne bieganie w Beskidach zmieniło się w kuśtykanie 😕 Zdarzyło się Wam, by zrzucony przez kogoś wyżej kamień minął Was dosłownie o włos? Quote Link to post Share on other sites
RudaMaRysia 1,195 Posted September 12, 2020 Share Posted September 12, 2020 59 minut temu, Luk_ napisał: Zdarzyło się Wam, by zrzucony przez kogoś wyżej kamień minął Was dosłownie o włos O tak! Pare lat temu, jak schodziliśmy z Przełęczy pod Chłopkiem, kamień przeleciał dosłownie o kilka cm od mojej nogi, a w tle słyszałam tylko uwaga kaaamień! Koleś zbiegał i niechcący zrzucił ... A rok temu na Orlej, też obok, tym razem mojego barku, przeleciał kamlot... Teraz staram się unikać ludzi w newralgicznych miejscach na szlakach 😉 Czy zdarzyło Wam się uderzyć kolanem o skałę? 😅 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 1,159 Posted September 13, 2020 Share Posted September 13, 2020 Dnia 12.09.2020 o 00:24, Luk_ napisał: Jakie jest Wasze ulubione pasmo górskie poza Tatrami? Zdecydowanie Beskidy ❤❤❤. Jaka część ciała opala się Wam najbardziej w czasie wędrówki w górach? (Bo mi nos 🤪). 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 1,159 Posted September 13, 2020 Share Posted September 13, 2020 10 godzin temu, Luk_ napisał: Zdarzyło się Wam, by zrzucony przez kogoś wyżej kamień minął Was dosłownie o włos? Oj, miałam przygodę z kamieniami, a w zasadzie z lawiną kamienną. Kilka lat temu w Alpach szliśmy do jeziorka polodowcowego zamkniętym szlakiem. Droga wiodła wąwozem i to właśnie z jego ścian, tuż przed moim nosem poleciała kupa kamieni, z których niektóre miały rozmiar piłki do kosza.... pół kroku dalej i ....😭. Z czego zdarzyło się Wam zrezygnować, żeby pojechać w góry? 1 Quote Link to post Share on other sites
RudaMaRysia 1,195 Posted September 13, 2020 Share Posted September 13, 2020 8 godzin temu, jaaga76 napisał: czego zdarzyło się Wam zrezygnować, żeby pojechać w góry Zrezygnowałam ze snu, żeby pojechać w Alpy 😆 Mieliśmy dzień wcześniej małą integrację, wróciłam o 1 w nocy, a o 3 pobudka i wyjazd o 4. Dobrze, że nie byłam kierowcą 😉 Czy zdarzyło Wam się w takim razie, zrezygnować z wyjazdu w góry, z jakiegoś względu? 8 godzin temu, jaaga76 napisał: pół kroku dalej i... Jej @jaaga76 dobrze, że nic Ci się nie stało 😯🤗 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts