Bieszczadzki_tatromaniak Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 11 minut temu, Mnich Moderator napisał: Przywróciłbym szlak na Kominiarski Wierch. Jakie tatrzańskie hasło chciał(a)bym mieć na swojej koszulce? veni vidi vici pod zarysem tatr takim jak w koszulkach tatromaniaka jaki szlak robi na Tobie największe wrażenie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 16 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 11 minut temu, Bieszdzadzki_tatromaniak napisał: veni vidi vici pod zarysem tatr takim jak w koszulkach tatromaniaka jaki szlak robi na Tobie największe wrażenie ? Nie będę oryginalny pewnie - Orla. Czym najczęściej robisz zdjęcia w górach - aparatem, czy komórką? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałaMi Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Niestety komórką, ale mam nadzieję, że to się zmieni. Szlak na Rysy, od strony polskiej czy słowackiej? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieszczadzki_tatromaniak Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 1 minutę temu, Mnich Moderator napisał: Nie będę oryginalny pewnie - Orla. Czym najczęściej robisz zdjęcia w górach - aparatem, czy komórką? a tutaj zaskoczenie- telefonem, jest na tyle dobry, że nie zabieram na szlak aparatu, który by więcej ważył, no moze poza kilkoma wyypadami w dolinki po bardziej wymagającym szlaku na te trudniejsze tylko telefon. zdarzyło ci się kiedyś spotkać misia na szlaku ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieszczadzki_tatromaniak Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 1 minutę temu, MałaMi napisał: Niestety komórką, ale mam nadzieję, że to się zmieni. Szlak na Rysy, od strony polskiej czy słowackiej? przeszedłem tylko od Polskiej, i na podstawie swoich doświadczeń wskażę na niego, choć nie można odmówić urody temu od Słowackiej, wróce tu jak w końcu będę mogł ruszyć od strony naszych sąsiadów co najczęściej zabierasz z sobą na szlak ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałaMi Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Kurtka przeciwdeszczowa, batonik, mapa i woda;-) Kijki trekingowe - kiedy używacie ich najczęściej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 5 minut temu, Bieszdzadzki_tatromaniak napisał: co najczęściej zabierasz z sobą na szlak ? Towarzysza i kurtkę przeciwdeszczową. Jedno i drugie dobrze mieć ze sobą na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 2 minuty temu, MałaMi napisał: Kijki trekingowe - kiedy używacie ich najczęściej? Wogóle bo nie umiem z nimi chodzić. Zawsze się gdzieś plątają i zahaczają. Macie jakieś niemile wspomnienie z tatrzańskich szlaków albo schronisk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 1 minutę temu, Luk_ napisał: Najdziwniejsza rzecz/zachowanie jakie w Tatrach widzieliście? Mama z piątką dzieci tak na oko 7-12 lat która schodziła z Wołowca. Nie wiem jak to ogarnęła bo mi samej się tam kamyszki usuwały spod nóg a te dzieci prawie zbiegały za nią. Gdzie najchętniej i najczęściej wracasz w Tatrach ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieszczadzki_tatromaniak Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 14 minut temu, Zośka napisał: Mama z piątką dzieci tak na oko 7-12 lat która schodziła z Wołowca. Nie wiem jak to ogarnęła bo mi samej się tam kamyszki usuwały spod nóg a te dzieci prawie zbiegały za nią. Gdzie najchętniej i najczęściej wracasz w Tatrach ? trasa kuznice- kalatówki- przełęcz pod kopą - kopa, moje ulubione wbrew pozorom 2 tysiące jeziora w tatrach Polskich czy Słowackich ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieszczadzki_tatromaniak Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Przed chwilą, Luk_ napisał: W Tatrach słowackich Rysy czy Świnica? Rysy najładniejsza panorama w Tatrach jest twoim zdaniem z ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lavinka Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 11 godzin temu, Bieszdzadzki_tatromaniak napisał: najładniejsza panorama w Tatrach jest twoim zdaniem z ? Co prawda nie byłam, ale zdjęcia przestudiowałam i marzy mi się widzieć panoramę z Szpiglasowego Wierchu Jaki szlak/ szczyt/ cel wędrówki najbardziej Cię zaskoczył (pozytywnie bądź negatywnie)? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieszczadzki_tatromaniak Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, Lavinka napisał: Co prawda nie byłam, ale zdjęcia przestudiowałam i marzy mi się widzieć panoramę z Szpiglasowego Wierchu Jaki szlak/ szczyt/ cel wędrówki najbardziej Cię zaskoczył (pozytywnie bądź negatywnie)? chyba nie ma takiego który mnie zaskoczył negatywnie z samego faktu pójścia gdzieś się nie czułem, zle ale z powodu zachowania ludzi na szlaku to już tak, pod tym względem trasa do MOK-u. Natomiast pozytywnie to chyba moje pierwsze 2 tysiące zimą- Wołowiec jaki szczyt uważasz za wizytówkę Tatr ? Edytowane 16 Maja 2020 przez Bieszdzadzki_tatromaniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 No chyba GIEWONT Jak nie Tatry, to? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 Via ferrata - jestem za podjęciem wyzwania Podczas deszczu w Tatrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 3 minuty temu, Luk_ napisał: Zdecydowanie termy! Pijecie wodę z potoku bądź stawu? Z potoku tak, ze stawu nie próbowałam. Ulubiony Tatrzański staw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 2 minuty temu, Luk_ napisał: Zmarzły Staw. Spotkanie z niedźwiedziem czy watahą wilków? Zdecydowanie z ( bo słodko wygląda ) Ulubione słowackie schronisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 17 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 7 godzin temu, Anuś napisał: Zdecydowanie z ( bo słodko wygląda ) Ulubione słowackie schronisko? Słabo znam Słowackie Tatry, byłem tylko w Chacie pod Rysami. Ale mam silne postanowienie, by w końcu to zmienić Które ze zwierząt najbardziej kojarzy Wam się z Tatrami: kozica, świstak, niedźwiedź, czy ryś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Niedźwiedź Zakopane czy? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 6 minut temu, Anuś napisał: Niedźwiedź Zakopane czy? Chamonix *. śnieg czy piarg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 17 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 27 minut temu, Anuś napisał: Niedźwiedź Zakopane czy? Każde miejsce/miasto ma swoje blaski i cienie. Nawet zakopiańskie Krupówki da się polubić, pod warunkiem, że nie ma na nich tłumów @J@n - zdecydowanie śnieg! Na piargu zaliczyłem kiedyś swój jedyny i spektakularny zjazd w dół Gdybym miał(a) możliwość zbudowania nowego schroniska w polskiej części Tatr, to gdzie bym je postawił(a)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 1 godzinę temu, Mnich Moderator napisał: Każde miejsce/miasto ma swoje blaski i cienie. Nawet zakopiańskie Krupówki da się polubić, pod warunkiem, że nie ma na nich tłumów @J@n - zdecydowanie śnieg! Na piargu zaliczyłem kiedyś swój jedyny i spektakularny zjazd w dół Gdybym miał(a) możliwość zbudowania nowego schroniska w polskiej części Tatr, to gdzie bym je postawił(a)? Na Łysej Polanie. Narty czy deska ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Narty. Popradzkie Pleso czy Morskie Oko? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Chyba jednak Morskie Mięguszowieckie mają moc Czy zapomnieliście zabrać czegoś na górską wyprawę co było potrzebne? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Kupuję ale na szczęście nigdy nie było potrzebne. A czy ktoś korzystał z pomocy HZS ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi