Mateusz Z Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Dnia 23.11.2020 o 21:32, Q'bot napisał: Zdarzyło Wam się złapać jakieś większe zwierze w Tatrach? Owce :) Czy po wycieczce byliście kiedyś tak zmęczeni, że myśleliście "nigdy więcej w góry"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 28 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 7 hours ago, RudaMaRysia said: Czy byliście tak zmęczeni, po górskiej wyrypie, że nawet piwa nie dopiliście? Mnie się zdarzało nie dopić, gdyż piwo zamarzało w butelce Urwało się Wam kiedyś ucho od plecaka na trasie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 28 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 8 godzin temu, Q'bot napisał: Urwało się Wam kiedyś ucho od plecaka na trasie? Nie całkiem urwało ale naderwało kiedy nie zauważyłam że na nim stoję i szarpnęłam. Zostawiliście kiedyś coś wartościowego na szczycie i zauważyliście to dopiero po zejściu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 29 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 19 godzin temu, RudaMaRysia napisał: Czy zdarzyło Wam się rozpłakać na widok gór, lub po osiągnięciu jakiegoś celu w górach? raz mnie tak buty otarły że płakałem z bulu Czy zdarzyło Wam się zjechać z Kasprowego na nartach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 30 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 15 godzin temu, J@n napisał: raz mnie tak buty otarły że płakałem z bulu Czy zdarzyło Wam się zjechać z Kasprowego na nartach ? Nie. Przeraża mnie zawsze kolejka do kolejki. Czy zdarzyło się Wam przygotować, ale nie zabrać jedzenia na szlak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 Dnia 30.11.2020 o 14:37, jaaga76 napisał: Czy zdarzyło się Wam przygotować, ale nie zabrać jedzenia na szlak??? Pewnie. Zabrałam co prawda bułki ale zapomniałam kabanosów i musztardy. A zdarzyło się Wam że zabrakło Wam jedzenia albo picia a tu jeszcze spory dystans do przejścia pozostał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 2 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2020 3 hours ago, Zośka said: A zdarzyło się Wam że zabrakło Wam jedzenia albo picia a tu jeszcze spory dystans do przejścia pozostał ? Bywało i tak... Najcięższy przypadek, to chyba wyczerpanie zapasów piwa na Rohatce, przez co nad brzegiem Zmarzłego Stawu (wracając na łysą polanę) wykorzystałem awaryjną flaszkę jakiejś pigwowicy rozcieńczając zawartość. Zdarza się Wam częstować czymś napotkanych wędrowców na odludziu/nocą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2020 Nie wiem czy to można nazwać odludziem ale kiedyś przy jakimś mało uczęszczanym szlaku beskidzkim poczęstowałam czekoladą starszego pana który uświadomił mi fakt że nie idę szlakiem i wskazał właściwą ścieżkę. Czy zdarza się Wam pytać wracających ze szczytu "daleko jeszcze.. ?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 14 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 20 hours ago, RudaMaRysia said: Czy zdarzyło się Wam poślizgnąć na śniegu i zjechać parę metrów? Na zlodowaciałym śniegu w sezonie letnim i owszem. Zimą już na płaskim przyodziewam kolce Czyniliście kiedyś coś komercyjnego w górach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 14 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2020 wielokrotnie Przemycaliście coś w Tatrach przez zieloną granicę w czasie wojny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 30 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Dnia 14.12.2020 o 21:11, J@n napisał: wielokrotnie Przemycaliście coś w Tatrach przez zieloną granicę w czasie wojny ? Której wojny? Zdarzyło się Wam stracić czucie w palcach z powodu przeszywającego mrozu/wiatru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Ciągle mi się zdarza Zmarznęliście kiedyś tak że zawróciliście ze szlaku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 30 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 Z powodu chłodu? Nigdy. Potłukło Wam się kiedyś piwo w plecaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 31 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 12 godzin temu, Q'bot napisał: Potłukło Wam się kiedyś piwo w plecaku? W górach nie, zazwyczaj nosze puszkowe. W mieście owszem :) Czy zamarzła Wam woda w górach i nie mieliście co pić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 (edytowane) 18 godzin temu, RudaMaRysia napisał: Tak, kiedyś zamarzła mi woda, ale na szczęście szłam tylko do "Moka" Czy zdarzyło Wam się spać w Pięciu Stawach w pokoju nr 15? Nie wiem, czy na szczęście czy nie, ale nie miała okazji . Za to spałam w "pitworku" w Roztoce. (Dla wyjaśnienia pitworek, który miał być wytworną jedynką, okazał się... składzkiem na szczotki z lokatorami?? bryyyy... W tym czasie funkcjonował jeszcze "hilton"...) Czy zdarzyło się Wam nakłamać, byle tylko móc pojechać w Tatry??? Edytowane 1 Stycznia 2021 przez jaaga76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 1 godzinę temu, jaaga76 napisał: Czy zdarzyło się Wam nakłamać, byle tylko móc pojechać w Tatry??? Jasne. Powiedziałam w pracy że muszę zmienić termin urlopu ze względu na sprawy rodzinne a chodziło o lepsze prognozy pogody Jechaliście kiedyś zupełnie w ciemno, bez zarezerwowanego noclegu ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 59 minut temu, Zośka napisał: Jechaliście kiedyś zupełnie w ciemno, bez zarezerwowanego noclegu ? Zdecydowanie tak. Tak planuje większość moich wyjazdów, które uzależniam od pogody, noclegi rezerwuje tylko jak jadę z dziećmi Czy ktoś z Waszych znajomych/rodziny w trosce o Was prosił TOPR o pomoc, bo nie dawaliście znaku życia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 1 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 (edytowane) 44 minuty temu, RudaMaRysia napisał: Czy zdarzyło Wam się śpiewać z ludźmi w schronisku? Oj tak!!! Na Sylwestrach na Ornaku Fantastyczne imprezy z gitarą! Czego najbardziej wstydzicie się, jeśli chodzi o działania, pobyty, zrobione rzeczy w górach? Edytowane 1 Stycznia 2021 przez jaaga76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 (edytowane) 11 hours ago, jaaga76 said: Czego najbardziej wstydzicie się, jeśli chodzi o działania, pobyty, zrobione rzeczy w górach? Kiedyś... za dawnych lat wyglebiłem się niosąc frelę kumpla na barana - i to po paru metrach na prostej ścieżce niopodal schroniska. (Podczas jakiejś wycieczki szkolnej) A pytanie w sumie podobne do kiedyś już zadanego, lecz wtedy pytałem o liczbę, a teraz zapytam o przyjemność, która płynie z łamania podpunktów regulaminu TPN'u - lubicie działać po swojemu? Edytowane 2 Stycznia 2021 przez Q'bot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 2 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Q'bot napisał: A pytanie w sumie podobne do kiedyś już zadanego, lecz wtedy pytałem o liczbę, a teraz zapytam o przyjemność, która płynie z łamania podpunktów regulaminu TPN'u - lubicie działać po swojemu? No pewnie No to kontynuując....... czy ponieśliście kiedyś jakieś konsekwencje swoich nieregulaminowych wycieczek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 3 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zwykle tak, ale... ładna/brzydka pogoda, itd. czasami powodują zmianę planów i wtedy się staram, ale czasami nie wychodzi.... Co najbardziej romantycznego wydarzyło się Wam w górach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 14 godzin temu, RudaMaRysia napisał: Czy zdarzyło Wam się być w górach, w czasie, gdy wiał halny? Kilkakrotnie, z czego najmilej wspominam próbę wejścia na Kopę Kondracką. Wiało około 200 km/h w porywach, nie dało się ustać. Widoczność prawie zerowa, szliśmy z GPSem jak puszczał teren Czy przeziębiliście się w górach i następny dzień przez to spędziliście w hotelu/schronisku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 (edytowane) 39 minut temu, Mateusz Z napisał: Kilkakrotnie, z czego najmilej wspominam próbę wejścia na Kopę Kondracką. Wiało około 200 km/h w porywach, nie dało się ustać. Widoczność prawie zerowa, szliśmy z GPSem jak puszczał teren Ja podobnie. W Nowy Rok próbowaliśmy wejść na Kopieniec.... trudne to było, nie tylko z powodu wiatru Cytat Czy przeziębiliście się w górach i następny dzień przez to spędziliście w hotelu/schronisku? Niestety i to się nie tyle skończyło siedzeniem na kwaterze, co powrotem do domu z gorączką i jak się potem okazało u koleżanki zapaleniem płuc... CzY zdarzyło się Wam moczyć nogi lub (co gorzej) brać kąpiel w tatrzańskich stawach? Edytowane 5 Stycznia 2021 przez jaaga76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 2 minuty temu, jaaga76 napisał: CzY zdarzyło się Wam moczyć nogi lub (co gorzej) brać kąpiel w tatrzańskich stawach? W stawach nie ale w potoku owszem Ile czasu najdłużej staliście w kolejce do wc w schronisku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 1 minutę temu, Luk_ napisał: Nosicie awaryjną rolkę papieru bądź opakowania chusteczek, gdyby przycisnęło na szlaku Oczywiście Zazwyczaj mokre chusteczki, co można użyć też do przemycia otarć w delikatnych miejscach. Czy zdarzyło Wam się kogoś przez przypadek przyłapać na toalecie w kosówce? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi