Q'bot Opublikowano 10 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Do obrony przed człowiekami i owszem, coś się zawsze znajdzie w plecaku, ale po co mieszać w to misie? Bo skoro już o nich mowa, to konkurujecie z nimi np. zbierając sobie jakieś borówki czy maliny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Ja podjadam dosyć często A czy ze strachu przed misiem zdarzyło się Wam zawracać ze szlaku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 8 godzin temu, Q'bot napisał: Bo skoro już o nich mowa, to konkurujecie z nimi np. zbierając sobie jakieś borówki czy maliny? Podjadałam...póki mnie nie uświadomili, że to może się skończyć bąblownicą, czyli tasiemcem. Teraz - uwaga! - zbieram do kubeczka i myję. Jak chcecie na żywca to tak że dwa metry od szlaku. Czy zdarzyło się Wam pokłócić z kimś na szlaku, bo chciał zrobić w Waszej ocenie coś, co by mu zagrażało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 (edytowane) 10 minut temu, Zośka napisał: A czy ze strachu przed misiem zdarzyło się Wam zawracać ze szlaku ? Tak! Na Stołach! Prułam w górę aż miło... A jak schodziłam to chyba pół Kościeliskiej slyszalo jak do kolegi gadałam. Jaką macie tatrzańską tradycję? (Ja poza z jedzeniem szarlotki zawsze idę na Samanty na kremówkę ). Edytowane 11 Października 2020 przez jaaga76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Przed chwilą, jaaga76 napisał: Jaką macie tatrzańską tradycję? (Ja poza z jedzeniem szarlotki zawsze idę na Samanty na kremówkę ). Ja też muszę zjeść chociaż jedną ale to musi być ta "pierwsza" Samanta na Witkiewicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 2 minuty temu, Zośka napisał: Ja też muszę zjeść chociaż jedną ale to musi być ta "pierwsza" Samanta na Witkiewicza A ja chodzę do tej jak się ze Strążyskiej schodzi. Ale następnym razem pójdę do Twojej. Porównam czy równie dobre mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 1 minutę temu, jaaga76 napisał: A ja chodzę do tej jak się ze Strążyskiej schodzi. No to się kiedyś spotkamy bo ja też do tej chodzę. Kasprusie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 @vatra zabieramy i @Zośka! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 54 minuty temu, jaaga76 napisał: @vatra zabieramy i @Zośka! Jasne! Rezerwuje stolik 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 @vatra @jaaga76 a tak w kwestii najlepszych ciastek to Janeczka w Wiśle 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 5 minut temu, Zośka napisał: @vatra @jaaga76 a tak w kwestii najlepszych ciastek to Janeczka w Wiśle Rozumiem że nas zapraszasz Kiedy? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 2 hours ago, jaaga76 said: Podjadałam...póki mnie nie uświadomili, że to może się skończyć bąblownicą, czyli tasiemcem Ja uznałem to za jakąś urban legend i jak mam ochotę to jem Czy po paru godzinach w górach też odczuwacie potrzebę konsumpcji warzyw/owoców, która nie pojawia się w innych (nizinnych) miejscach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 5 godzin temu, Zośka napisał: @vatra @jaaga76 a tak w kwestii najlepszych ciastek to Janeczka w Wiśle @Zośkanie mogłaś tego wcześniej napisać? A tak wakacje bez dobrego ciacha były... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 5 godzin temu, Q'bot napisał: Ja uznałem to za jakąś urban legend i jak mam ochotę to jem Czy po paru godzinach w górach też odczuwacie potrzebę konsumpcji warzyw/owoców, która nie pojawia się w innych (nizinnych) miejscach? Wiesz, ja też tak myślałam. Ale opowiedziała mi o tym pracownik TPN, więc nie mam powodu nie wierzyć. Zrobił to tak sugestywnie (opisy tasiemca ominę), że idę te dwa metry od szlaku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 (edytowane) 58 minutes ago, jaaga76 said: Ale opowiedziała mi o tym pracownik TPN Źródło jest dość intensywnie nacechowane regulaminem TPN'u Edytowane 11 Października 2020 przez Q'bot 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 6 godzin temu, vatra napisał: Rozumiem że nas zapraszasz Kiedy? No cóż Trzeba będzie coś pomyśleć w temacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 1 godzinę temu, jaaga76 napisał: @Zośkanie mogłaś tego wcześniej napisać? A tak wakacje bez dobrego ciacha były... Mogłam ale nikt nie pytał Ja tam czasem jadę tylko na ciacho w sobotę po południu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gienko Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 9 godzin temu, Q'bot napisał: Ja uznałem to za jakąś urban legend i jak mam ochotę to jem Czy po paru godzinach w górach też odczuwacie potrzebę konsumpcji warzyw/owoców, która nie pojawia się w innych (nizinnych) miejscach? W górach nie, ale po powrocie z Tatr zacząłem (gdy wprowadziłem więcej owoców/warzyw do diety). Jakie były najdziwniejsze myśli towarzyszące Wam na szlaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 (edytowane) 4 godziny temu, Q'bot napisał: Źródło jest dość intensywnie nacechowane regulaminem TPN'u Źródło miało rewelacyjne poczucie humoru Źródło nie zabroniło, jak bym się można było spodziewać, ale wysłało w las Edytowane 11 Października 2020 przez jaaga76 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 14 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2020 Dnia 11.10.2020 o 19:40, Gienko napisał: Jakie były najdziwniejsze myśli towarzyszące Wam na szlaku? Kiedyś szłam Chochołowską i żeby mi szybciej zleciało to powtarzałam tabliczkę mnożenia Zdarzyło się Wam wracać z jakiegoś szlaku z totalnym rozczarowaniem ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 15 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 5 godzin temu, Luk_ napisał: Przejście Chochołowską jest za każdym razem totalnym rozczarowaniem Zawsze liczę, że może tym razem szybciej zleci A tak poważnie, to żebym był zawiedziony całkowicie szlakiem to było tylko raz. Chciałem przejść z Ustrzyk Dolnych niebieskim szlakiem do Chaty Socjologa, wiecie, Solina niedaleko, itp... Eh, że wcześniej tego nie sprawdziłem na google earth Cały czas non stop przez las, o widoku na Soline czy tą "najbardziej bieszczadzką" cześć Bieszczad mogłem tylko pomarzyć. Nie było totalnie nic. Wędrówka zakończyła się w Polanie, do Chaty nie doszedłem, bo widmo kolejnych 13 km w podobnej scenerii totalnie mnie zniszczyło... Skończyło się na łapaniu stopa i powrocie do Ustrzyk Śpiewacie/nucicie/gadacie do siebie, gdy idziecie samotnie ? Nie, Ci, którzy mnie poznali osobiście wiedzą, że nie mam natury milczka i jeśli już mówię to do kogoś. Nawet, jak jadę w Tatry sam, to i tak za chwilę nie jestem sam Ale pociągnijmy temat, jaki utwór muzyczny/kawałek najbardziej kojarzy Ci się z Tatrami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 15 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 1 godzinę temu, Mnich Moderator napisał: Nie, Ci, którzy mnie poznali osobiście wiedzą, że nie mam natury milczka i jeśli już mówię to do kogoś. Nawet, jak jadę w Tatry sam, to i tak za chwilę nie jestem sam Ale pociągnijmy temat, jaki utwór muzyczny/kawałek najbardziej kojarzy Ci się z Tatrami? kto z Was pływał łódką po tatrzańskim stawie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 15 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 16 godzin temu, Luk_ napisał: Śpiewacie/nucicie/gadacie do siebie, gdy idziecie samotnie ? Oj... ja prowadzę monologi wewnętrzne . Wymyślam różne rzeczy i najgorzej jest jak już coś wymyślę i muszę zapisać. Często wtedy wysyłam smsy do siebie . Bez czego ( oczywiście najważniejszego poszliscie w góry)? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 15 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 10 godzin temu, Mnich Moderator napisał: Nie, Ci, którzy mnie poznali osobiście wiedzą, że nie mam natury milczka i jeśli już mówię to do kogoś. Nawet, jak jadę w Tatry sam, to i tak za chwilę nie jestem sam Ale pociągnijmy temat, jaki utwór muzyczny/kawałek najbardziej kojarzy Ci się z Tatrami? "Bo ja Cię kocham" De Press To się jak rzep przyczepia.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 15 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 10 minut temu, jaaga76 napisał: Bez czego ( oczywiście najważniejszego poszliscie w góry)? Kiedyś poszłam w lekkich adidasach do Moka a tam chciałam zmienić buty i iść na Chłopka no i nie było na co zmienić.... A co zupełnie niepotrzebnego taszczyliście na górę ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi