J@n Opublikowano 29 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 11 minut temu, Zośka napisał: Czym polskie szlaki różnią się od słowackich ? na polskich zdecydowanie więcej stonki, na słowackich więcej klapkowiczów 3 godziny temu, vatra napisał: 40 Twój pierwszy szlak w słowackich Tatrach? niestety podłoga kosztuje tam 85 euro i nie wolno leżeć w jadalni tylko w cuchnącej przebieralni butów a mój pierwszy szlak to wycieczka na Łomnice Kto z Was zdobył już małą Koronę Tatr Wysokich czyli wszystkie szczyty na które prowadzą znakowane szlaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 29 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 7 minut temu, J@n napisał: niestety podłoga kosztuje tam 85 euro Nie ogarniam Podłoga w przebieralni butów kosztuje więcej niż łóżko z pościelą?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 29 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 24 minuty temu, J@n napisał: na polskich zdecydowanie więcej stonki, na słowackich więcej klapkowiczów niestety podłoga kosztuje tam 85 euro i nie wolno leżeć w jadalni tylko w cuchnącej przebieralni butów a mój pierwszy szlak to wycieczka na Łomnice Kto z Was zdobył już małą Koronę Tatr Wysokich czyli wszystkie szczyty na które prowadzą znakowane szlaki To dopiero przede mną. Zdarzyło Ci się spóźnić na pociąg/busa do Zakopanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Nie. Póki co korzystamy z własnego autka . Koleją od nas to jakieś 12 godzin/400 km , 3-4 przesiadki Czy zdarzają się wam kontuzje na szlaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Tak, czy wracałaś, eś z wycieczki górskiej helikopterem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) Nie. Boję się latać Czy zabieracie apteczkę na górskie wyprawy? Edytowane 30 Maja 2020 przez Krisbin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 30 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 1 godzinę temu, Krisbin napisał: Nie. Boję się latać Czy zabieracie apteczkę na górskie wyprawy? Odkąd nabyłem, to zawsze. Czy "zatrułeś" się kiedykolwiek podczas pobytu w Tatrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 W Tatrach nie ale godzinę przed wyjazdem w góry dopadła mnie ,,zemsta Montezumy" Czy zdarzyło się wam wychodzić na szlak w słońcu a wracać w deszczu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 13 godzin temu, Krisbin napisał: Czy zdarzyło się wam wychodzić na szlak w słońcu a wracać w deszczu? Wiele razy. Ale odwrotnie też. Zdarzyło się wam zjeść w schronisku coś po czym się pochorowaliście ? (Mi się zdarzyło) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 31 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 7 godzin temu, Zośka napisał: Wiele razy. Ale odwrotnie też. Zdarzyło się wam zjeść w schronisku coś po czym się pochorowaliście ? (Mi się zdarzyło) Tak. W schronisku na literkę M. Nosicie w plecaku kuchenkę turystyczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 2 godziny temu, Mnich Moderator napisał: Nosicie w plecaku kuchenkę turystyczną? Nie. Macie w telefonie aplikację "Ratunek"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałaMi Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Tak. Czy zdarzyło Wam się pomóc komuś przy wchodzeniu/schodzeniu szlakiem z łańcuchami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 12 godzin temu, MałaMi napisał: Czy zdarzyło Wam się pomóc komuś przy wchodzeniu/schodzeniu szlakiem z łańcuchami? Tak, ostatnio na Bystrej Ławce. Czy spotkaliście kiedyś agresywnego turystę na szlaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 1 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Tylko raz i na szczęście było kilka osób które "pogroziły mu palcem". Czy zawsze trzymacie się planu czy czasem zmieniacie go albo modyfikujecie w trakcie wycieczki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Planujemy cały rok ale to są Góry i one tu rządzą. I cały plan w pi.... Czy często zdarza się wam spotykać zwierzęta na szlaku i jakie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 11 godzin temu, Krisbin napisał: Czy często zdarza się wam spotykać zwierzęta na szlaku i jakie ? Najczęściej Wilki w ludzkich skórach :D Prawie na każdym wyjeździe jakieś zwierzątko spotykam. Najczęściej muchy, latem komary, ślimaki, żuki... Czasem kozica się trafi czy inna sarna. Czy zdarzyło się Wam przewrócić w górach i nabawić się lekkiej kontuzji albo pozdzierać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Jeden raz uderzyłam się w łokieć, to było na zielonym szlaku do Piątki. Ile lat mieliście w czasie pierwszej wyprawy w góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 18 minut temu, vatra napisał: Jeden raz uderzyłam się w łokieć, to było na zielonym szlaku do Piątki. Ile lat mieliście w czasie pierwszej wyprawy w góry? Jeszcze nigdy nie byłem na żadnej wyprawie górskiej. Kiedy pierwszy raz zobaczyłaś Tatry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 3 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 1 godzinę temu, J@n napisał: Jeszcze nigdy nie byłem na żadnej wyprawie górskiej. Kiedy pierwszy raz zobaczyłaś Tatry ? Hm, w podstawówce, na harcerskim obozie wędrowanym Ile miała(e)ś lat, kiedy pierwszy raz zdobyła(e)ś dwutysięcznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda87 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 15 godzin temu, Mnich Moderator napisał: Hm, w podstawówce, na harcerskim obozie wędrowanym Ile miała(e)ś lat, kiedy pierwszy raz zdobyła(e)ś dwutysięcznik? 13 lat Ulubione schronisko pod względem kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 3 godziny temu, Magda87 napisał: 13 lat Ulubione schronisko pod względem kuchni? Bezapelacyjnie Rotoka Świnica, czy Kościelec? Z którego szczytu wg Ciebie są piękniejsze widoki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 13 minut temu, Mnich Moderator napisał: Bezapelacyjnie Rotoka Świnica, czy Kościelec? Z którego szczytu wg Ciebie są piękniejsze widoki? Kościelec Wasze największe jeszcze nie spełnione tatrzańskie marzenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 27 minut temu, Zośka napisał: Kościelec Wasze największe jeszcze nie spełnione tatrzańskie marzenie ? Całkowita likwidacja wszystkich kolejek linowych, fasiągów, schronisk, sztucznych ułatwień na szlakach i asfaltowych dróg. Czy jechałaś fasiągiem do Morskiego Oka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 8 minut temu, J@n napisał: Całkowita likwidacja wszystkich kolejek linowych, fasiągów, schronisk, sztucznych ułatwień na szlakach i asfaltowych dróg. Czy jechałaś fasiągiem do Morskiego Oka? Nie jechałam i nie zamierzam Co byście najchętniej zmienili w regulaminie TPNu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 24 minuty temu, Zośka napisał: Nie jechałam i nie zamierzam Co byście najchętniej zmienili w regulaminie TPNu ? Podniesienie opłaty za wstęp jednodniowy na 100 złotych. Czy wzywałes już TOPR z prośbą o ratunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi