Jump to content

Książki- czyli jak umilić sobie podróż w Tatry

Recommended Posts

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Obecnie czytam ,, Dotknięcie pustki ". Nie mogę się oderwać. Świetnie opisane dramatyczne zejście z Siula Grande w Andach.  Kto jeszcze nie czytał - polecam bardzo, bardzo!! ? ?  Na podstawi

Dwa lata temu trochę w cieniu wyprawy na K2 dwójka "szaleńców" Elisabeth Revol i Tomek Mackiewicz chciała zdobyć Nanga Parbat... Los mocno splótł losy obu wypraw... opowieść REVOL jest miejscami bardz

Nawiązując do marzeń to z całego serducha polecam Wam na jesienne wieczory Siłę Marzeń Miłki Raulin ( prawie sąsiadka - nasza dziewczyna z Kaszub ? ) Jest moc ? To książka własnie o tym jak

Posted Images

Przyszedł przewodnik Wielka Korona Tatr i polecam dla śmiałków chcących zdobyć WKT fajne opisy kilku dróg na kazdy ze szczytów z mapkami i fotkami, niezbędne i przydatne informacje. Sugestie np. którą drogę wybrać w lato czy zimę. Warto mieć bo niektóre z tych informacji w necie pewnie ciężko znaleźć, a tutaj wszystko w jednym miejscu fajnie przejrzyście opisane. 

20201002_093932.jpg

20201002_094037.jpg

20201002_094004.jpg

20201002_093954.jpg

• Like ! 4
  • Wow 1
1 minutę temu, Zośka napisał:

A ja myślę @Anuś że trzeba jak najwięcej marzyć i konsekwentnie dążyć do spełnienia tych marzeń. No bo jak nie teraz to kiedy ? A jak nie my to kto ???

Marzenia to moja specjalność ? gdyby miały skrzydła byłabym na Evereście ?

Ale masz rację od marzeń wszystko się zaczyna ? 

• Like ! 2

Nawiązując do marzeń to z całego serducha polecam Wam na jesienne wieczory Siłę Marzeń Miłki Raulin ( prawie sąsiadka - nasza dziewczyna z Kaszub ? )

Jest moc ?

To książka własnie o tym jak marzenia urzeczywistnić ale także niestety o przerażającej rzeczywistości realiów zdobywania Everestu i o wielkiej korupcji - przeczytajcie sami....

Czyta się super, dziewczyna pisze tak fajnie, lekko i z humorem, że właściwie trudno się oderwać...

20201002_200751.jpg

• Like ! 5
  • 4 weeks later...

Dwa lata temu trochę w cieniu wyprawy na K2 dwójka "szaleńców" Elisabeth Revol i Tomek Mackiewicz chciała zdobyć Nanga Parbat... Los mocno splótł losy obu wypraw... opowieść REVOL jest miejscami bardzo gorzka, emocjonalna do bólu...  Czyta się świetnie.

20201024_224327.jpg

• Like ! 6
  • 2 months later...

W STRONĘ PYSZNEJ - STANISŁAW ZIELIŃSKI

W TATRACH - MIECZYSŁAW KARŁOWICZ

NA BEZDROŻACH TATRZAŃSKICH - MARIUSZ ZARUSKI

TRYLOGIA TATRZAŃSKA - WAWRZYNIEC ŻUŁAWSKI

OD CEPRA DO WARIATA - RAFAŁ MALCZEWSKI

NA PRZEŁĘCZY. WRAŻENIA I OBRAZY Z TATR - STANISŁAW WITKIEWICZ

• Like ! 4
Dnia 24.10.2020 o 22:49, jaaga76 napisał:

Dwa lata temu trochę w cieniu wyprawy na K2 dwójka "szaleńców" Elisabeth Revol i Tomek Mackiewicz chciała zdobyć Nanga Parbat... Los mocno splótł losy obu wypraw... opowieść REVOL jest miejscami bardzo gorzka, emocjonalna do bólu...  Czyta się świetnie.

20201024_224327.jpg

Czyli polecasz ją? A dużo jest o samym zdobyciu szczytu?

Wczoraj gdzieś na onecie chyba czytałem wywiad z Rysiem Gajewskim, który nie wierzy w jej wejście bo nie ma dowodów etc...

4 godziny temu, wwwojo napisał:

W STRONĘ PYSZNEJ - STANISŁAW ZIELIŃSKI

W TATRACH - MIECZYSŁAW KARŁOWICZ

NA BEZDROŻACH TATRZAŃSKICH - MARIUSZ ZARUSKI

TRYLOGIA TATRZAŃSKA - WAWRZYNIEC ŻUŁAWSKI

Moje ulubione pozycje tatrzańskie! ?