Zośka Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 @wjesna No teraz to już nie odpuszczę. Muszę to zobaczyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 4 godziny temu, Zośka napisał: @wjesna No teraz to już nie odpuszczę. Muszę to zobaczyć Musisz. W końcu Lennego gra wiadomo kto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 3 minuty temu, wjesna napisał: Musisz. Kurcze, nigdzie go nie ma. Ale będę szukać dalej. A "Na rauszu" już widziałaś ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 2 minuty temu, Zośka napisał: A "Na rauszu" już widziałaś ? Żeby to raz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Posłałam Ci linka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 6 godzin temu, Zośka napisał: Kurcze, nigdzie go nie ma. Ale będę szukać dalej. A "Na rauszu" już widziałaś ? "Na ruszu" - fantastyczny film! Koniecznie!!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 24 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2022 (edytowane) Dnia 21.11.2022 o 00:16, jaaga76 napisał: Jedna z ciekawszych ksiązek, Przeczytałem, warto przeczytać,chociaż ja to odebrałem jako pean na część korporacyjnego sposobu zarządzania.I trochę mi przeszkadzał,,nowoczesny,, język , te profesorki itp. Edytowane 24 Listopada 2022 przez barbie609 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 @barbie609taki znak czasów, może język dostosowany do młodych czytelników? Kiedyś był w tv taki cykl, kilka programów, coś tam opowiadali, pokazywali sytuacje pozorowane, że ktos wszedł do Morskiego Oka, ktoś inny karmił ptaki. Myślę, że był ok. Natomiast gdzieś czytalam artykuł o tym, jak doszło do tego, że bilety na parking na Palenicy można kupić on line. To mnie zaciekawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 33 minuty temu, wjesna napisał: taki znak czasów, pewnie masz rację , ja już stary jestem i niereformowalny , ale powtarzam książkę warto przeczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Kazdy jest inny. Ale ze od razu stary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 27 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Dnia 24.11.2022 o 07:54, barbie609 napisał: Przeczytałem, warto przeczytać,chociaż ja to odebrałem jako pean na część korporacyjnego sposobu zarządzania.I trochę mi przeszkadzał,,nowoczesny,, język , te profesorki itp. Mnie akurat ta, jak piszesz, korporacyjna wizja działania trochę zmusiła do refleksji nad kwestią ochrony przyrody. Chyba mam już przesyt takich "ckliwych" książek w tym temacie, stąd pragmatyczność bijąca miejscami z narracji mi sie podoba. Jak dla mnie 5/5 (no może z małym minusem za zbyt dużą ilość fotek Szymona Ziobrowskiego ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 27 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Dnia 25.11.2022 o 09:15, wjesna napisał: @barbie609taki znak czasów, może język dostosowany do młodych czytelników? Kiedyś był w tv taki cykl, kilka programów, coś tam opowiadali, pokazywali sytuacje pozorowane, że ktos wszedł do Morskiego Oka, ktoś inny karmił ptaki. Myślę, że był ok. Natomiast gdzieś czytalam artykuł o tym, jak doszło do tego, że bilety na parking na Palenicy można kupić on line. To mnie zaciekawiło. Ten aktykuł to fragment "Projektu Tatry" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 11 minut temu, jaaga76 napisał: korporacyjna wizja działania trochę zmusiła do refleksji Jak najbardziej książka zmusza do przemyśleń , np. niby człowiek wiedział o wyjątkowości TPN w zakresie położenia ,ale tak naprawdę to dotarło jak zostało tam opisane. Co do korporacyjności to ja po prostu jestem uczulony na ten styl.Być może w ochronie przyrody się sprawdza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 10 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2022 fajne, foki ,ptaki,niedźwiedzie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Dnia 22.11.2022 o 15:05, Zośka napisał: Mój salon wygląda już jak biblioteka miejska U mnie podobnie, sypialnia zresztą też. Tyle że książki nie są tak ładnie poukładane jak w bibliotece. Ale znałem kiedyś człowieka który miał nawet małą półeczkę z książkami ... w toalecie. Ciekawostka - był to zawodowy hokeista z polskiej ligi + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 "Widok piękny bez zastrzeżeń" I rzeczywiście 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 25 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 Takie prezenty to ja lubię 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 25 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2022 (edytowane) Jon Krakauer i jego pierwsze teksty, czyli Eiger wyśniony. Edytowane 25 Grudnia 2022 przez Jędrek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 Ja też znalazłam pod choinką ciekawe pozycje 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 @Zośkajestem bardzo ciekawa Twojej recenzji ksiązki Wajraka. Z drugą książką mam problem - bo nie wiem dlaczeho jest "nieoczywiste" w tytule... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 Dnia 25.12.2022 o 15:09, jaaga76 napisał: Takie prezenty to ja lubię No coż....jestem. rozczarowana. Co prawda tylko 50 stron za mną, ale mam wrażenie, że to ksiażka dla znawców historii wspinania w ZSRR ... zupełnie nie ogarniam o kim Urubko pisze. Mam wrażenie, że pozbierał jakieś luźne zapiski i na siłę zrobił "książkę". Rozumiem, że żyć z czegoś trzeba, ale czemu tak bez polotu.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 8 godzin temu, jaaga76 napisał: No coż....jestem. rozczarowana. Co prawda tylko 50 stron za mną, ale mam wrażenie, że to ksiażka dla znawców historii wspinania w ZSRR ... zupełnie nie ogarniam o kim Urubko pisze. Mam wrażenie, że pozbierał jakieś luźne zapiski i na siłę zrobił "książkę". Rozumiem, że żyć z czegoś trzeba, ale czemu tak bez polotu.... Hmm...Mnie się książka podobała. Surowa, bez opowieści z mchu i paproci bo Urubko to chyba nie typ gawędziarza, ale za to taka jakaś bardziej prawdziwsza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 @jaaga76 ja też nie wiem o co chodzi z tą "nieoczywistością". A książka to bardziej taki przewodnik bo podane są trasy, czasy przejść, przewyzszenia, odległość do schronisk, parkingi itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 4 godziny temu, Zośka napisał: @jaaga76 ja też nie wiem o co chodzi z tą "nieoczywistością". A książka to bardziej taki przewodnik bo podane są trasy, czasy przejść, przewyzszenia, odległość do schronisk, parkingi itp. Myślałam, że coś nowego w tej ksiażce będzie jeśli chodzi o trasy, a tu taki " standard". Ale w sumie marketingowo sprytne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2022 5 godzin temu, Zośka napisał: @jaaga76 ja też nie wiem o co chodzi z tą "nieoczywistością". A książka to bardziej taki przewodnik bo podane są trasy, czasy przejść, przewyzszenia, odległość do schronisk, parkingi itp. Myślałam, że coś nowego w tej ksiażce będzie jeśli chodzi o trasy, a tu taki " standard". Ale w sumie marketingowo sprytne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi