Zośka Opublikowano 1 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Przed chwilą, jaaga76 napisał: nie wiem którą przeczytać.... Tę warto przeczytać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Czytam teraz ,, Manaslu. Góra Ducha. Góra Kobiet." Dopiero zaczęłam ale myślę, że będzie ok. Może to trochę takie kobiece spojrzenie na Himalaje? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Przyszedł przewodnik Wielka Korona Tatr i polecam dla śmiałków chcących zdobyć WKT fajne opisy kilku dróg na kazdy ze szczytów z mapkami i fotkami, niezbędne i przydatne informacje. Sugestie np. którą drogę wybrać w lato czy zimę. Warto mieć bo niektóre z tych informacji w necie pewnie ciężko znaleźć, a tutaj wszystko w jednym miejscu fajnie przejrzyście opisane. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 @Anuś to już teraz nie masz innej opcji tylko brać się do roboty i WKT zdobyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 @Zośka jak narazie MYŚLĘ nad niektórymi szczytami tylko .... moze w odległej przyszłości kto wie, ale to nie w moim jeszcze zasięgu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 A ja myślę @Anuś że trzeba jak najwięcej marzyć i konsekwentnie dążyć do spełnienia tych marzeń. No bo jak nie teraz to kiedy ? A jak nie my to kto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 1 minutę temu, Zośka napisał: A ja myślę @Anuś że trzeba jak najwięcej marzyć i konsekwentnie dążyć do spełnienia tych marzeń. No bo jak nie teraz to kiedy ? A jak nie my to kto ? Marzenia to moja specjalność gdyby miały skrzydła byłabym na Evereście Ale masz rację od marzeń wszystko się zaczyna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Przed chwilą, Anuś napisał: Ale masz rację od marzeń wszystko się zaczyna Ale na marzeniach nie może się skończyć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 @Zośka @Anuś dziewczyny kto, jak nie MY??? Marzymy i do przodu (czego Wam i sobie życzę) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 2 godziny temu, jaaga76 napisał: @Zośka @Anuś dziewczyny kto, jak nie MY??? Marzymy i do przodu (czego Wam i sobie życzę) I wzajemnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 2 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Nawiązując do marzeń to z całego serducha polecam Wam na jesienne wieczory Siłę Marzeń Miłki Raulin ( prawie sąsiadka - nasza dziewczyna z Kaszub ) Jest moc To książka własnie o tym jak marzenia urzeczywistnić ale także niestety o przerażającej rzeczywistości realiów zdobywania Everestu i o wielkiej korupcji - przeczytajcie sami.... Czyta się super, dziewczyna pisze tak fajnie, lekko i z humorem, że właściwie trudno się oderwać... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Dwa lata temu trochę w cieniu wyprawy na K2 dwójka "szaleńców" Elisabeth Revol i Tomek Mackiewicz chciała zdobyć Nanga Parbat... Los mocno splótł losy obu wypraw... opowieść REVOL jest miejscami bardzo gorzka, emocjonalna do bólu... Czyta się świetnie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 24 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 @Zośka przeczytałam. Świetna. Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 25 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Polecam kolejną książke na jesienne wieczory Miłki Raulin, tak samo dobra jak ta o Evereście. "Czyta się sama" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 25 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 Moze nie książka ale polecam nowy kalendarz Tatromaniaka VID-20201022-WA0009.mp4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 25 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 3 godziny temu, Anuś napisał: polecam nowy kalendarz Tatromaniaka trochę duży jak na podróż pierwsza książka o Tatrach jaką przeczytałem w życiu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 26 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 A moja pierwsza przeczytana książka o Tatrach to ta... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwojo Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 W STRONĘ PYSZNEJ - STANISŁAW ZIELIŃSKI W TATRACH - MIECZYSŁAW KARŁOWICZ NA BEZDROŻACH TATRZAŃSKICH - MARIUSZ ZARUSKI TRYLOGIA TATRZAŃSKA - WAWRZYNIEC ŻUŁAWSKI OD CEPRA DO WARIATA - RAFAŁ MALCZEWSKI NA PRZEŁĘCZY. WRAŻENIA I OBRAZY Z TATR - STANISŁAW WITKIEWICZ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Dnia 24.10.2020 o 22:49, jaaga76 napisał: Dwa lata temu trochę w cieniu wyprawy na K2 dwójka "szaleńców" Elisabeth Revol i Tomek Mackiewicz chciała zdobyć Nanga Parbat... Los mocno splótł losy obu wypraw... opowieść REVOL jest miejscami bardzo gorzka, emocjonalna do bólu... Czyta się świetnie. Czyli polecasz ją? A dużo jest o samym zdobyciu szczytu? Wczoraj gdzieś na onecie chyba czytałem wywiad z Rysiem Gajewskim, który nie wierzy w jej wejście bo nie ma dowodów etc... 4 godziny temu, wwwojo napisał: W STRONĘ PYSZNEJ - STANISŁAW ZIELIŃSKI W TATRACH - MIECZYSŁAW KARŁOWICZ NA BEZDROŻACH TATRZAŃSKICH - MARIUSZ ZARUSKI TRYLOGIA TATRZAŃSKA - WAWRZYNIEC ŻUŁAWSKI Moje ulubione pozycje tatrzańskie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 @peter1 nie mnie oceniać, czy weszli czy nie, ale książka jest w porządku. Sporo w niej wynurzeń psychologicznych, ale dobrze się to czyta. Mogę polecić . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 A ja nie mogę się zdecydować, którą zacząć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 @Mnich Moderator"Komin" czytałam ale tej drugiej nie więc proszę o recenzję po przeczytaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 11 minut temu, Mnich Moderator napisał: A ja nie mogę się zdecydować, którą zacząć Rzuć monetą, a potem czytaj na zmianę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 5 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 Przed chwilą, jaaga76 napisał: Rzuć monetą, a potem czytaj na zmianę Z moim ADHD jest to całkiem możliwe, a nawet wielce prawdopodobne. Kiedyś trzy na raz czytałem. Naprzemiennie - rzecz jasna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Jak ktoś lubi wywiady-rzeki to polecam 2 tomy Krzysztofa Wielickiego "Mój Wybór'. Świetne zdjęcia, fajne wspomnienia i anegdoty. Czyta się od razu. No i pochwalę się! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi