Luk_ 1,819 Posted February 25 Share Posted February 25 Z trackera wynika że pierwszy wbieg i zbieg zajął mu tylko 1h50min ?? Cyborg, nie człowiek 2 Quote Link to post Share on other sites
Krzysiek Zd 171 Posted February 26 Share Posted February 26 Prawdziwy Cyborg ???. 9 razy w warunkach zimowych to jest jakiś kosmos ???? 1 Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,819 Posted February 26 Share Posted February 26 Byłem blisko, obstawiałem 10 ?Patrząc po jego pierwszych 3-4 wejściach wydawało się to realne ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Krzysiek Zd 171 Posted February 26 Share Posted February 26 Hmm...musiał sobie chyba zrobić jakąś małą 'drzemkę' ? w schronie dlatego 'tylko' 9 ?. Ale i tak jest prze... Kozak ?. Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,197 Posted February 26 Share Posted February 26 Ciekawe ile piwa po drodze wychylił ? Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 1,201 Posted February 26 Share Posted February 26 6 godzin temu, Q'bot napisał: Ciekawe ile piwa po drodze wychylił ? O to trzeba pytać @Mateusz Z ? Quote Link to post Share on other sites
Krzysiek Zd 171 Posted February 28 Share Posted February 28 Ma być film z tego wyzwania i już widać z tej zajawki, że zdjęcia będą mega zarąbiste ?. Czekam z niecierpliwością ! Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,819 Posted March 1 Share Posted March 1 12 godzin temu, Krzysiek Zd napisał: zdjęcia będą mega zarąbiste ? Na profilu Romana na fb pojawiły się zdjęcia z Rysy Sky 24h autorstwa Jana Nyki ? Dla mnie najlepsze jest chyba to: ? 2 3 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 1,201 Posted March 8 Share Posted March 8 (edited) Dnia 1.03.2021 o 08:32, Luk_ napisał: Na profilu Romana na fb pojawiły się zdjęcia z Rysy Sky 24h autorstwa Jana Nyki ? Dla mnie najlepsze jest chyba to: ? @Luk_@Krzysiek Zd We wtorek (chyba 23,03 a może 24.03) można posłuchać prelekcji Ficka w ramach DNI Turystyki (online). Wklejam linka z programem https://amu.edu.pl/wiadomosci/events/xviii-dni-turystyki2 Edited March 8 by jaaga76 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Luk_ 1,819 Posted March 22 Share Posted March 22 https://www.o2.pl/informacje/wjazd-nad-morskie-oko-bez-wyrzutow-sumienia-rusza-nowe-rozwiazanie-6620757882067680a Jeśli wypali to może być krok w dobrą stronę 🙂 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,197 Posted March 22 Share Posted March 22 Teraz będą ciekawsze newsy i zdjęcia - "Bryczka wraz z turystami i koniem eksplodowała z powodu przegrzania ogniw litowo jonowych" 😎 2 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 259 Posted March 23 Share Posted March 23 11 godzin temu, Q'bot napisał: Teraz będą ciekawsze newsy i zdjęcia - "Bryczka wraz z turystami i koniem eksplodowała z powodu przegrzania ogniw litowo jonowych" 😎 Super!!! A tak bardziej na poważnie w tym temacie to zawsze zadziwia mnie jedna sprawa. Żadne Vivy itp.inspektorki obrończynie , miłośniczki , nie mówią co stanie się z tymi końmi kiedy przestaną wozić turystów, Nie wiedzą? , a może wypierają tą informację, że zdecydowana ich większość po prostu pojedzie do rzeźni. Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,197 Posted March 23 Share Posted March 23 8 hours ago, barbie609 said: a może wypierają tą informację, że zdecydowana ich większość po prostu pojedzie do rzeźni. Pytanie jaką decyzję podjąłby koń? Bo ja jestem zwolennikiem eutanazji, więc może część z zainteresowanych zamiast łazić w kółko tym samym asfaltem przez całe życie (ja mam dość gdy przejdę tamtędy raz na kilka lat), wolałaby po prostu 'nie być'? Quote Link to post Share on other sites
barbie609 259 Posted March 23 Share Posted March 23 Nie wiem jaką decyzję podjąłby koń. Chodziło mi raczej o pewne zakłamanie przekazu dotyczącego tego problemu w wykonaniu organizacji ,,pro zwierzęcych.,, Co do przechodzenia tamtędy to ja też nie cierpię i jak mam ochotę odwiedzić schronisko w Roztoce to zasuwam szlakiem od Wierch Porońca przez Rusinkę i polanę Pod Wołoszynem a ten odcinek do zejścia do schroniska to prawie biegiem😉 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 259 Posted April 1 Share Posted April 1 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/75605/TPN_z_rzadowa_dotacja_na_budowe_molo_nad_Morskim_Okiem.html Quote Link to post Share on other sites
Krzysiek Zd 171 Posted April 1 Share Posted April 1 He he .... to pomysł równie dobry jak ten dzisiejszy z akcjami ratunkowymi Topr_u 😃. Dobrze tylko, że dzisiaj jest 1.04 😉 Quote Link to post Share on other sites
Q'bot 1,197 Posted April 1 Share Posted April 1 To już bardziej realistycznie dziś zabrzmiało 😉 https://www.instagram.com/p/CNIH2gujnlm/ Quote Link to post Share on other sites
barbie609 259 Posted April 6 Share Posted April 6 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/75692/Gmina_ostrzega_przed_wilkami_w_Gorcach.html Quote Link to post Share on other sites
wjesna 554 Posted April 7 Share Posted April 7 Na szczęście z psem nie chodzę, to niebezpieczeństwo trochę spada. Ale tak sobie nieraz myślałam, bo idąc lasem często spotykam ślady dzików -co zrobić, gdy spotka się dzika? jak w wierszyku- na drzewo? Miał ktoś takie spotkanie? Quote Link to post Share on other sites
vatra 2,318 Posted April 7 Share Posted April 7 @wjesna gdzie spotykasz te dziki? Tylko nie mów że w Gorcach🙄🤣 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 259 Posted April 7 Share Posted April 7 Są i w Gorcach , spotkaliśmy też w Pieninach Spiskich w żywieckim jest ich pełno.Wilka jeszcze tu nie spotkałem , na podlasiu i owszem. Tutaj tylko tropy w Pieninach ,na podejściu pod Wierchliczkę poza szlakiem. Na Wysokiej widziałem rysia a raczej jego tył jak wiał w krzaki i potem na Połoninie Kiczera tropy na śniegu. W Gorcach na szlaku od Liberatora na Magurkę dwa nieletnie miśki na szczęście chwilowo bez mamy. 1 Quote Link to post Share on other sites
vatra 2,318 Posted April 7 Share Posted April 7 Dziękuję @barbie609 udało Ci się👍 Przestraszyłeś mnie skutecznie i na długo😂😂😂 1 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 1,819 Posted April 7 Share Posted April 7 (edited) Wiesz @vatra dziki chyba jeszcze bardziej unikają naszego towarzystwa niż my ich😉. Ale jak się boisz to możesz sobie kupić taki preparat odstraszający dziki🙂. Co prawda jest na nim napisane żeby spryskać nim szmatkę i powiesić ją na paliku ogrodzenia ale można taki palik nosić ze sobą a wtedy żaden dzik na pewno się nie zbliży😃 Edited April 7 by Zośka 1 Quote Link to post Share on other sites
vatra 2,318 Posted April 7 Share Posted April 7 22 minuty temu, Zośka napisał: żaden dzik na pewno się nie zbliży😃 Od jutra kijek i szmatkę noszę ze sobą, na stałe i wszędzie 👍😂 1 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 259 Posted April 7 Share Posted April 7 47 minut temu, vatra napisał: Dziękuję @barbie609 udało Ci się👍 Przestraszyłeś mnie skutecznie i na długo😂😂😂 Przykro mi naprawdę nie to było moim celem. 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts