Mateusz Z Opublikowano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Luk_ napisał: Jeśli biwakujecie w górach to korzystacie z namiotu czy staracie się jak najmniej ingerować w przyrodę i śpicie pod chmurką? Jeśli już się zdarzy nieplanowany biwak to robię zdjęcie przed nocą i rano układam dokładnie tak samo każdy kamyk i czeszę nawet trawę. Serio Preferuje pod chmurką, namiot rzadko jest na wyposażeniu. Czasem jakiś szałas, ławeczka się trafi... Komu z Was zdarzył się taki nieplanowany biwak pod chmurką w górach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 6 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 4 godziny temu, Mateusz Z napisał: Jeśli już się zdarzy nieplanowany biwak to robię zdjęcie przed nocą i rano układam dokładnie tak samo każdy kamyk i czeszę nawet trawę. Serio Preferuje pod chmurką, namiot rzadko jest na wyposażeniu. Czasem jakiś szałas, ławeczka się trafi... Komu z Was zdarzył się taki nieplanowany biwak pod chmurką w górach? Jeszcze nie zdarzył. Ale jak się zdarzy, to jestem przekonany, że właśnie z Tobą Zdarzyło się komuś wdepnąć w niedźwiedzią kupę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 4 godziny temu, Luk_ napisał: Schodziły Wam kiedyś paznokcie po górskiej wycieczce? Tak. Jeden raz (tylko i na szczęście) i to w Beskidach. Zapomniałam że zdjęłam buty i jak mnie zawołali po odbiór zamówienia to pobiegłam boso i przywaliłam paluchem w schodek A Wy jakiej najbardziej uciążliwej kontuzji nabawiliście się w górach ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 (edytowane) 4 godziny temu, Zośka napisał: A Wy jakiej najbardziej uciążliwej kontuzji nabawiliście się w górach ? Niestety kręgosłup nosiłam "za młodu" mojego syna w górach na plecach, bez nosidła, a "maleństwem" nie był...... Inne na szczęście mnie omijają! I niech tak zostanie... Odkładacie systematycznie na wyjazdy w góry (sprzęt)? Edytowane 7 Stycznia 2021 przez jaaga76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 7 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 32 minutes ago, jaaga76 said: Odkładacie systematycznie na wyjazdy w góry (sprzęt)? Ja po prostu staram się mieć zawsze zgromadzony sprzęt w zapasie - gdyby się okazało tuż przed wyjazdem, że coś nie działa, szew puścił, guma odkleiła itp. To co odkładam, to głównie pomysły na zdjęcia do realizacji Jaki macie główny cel wizyt w górach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 8 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 21 godzin temu, Q'bot napisał: Jaki macie główny cel wizyt w górach? Zawsze taki sam...wyprzedzić mgłę Który szczyt Was najbardziej rozczarował ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 8 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 19 minut temu, Zośka napisał: Który szczyt Was najbardziej rozczarował ? Chyba nie muszę pisać, że ***** Sławkowski... A tak przy dość dobrej pogodzie to chyba Krywań jeśli chodzi o widoki. To może w drugą stronę, jaki szczyt Was najbardziej oczarował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 8 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Tomanowy wierch - bardzo przyjemna miejscówka, w zaciszu, z widokami, z możliwością osłonięcia się przed wiatrem Zatruł się ktoś kiedyś wódą ze stawu/strumienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 8 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 (edytowane) Bez Prince Polo nie wychodzę na szlak. P.s. też nie przepadam za widokiem z Krywania. @Mateusz Z nie jesteś jednak sam Czy zdarzyło Wam się zmienić całkowicie cel wycieczki, gdy zauważyliście masę aut na parkingu przy zaplanowanym starcie ? Edytowane 8 Stycznia 2021 przez Artur S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 12 godzin temu, Artur S napisał: Czy zdarzyło Wam się zmienić całkowicie cel wycieczki, gdy zauważyliście masę aut na parkingu przy zaplanowanym starcie ? Tak. Ostatnio we wrześniu jak zobaczyłam ten kilkukilometrowy korek na Palenicę to poszłam do Białej Wody i dzięki temu odkryłam Dolinę Ciężką Uciekaliście kiedyś przed strażą parku na Słowacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 nigdy Graliście w 3 karty na Gubałówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 (edytowane) 5 godzin temu, J@n napisał: Graliście w 3 karty na Gubałówce Nigdy! @Artur S Prince Polo forever!!!❤ ( choć oboje powinnyśmy woleć Princessy ). Idźmy tym tropem... kto ma fotę z misiem z Krupówek? (Bo ja nie...) Edytowane 9 Stycznia 2021 przez jaaga76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 9 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 11 minut temu, jaaga76 napisał: Idźmy tym tropem... kto ma fotę z misiem z Krupówek? (Bo ja nie...) Ja też nie A kto z pierwszej wycieczki do Zakopanego przywiózł sobie ciupagę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 15 minut temu, RudaMaRysia napisał: Czy zdobyliście Gubałówkę wchodząc szlakiem? wielokrotnie różnymi szlakami, także na nartach, koniu, rowerze i autem spotkaliście wilka w Tatrach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Słyszałem wycie wielokrotnie, tak samo jak smród mokrego psa - ale spotkać, nie widziałem. Częstujecie zwierzęta jakimś prowiantem? ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 38 minut temu, Q'bot napisał: Słyszałem wycie wielokrotnie, tak samo jak smród mokrego psa - ale spotkać, nie widziałem. Częstujecie zwierzęta jakimś prowiantem? ^^ Poza własnym kotem, absolutnie żadnych Czy wpisujcie się do ksiąg pamiątkowych w schroniskach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 12 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2021 Dnia 11.01.2021 o 00:11, jaaga76 napisał: Poza własnym kotem, absolutnie żadnych Czy wpisujcie się do ksiąg pamiątkowych w schroniskach? Nie. Ale do taternickich się zdarza. Co wartościowego(np.pieniążki, zegarki etc) udało się Wam znaleźć w górach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Dnia 12.01.2021 o 15:26, peter1 napisał: Co wartościowego(np.pieniążki, zegarki etc) udało się Wam znaleźć w górach? Nie znalazłam niczego ale zgubić się udało rękawiczki. A Wy zgubiliście coś wartościowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Dnia 13.01.2021 o 20:47, Zośka napisał: A Wy zgubiliście coś wartościowego ? Czapki na Babiej Górze :D Kumpel na wycieczce ze mną zgubił portfel... Uczciwy znalazca go odesłał pocztą. Czy dzwonicie do TPN/TOPR przed wycieczką pytać o warunki itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 8 minutes ago, RudaMaRysia said: Czy wchodząc na szlak, zachowujecie bilety wstępu do TPN'u do kontroli? Ja kiszę w portfelu bilety nawet sprzed paru lat - lecz bynajmniej nie celem kontroli, a z przyzwyczajenia, że je tam kiszę. Dopóki nie wyblakną... I tylko te z logo TPN, a nie wspólnoty wiejskiej. Poza tym, jaka kontrola? Takie coś istnieje? I co robią wtedy Słowacy przybywający z południa? Skoro już o biletach mowa, to kupujecie, omijacie kasy, czy też wybieracie alternatywne trasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 3 godziny temu, RudaMaRysia napisał: Czy ktoś Wam z TPNu powiedział - bilecik do kontroli? Zwykle kupuje bilety, bo życiowo dość poprawna jestem... taki urok Kilka lat temu kupiłam z moją kumpelą bilety tygodniowe. Na nasze szczęście mocno się wygłupiałyśmy przy zakupach, zastanawiając się głośno, kto ma je nieść biorąc pod uwagę możliwosc spadnięcia. Ot durne gadki... Wzięła kumpela. Na drugi dzień przy bramkach i pytaniu o bileciki okazało się, że bileciki wyparowały... z konsternacji wystawiła nas dziewczyna, która dzień wcześniej sprzedała na bilety i potwierdziła, że mamy kupione. I wiecie co - była tak kochana, że potwierdziła nam zakup biletu na kartce z pieczątką . Kumpela więcej biletów nie nosiła... Jakie części garderoby zostawiacie/gubicie najczęściej w górach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 17 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2021 21 godzin temu, jaaga76 napisał: Jakie części garderoby zostawiacie/gubicie najczęściej w górach? Nakrycie głowy. Jaki szczyt sprawił Wam najwięcej problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 18 godzin temu, RudaMaRysia napisał: Na jaki szczyt najchętniej wchodzicie? Chyba na Małą Wysoką bo jest bardzo łatwa a widoki wspaniałe. Macie identyczne zdjęcia z kilku wejść na ten sam szczyt ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter1 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 19 godzin temu, Zośka napisał: Macie identyczne zdjęcia z kilku wejść na ten sam szczyt ? Nie. Zawsze wychodzi trochę inaczej. Czy żałowaliście kiedyś kasy na bilet do TPNu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 4 godziny temu, peter1 napisał: Czy żałowaliście kiedyś kasy na bilet do TPNu? Zawsze, to przecież 2 Harnasie w puszce. Czasem przemykam lasem na szlak, żeby nie przechodzić obok bramki A tak poważnie to nie żałuję. Szlaki są bardzo dobrze oznaczone, dobrze utrzymane, chociaż mogłoby ich być troszkę więcej (na Kominiarski, Gładki, Smreczyński czy jakieś dodatkowe zejścia z Orlej). 6 zł na weekend to nie majątek. Czy zbieracie jakieś naturalne pamiątki z gór? Typu kamyk ze szczytu, szyszka kosówki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi