Jump to content

Recommended Posts

• Replies 464
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Witajcie! Nazywam się Kacper . Każdy wolny weekend spędzam w górach lub w zaciszu leśnej głuszy . Uwielbiam podróżować i poznawać nowe miejsca . Niosę pomoc osobom poszkodowanym ,a w gó

Cześć Tatromaniacy ? Jestem Aśka i na forum jestem nowa. Kocham wszystkie góry ale Tatry ponad wszystko ❤ Przyjazny tu klimat ? i można odlecieć w magię gór oglądając Wasze  relacje ? Po

Cześć, W większości śledziłem FB ale czas dołączyć do forum :) Od dzieciaka poruszam się na nogach i zarazem po górach jak tylko jest czas. Hobbystycznie i zawodowo jestem połączony z outdoorem ja

Posted Images

31 minut temu, Shear napisał:

Cześć!

Założyłem w końcu konto po X latach śledzenia Tatromaniaka (głównie newsów, czasem forum) anonimowo ?

Pochodzę z Katowic, ale mieszkam od prawie 10 lat w Rabce-Zdrój.

W Tatry chodzę od dawna, ale dopiero od 2-3 sezonów zacząłem w zimie i to teraz mój główny obiekt zainteresowań. Między innymi ze względu na to, że zima łagodniej obchodzi się z moimi kolanami (Peseloza?). Czekan i raki nie są mi obce, mam na swoim koncie zimowe wejścia np. na Kościelec, Kozi Wierch... Jestem również nieaktywnym (ze względu na pracę w korpo ?) instruktorem narciarskim.

Jednak, żeby trochę sformalizować wiedzę / wyeliminować błędy na które może nie zwracam uwagi, planuję zrobić kurs zimowej turystyki (Marzec tego roku). Marzy mi się wypad na Mont Blanc (jak zdrowie i hajs pozwoli - może uda się w Czerwcu ?).

Pozdrowienia.

Bez cienia przesady napiszę, że lepiej trafić nie mogłeś ? Witam Cię kawałkiem oscypka i borowikową ? 

Jeśli towarzyszka moich górskich wojaży @jaaga76wita Cię tak serdecznie, to ja już nic nie mam dodania. 

Fajnie, że jesteś!

• Like ! 1
  • 2 weeks later...
1 minutę temu, nie_umiem_w_czekan napisał:

Hej! Jestem Marta. Fakt, że jestem na forum zawdzięczam niedawnemu wyjazdowi w góry ze zwariowaną @jaaga76 i poznaniu fantastycznej ekipy ( @vatra, @barbie609, Ignacy). Do zobaczenia na szlaku! 

My już mieliśmy okazję się poznać w innych, wirtualnych okolicznościach ? Cieszę się, że mogłem pomóc. Kiedyś też nie umiałem, ale wiesz, praktyka czyni mistrza. 

Witaj w tatrzańskiej watasze. Czuj się u nas lepiej niż na Krupówkach. I do zo we wrześniu ? 

• Like ! 1

Pozdrawiam wszystkich -  dziś bardziej teoretyk niż Tatromaniak - zrobiło sie zbyt gęsto w Tatrach wiec niezbyt często planuje tam spacer ..  ..ale po mniej zaludnionych "krzakach" chadzam. 

.....a i fotki z Taterek popodziwiać lubię..?

aaa.jpg.18b05a1795ed51d15878987167de889a.jpg

• Like ! 7
12 godzin temu, jaaga76 napisał:

Hej @Lexi, witamy na forum. Ponieważ nawet najlepsza teoria wymaga sprawdzenia do szybkiego spotkania na górskim szlaku ?

Jeśli tylko bywasz w górach w tygodniu to na pewno to nastąpi...a najprawdopodobniej już kiedyś miało miejsce..?

• Like ! 1
  • 2 weeks later...

Cześć Tatromaniacy ?
Jestem Aśka i na forum jestem nowa.
Kocham wszystkie góry ale Tatry ponad wszystko ❤

Przyjazny tu klimat ? i można odlecieć w magię gór oglądając Wasze  relacje ?

Pozdrawiam i do poczytania...

• Like ! 12
  • 3 weeks later...

Cześć,
W większości śledziłem FB ale czas dołączyć do forum :)
Od dzieciaka poruszam się na nogach i zarazem po górach jak tylko jest czas. Hobbystycznie i zawodowo jestem połączony z outdoorem jako Doradca klienta w sklepach ze sprzętem. Pasjonat sportu ale i sprzętu- zawsze chętnie służę wiedzą i pomocą

• Like ! 11
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Cześć Tatromaniacy!

Jestem Kamil, właśnie wróciłem z urlopu w Tatrach (mój pierwszy raz w Tatrach jako osoba dorosła, trochę późno bo 34 lata już pykły) i ciągnie mnie z powrotem w góry. Zarejestrowałem się, by móc czerpać wiedzę i pomysły na kolejne wyprawy od ludzi doświadczonych i obytych w górach. Pozdrawiam!

Fotka z ostatniego dnia na szlaku. Takie widoki chyba uzależniają! ?

20220621_160108kopia.jpg

• Like ! 8
4 godziny temu, Czorny napisał:

Cześć Tatromaniacy!

Jestem Kamil, właśnie wróciłem z urlopu w Tatrach (mój pierwszy raz w Tatrach jako osoba dorosła, trochę późno bo 34 lata już pykły) i ciągnie mnie z powrotem w góry. Zarejestrowałem się, by móc czerpać wiedzę i pomysły na kolejne wyprawy od ludzi doświadczonych i obytych w górach. Pozdrawiam!

Fotka z ostatniego dnia na szlaku. Takie widoki chyba uzależniają! ?

20220621_160108kopia.jpg

Lepiej późno niż wcale ?! Witaj! 

Ta fotka to na zachętę? Czekamy na więcej! 

• Thanks 1

Dokładnie, lepiej późno niż wcale. :) Teraz nie pozostaje nic jak tylko nadrobić zaległości wobec gór. Zdjęć tyle mam, że nie wiem tak naprawdę co wrzucić. Niech będzie zdjęcie górki, która mi ciągle w głowie siedzi. Przy okazji pytanko mam odnośnie złapania wprawy w poruszaniu się na łańcuchach. Szpiglasowy Wierch na początek będzie odpowiedni od strony Doliny Pięciu Stawów?

20220620_162728.jpg

• Like ! 2
8 godzin temu, Czorny napisał:

Dokładnie, lepiej późno niż wcale. ? Teraz nie pozostaje nic jak tylko nadrobić zaległości wobec gór. Zdjęć tyle mam, że nie wiem tak naprawdę co wrzucić. Niech będzie zdjęcie górki, która mi ciągle w głowie siedzi. Przy okazji pytanko mam odnośnie złapania wprawy w poruszaniu się na łańcuchach. Szpiglasowy Wierch na początek będzie odpowiedni od strony Doliny Pięciu Stawów?

20220620_162728.jpg

Witaj, zdjęcia to najlepiej wrzucić wszystkie to sobie chociaż pooglądam. Łańcuchy na Szpiglasowym tak trochę dla dekoracji wiszą, trochę więcej jest na Kozim Wierchu od Koziej Przełęczy.

• Like ! 2