Krisbin Opublikowano 29 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Królowa Babia Góra, gościnnością nie grzeszy. Byliśmy kilka lat temu w maju i przywitała nas piorunami i deszczem. Dnia następnego udało się ją zdobyć i nawet pogoda wytrzymała przez większość drogi ale tuż przed szczytem przyszła ciemna chmura, zimny wiatr i tyle z widoczków. Pokazała swe diabelskie oblicze. A gdy zeszliśmy już na dół do Zawoi znów burza .... Ale jeszcze tam wrócimy! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 29 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 5 minut temu, Tatromen napisał: Pakuj się , jedziemy na wschód !!!! A dlaczego na wschód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 29 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 20 minut temu, Krisbin napisał: A dlaczego na wschód Żeby zobaczyć te tłumy :D :D :D (II połowa września 2019) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nu81 Opublikowano 30 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 15 godzin temu, Tatromen napisał: A za lasem 500 osób !!!! Zawsze można trafić na moment że nie ma nikogo , nawet w wakacje !!!! Szlaki z Zawoi - Czatoża przważnie są puściutkie https://mapa-turystyczna.pl/route/kd5p I o dziwo czarny szlak od schroniska do Zawoi Markowa (odbicie w lewo na niebieski) https://mapa-turystyczna.pl/route/td8w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 30 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 20 godzin temu, Tatromen napisał: Odpowiedź jest banalnie prosta , bo na zachód nie zdążymy jest już po !!!! No jasne! A ja głupi szukam paszportu i 2KC chcę kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 30 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 (edytowane) To wszystko z żalu i tęsknoty To już 55 dni bez gór. A do marca jeszcze daleko Jak żyć panie ..... Jak żyć? Dzięki za zaproszenie ,,na wschód" . Może kiedyś w innych okolicznościach. Edytowane 30 Listopada 2019 przez Krisbin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 5 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 11 godzin temu, Tatromen napisał: Zaproszenie nie ulega przedawnieniu , spokojnie !!!! Ciekawe kiedy padnie hasło Zlot Tatromaniaków ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gieferg Opublikowano 13 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 (edytowane) Byłem raz, pętla z Krowiarek z wejściem Percią Akademików i zejściem przez Sokolicę. Przyjemny spacerek z fajnym odcinkiem łańcuchowym, ale jak to mawiają, d... z wrażenia nie urwało. Edytowane 13 Grudnia 2019 przez Gieferg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Pozdrowionka z Babiej 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 12 minut temu, Jacek napisał: Ale Ci zazdroszczę! Ja też!!! I to bardzo!!! A zdjęcie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpasani Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Tam prawie zawsze wieje .Byłem na Babiej Górze osiem razy i... Osiem razy wiało .Mateusz fajne zdjęcie . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 1 godzinę temu, Jacek napisał: Jakie warunki? Wiało mocno W sobotę mleko, wiało dość mocno, ale stabilnie. Śnieg na grani w partii szczytowej wywiany do kamieni i lodu. Niedziela o wschodzie lampa, wiatr standardowo jak na Babia górę Widoczność w nieskończoność 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eire Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 W drodze na obóz szkoleniowy w Tatry. Noc 02. stycznia b.r. Zamiast wypatrywać wschodu słońca nad MO, wstąpiłem na Diablaka :) Dwa dni później treningowe wejście, przez Myślenickie Turnie. Warunki - jak widać :) 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Trochę Babiej Góry z widokiem na moje ukochane Jezioro Orawskie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Z dzisiejszego spaceru , widok na Babią Górę i Pilsko ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Z Babiej na wschód. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Prawie jak Kilimandżaro :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Babia , szczyt ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatromen Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zachód z Babiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Pytanko do bywalców Babiej Góry: Orientujecie się dlaczego jest zamknięty szlak przez Perć Akademików? Na stronie parku jest info, że szlak jest zamknięty do odwołania(powodu nie podano). Czy to ze względu na warunki jeszcze zimowe? Czy może sobie ktoś pod pretekstem koronawirusa wymyślił, że sobie zamkną bo tak? Chciałabym się wybrać na początku czerwca, mam nadzieję, że do tego czasu otworzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 20 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Hej. Szlak zamykają na zimę ze względu na duże zagrożenie lawinowe. Na dniach powinni otworzyć, chyba że przez COVID nie otworzą. W tamtym roku w ostatnim tygodniu maja otworzyli, 1 czerwca już tam chodziłem i fakt ze 2-3 większe płaty śniegu były, ale w lesie i na granicy lasu. Łańcuchy i klamry bez śniegu. Też muszę Babią niebawem odwiedzić! 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 20 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 2 godziny temu, Mateusz Z napisał: Też muszę Babią niebawem odwiedzić! Musimy, druhu, musimy. No właśnie, może ktoś z forumowczów się dołączy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lavinka Opublikowano 20 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Na Babiej Górze byłam raz i widoki niestety mnie nie powaliły. Myślę, że podzielicie moje zdanie po obejrzeniu poniższego zdjęcia Do tego wiało niemiłosiernie Aczkolwiek trasa całkiem przyjemna. Może kiedyś tam wrócę, ale znając życie będzie mnie ciągnęło w Tatry jednak 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 20 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 Dzięki za odpowiedzi. Wiedziałam, że zamykają na zimę, ale trochę mnie dziwi zagrożenie lawinowe pod koniec maja(może się nie znam). Jak nie otworzą, to trudno. I tak pójdę-innym szlakiem. @Lavinka no te widoki to rzeczywiście, nic nie urywają 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 24 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Perć akademików otwarta 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi