J@n Opublikowano 28 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 20 minut temu, Totalny_Amator napisał(a): Kaha2 są na liście (chyba. Bo to nieskończona lista, takie mam wrażenie). Nic nie jest przesądzone. a kiedy pierwsza wycieczka w Tatry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Totalny_Amator Opublikowano 29 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 15 godzin temu, J@n napisał(a): a kiedy pierwsza wycieczka w Tatry ? Za wysokie progi. Zacznę od Gór Świętokrzystkich raczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 29 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 18 minut temu, Totalny_Amator napisał(a): Zacznę od Gór Świętokrzystkich raczej.. Poddaję pod rozwagę Pieniny , ewentualnie Stołowe , Izery a jeśli chodzi o Tatry to i w reglu można znaleźć fajne miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Totalny_Amator Opublikowano 29 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 5 minut temu, barbie609 moder napisał(a): Poddaję pod rozwagę Pieniny , ewentualnie Stołowe , Izery a jeśli chodzi o Tatry to i w reglu można znaleźć fajne miejsca. Dziękuję. Trochę wstyd się przyznać, ale ja swoją przygodę z polskimi górami to zaczynam w wieku...Czterdziestu paru lat. (A tu córka kolegi, lat 7, w tym roku "zrobiła" 20 szczytów, w tym Rysy, z KGP). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 29 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 3 minuty temu, Totalny_Amator napisał(a): Dziękuję. Trochę wstyd się przyznać, ale ja swoją przygodę z polskimi górami to zaczynam w wieku...Czterdziestu paru lat. (A tu córka kolegi, lat 7, w tym roku "zrobiła" 20 szczytów, w tym Rysy, z KGP). 40? To najlepszy wiek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 29 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2 minuty temu, Totalny_Amator napisał(a): Trochę wstyd się przyznać, żaden wstyd , ja miałem bardzo wiele lat przerwy kiedy w górach bywałem tylko służbowo. Zresztą wielu aktywnych forumowiczów to ludzie w wieku dojrzałym.Proponuję przejrzeć dział Inne Góry i Wasze Wycieczki tam znajdziesz wiele relacji i zdjęć. W razie wątpliwości co do określonych szlaków po prostu pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 29 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 3 minuty temu, wjesna napisał(a): 40? To najlepszy wiek Kurde, a ja od 2 lat udaję, że mam 39 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Totalny_Amator Opublikowano 29 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 6 minut temu, wjesna napisał(a): 40? To najlepszy wiek Wiek może i tak, ale kolana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 29 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 17 minut temu, Totalny_Amator napisał(a): ale kolana... pozostaje uważnie śledzić poziomice 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 29 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia Godzinę temu, Totalny_Amator napisał(a): Wiek może i tak, ale kolana... Kolana to nawet młodych bolą zatem wiekiem się wykręcaj. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 29 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia Godzinę temu, barbie609 moder napisał(a): miałem bardzo wiele lat przerwy kiedy w górach bywałem tylko służbowo. Zresztą wielu aktywnych forumowiczów to ludzie w wieku dojrzałym. Tak właśnie jest. Teraz, gdy dzieci odchowane, zdrowie w miarę, to można zdobywać świat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 29 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia Mnie kolana zaczynają nawalać w najmniej spodziewanych momentach - by było ciekawiej, zwykle na płaskim, nie stromym. Miesiąc temu po tygodniu trekkingu (w miarę bezbolesnego) nawaliło mi lewe kolano gdy już lazłem płaskowyżem, równą ścieżką... Ból trzymał ze dwa tygodnie i nie szło go uzdrowić piwem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 29 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 15 minut temu, Q'bot napisał(a): Ból trzymał ze dwa tygodnie i nie szło go uzdrowić piwem Ale szlo zagłuszyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 29 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia Dzięki, muszę się zatem dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolat Opublikowano 31 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia (edytowane) Cześć, Zastanawiam się nad kupnem butów górskich. W tym roku na początku września wybieram się w tatry (7 dni chodzenia), choć w następnych latach chciałbym żeby te buty posłużyły mi także w innych górskie regiony Nie mam dużego doświadczenia, dlatego szlaki w tatrach i konkretne góry które celuje zdobyć, będą raczej dla początkujących-średniozaawansowanych. Mam do Was pytanie czy są jakieś konkretne modele butów które możecie mi polecić? Sam znalazłem model X WARD Leather MID GORE-TEX od Salomona w przystępnej cenie i chciałbym poznać Wasze zdanie czy tego typu buty sprawdzą się w polskie góry na niezaawansowane szlaki. Pozdrawiam Was Edytowane 31 Sierpnia przez dolat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 31 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia @dolat myślę że to dobry but ale jak możesz go obejrzeć w sklepie stacjonarnym to warto zobaczyć jak leży na stopie. Jak kupisz to napisz jak się w nich chodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia WU Opublikowano 31 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia W dniu 29.08.2024 o 09:14, Totalny_Amator napisał(a): Wiek może i tak, ale kolana... W trasach oszczędzających kolana jestem ekspertem Zawsze mogę coś podpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosia WU Opublikowano 31 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia W dniu 29.08.2024 o 08:55, barbie609 moder napisał(a): Poddaję pod rozwagę (...) , Izery a jeśli chodzi o Tatry to i w reglu można znaleźć fajne miejsca. Izery to fajny pomysł. Świętokrzyskich nie znam, ale gołoborza i kolana... - możesz się zniechęcić. W Tatrach jest sporo urokliwych szlaków po płaskim po obu stronach granicy. Fajne są też Karkonosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Września Udostępnij Opublikowano 3 Września W dniu 31.08.2024 o 18:13, Gosia WU napisał(a): W Tatrach jest sporo urokliwych szlaków po płaskim Np. mająca tutaj swój fanclub Chochołowska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Września Udostępnij Opublikowano 3 Września W dniu 29.08.2024 o 09:14, Totalny_Amator napisał(a): Wiek może i tak, ale kolana... Znajdź jakiegoś porządnego fizjoterapeutę który oceni stan oraz pokaże co i jak ćwiczyć - to naprawdę potrafi zdziałać cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 4 Września Udostępnij Opublikowano 4 Września 7 godzin temu, Jędrek napisał(a): pokaże co i jak amputować, wstawić protezy dla biegaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 5 Września Udostępnij Opublikowano 5 Września W dniu 4.09.2024 o 06:03, Q'bot napisał(a): amputować, wstawić protezy dla biegaczy To raczej ortopeda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olekk Opublikowano 16 Września Udostępnij Opublikowano 16 Września Witajcie, Pozwólcie, że się podepnę. Ok. 5-6 lat temu za ok. 350 zł kupiłem buty Aku zimowe z twardą podeszwą, dobre do raków. Mają Gore-Tex. Teraz chciałbym kupić takie same albo model-następcę. Nie wie ktoś, co to za model mógł byc, bo nie mam już żadnych śladów ani oznaczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Totalny_Amator Opublikowano 16 Września Udostępnij Opublikowano 16 Września Ja już tylko zakończę ten post (który sam rozdmuchałem) komunikując, że buty zostały wybrane i zakupione Dziękuję Wam wszystkim za każdą sugestię i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 16 Września Udostępnij Opublikowano 16 Września Godzinę temu, Olekk napisał(a): Witajcie, Pozwólcie, że się podepnę. Ok. 5-6 lat temu za ok. 350 zł kupiłem buty Aku zimowe z twardą podeszwą, dobre do raków. Mają Gore-Tex. Teraz chciałbym kupić takie same albo model-następcę. Nie wie ktoś, co to za model mógł byc, bo nie mam już żadnych śladów ani oznaczeń? Bez fotki trudno będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi