Totalny_Amator Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 9 minut temu, jaaga76 napisał(a): @Totalny_Amator Montura Yaru GTX ewentualnie zobacz Wielkie dzięki. Na pierwszy rzut oka "wpasowują się" w to czego szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Totalny_Amator Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia (edytowane) A czy ktoś z Was może użytkował HIKE UP LEATHER GTX od Milleta? Edytowane 20 Sierpnia przez Totalny_Amator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 4 godziny temu, Totalny_Amator napisał(a): A czy ktoś z Was może użytkował HIKE UP LEATHER GTX od Milleta? mam jedne Millety, super wygodne ale po 2 sezonach niezbyt intensywnego użytkowania zrobiły się dziury na pięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Totalny_Amator Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 4 minuty temu, J@n napisał(a): mam jedne Millety, super wygodne ale po 2 sezonach niezbyt intensywnego użytkowania zrobiły się dziury na pięcie Wow, no to jestem zaskoczony. No ale z drugiej strony ja tak miałem ze Scarpami, gdzie po dwóch sezonach na zgięciu stopy tuż za palcami zrobiła się dziura na kciuka. Ech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 11 godzin temu, Totalny_Amator napisał(a): jak bardzo wkurzające są kolejne wątki z błagalnymi prośbami o porady sprzętowe. E tam, bez przesady Wkurzające są jedynie te, w których autor/ka nie potrafi nawet sformułować pytania, a oczekuje gotowca na już. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 10 godzin temu, Totalny_Amator napisał(a): Aż tak daleko to nie - choć Łódź to taka wieś z tramwajami jednak i tutaj nie przymierzę 90% z tych par z mojej listy bo akurat żaden ze sklepów nie ma ich w asortymencie. Np. takiego Mammuta najbliżej mam w Warszawie, o Millecie to w ogóle mogę zapomnieć, Lundhagsy i Arcteryxy to samo. Jest JEDEN sklep firmowy Salewy. No ciężko jest. No właśnie, nawet mieszkanie w sporym przecież mieście niewiele teraz daje. Jakieś sklepy są, ale bez szału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia (edytowane) 3 minuty temu, Jędrek napisał(a): No właśnie, nawet mieszkanie w sporym przecież mieście niewiele teraz daje. Jakieś sklepy są, ale bez szału. jak jestem w Katowicach to ile razy wchodzę do SILESII http://www.silesiacitycenter.com.pl/kategoria/7/sport to wychodzę z przynajmniej 1 parą butów turystycznych Edytowane 20 Sierpnia przez J@n 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2 godziny temu, Totalny_Amator napisał(a): ja tak miałem ze Scarpami, gdzie po dwóch sezonach na zgięciu stopy tuż za palcami zrobiła się dziura na kciuka bo to jest trochę tak: nowoczesny ,lekki ,super przyczepny but ma mocno ograniczoną trwałość . Po prostu kwestia materiałów. Są do kupienia ,,klasyczne,, pancerne buty , które są trwałe i bardzo wiele zniosą. ale nie każdemu one odpowiadają ze względu na ciężar, sztywność itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Totalny_Amator Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2 minuty temu, barbie609 moder napisał(a): bo to jest trochę tak: nowoczesny ,lekki ,super przyczepny but ma mocno ograniczoną trwałość . Po prostu kwestia materiałów. Są do kupienia ,,klasyczne,, pancerne buty , które są trwałe i bardzo wiele zniosą. ale nie każdemu one odpowiadają ze względu na ciężar, sztywność itp. Sklepy są w Warszawie, Krakowie i Katowicach, ale to akurat nie dziwi. No sami widzicie, że nie jest łatwo. Poradzę sobie, bo w głowie już się pogodziłem, że będą to pewnie Mammuty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Totalny_Amator Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 3 minuty temu, barbie609 moder napisał(a): bo to jest trochę tak: nowoczesny ,lekki ,super przyczepny but ma mocno ograniczoną trwałość . Po prostu kwestia materiałów. Są do kupienia ,,klasyczne,, pancerne buty , które są trwałe i bardzo wiele zniosą. ale nie każdemu one odpowiadają ze względu na ciężar, sztywność itp. Dokładnie. Ja mam Lundhagsy Tjakke Mid, które są genialne, ale rozbijałem je chyba ze 3 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 7 minut temu, Totalny_Amator napisał(a): ale rozbijałem je chyba ze 3 miesiące. na szczęście nie mam tego problemu.Noszę takie https://www.sklep.hanzel.pl/pl/p/Grel-G022/147 kupione w sobotę w niedzielę były w Jaworowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Totalny_Amator Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Teraz, barbie609 moder napisał(a): na szczęście nie mam tego problemu.Noszę takie https://www.sklep.hanzel.pl/pl/p/Grel-G022/147 kupione w sobotę w niedzielę były w Jaworowej. Ja JUŻ też nie.. Noo, niezłe traktory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 14 minut temu, Totalny_Amator napisał(a): Dokładnie. Ja mam Lundhagsy Tjakke Mid, które są genialne, ale rozbijałem je chyba ze 3 miesiące. czyli jednak masz pojęcie i nie jesteś Totalnym Amatorem i zwyczajnie nas wpuszczasz w maliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Totalny_Amator Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Teraz, J@n napisał(a): czyli jednak masz pojęcie i nie jesteś Totalnym Amatorem i zwyczajnie nas wpuszczasz w maliny Touche! Ale te Lundhagsy są ZA kostkę. O butach DO kostki wiem tyle co nic, co pokazuje mój przykład butów Skarpy, które były do niczego. A takie ładne były. Zagraniczne. Nie nie, ale serio...wybór miejsko-spacerowych butów na nasze jesienie i zimy przyprawia mnie o zawrót głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 23 minuty temu, Totalny_Amator napisał(a): Nie nie, ale serio...wybór miejsko-spacerowych butów na nasze jesienie i zimy przyprawia mnie o zawrót głowy. od dobrych 20 lat innych nie noszę z wyjątkiem wesel i opery, oprócz tych nieszczęsnych Milletów mam kilka par Saleva i Meindl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Totalny_Amator Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2 minuty temu, J@n napisał(a): od dobrych 20 lat innych nie noszę z wyjątkiem wesel i opery, oprócz tych nieszczęsnych Milletów mam kilka par Saleva i Meindl Jak widzisz miałem jedne Salevy na liście ale ktoś słusznie (chyba) zauważył, że one mają raczej sztywną podeszwę i podczas spaceru po jajka i masło to komfort byłby raczej zerowy. Nad Meindlami do kostki też się zastanawiałem - wiadomo, Niemcy, ale już mi przeglądanie tych wszystkich producentów przepaliło styki i z czegoś musiałem zrezygnować (a zrezygnowałem z wielu: z Meindli, Merreli, La Sportivy, Zamberlana, Hanwagów i całej reszty)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia (edytowane) 27 minut temu, Totalny_Amator napisał(a): jedne Salevy na liście ale ktoś słusznie (chyba) zauważył, że one mają raczej sztywną podeszwę Salewy MTN Trainer, których używałem przez parę lat, miały podeszwę bardzo sztywną, po asfalcie szło się kiepsko. Były zresztą też inne wady, które tu opisywałem kiedyś - puszczały wodę u nasady języka, podeszwa, choć sztywna to jednocześnie krucha, a na choćby lekko wilgotnej skale łatwo było wpaść w poślizg. Ale wygoda bez zarzutu (poza asfaltem czy chodnikiem), oddychalność spoko. Obecnie mam m. in. odmianę MTN Trainer Lite - i tu podeszwa jest zupełnie inna, nie dość że miększa to inaczej wyprofilowana, tak że i po asfalcie chodzi się w nich spoko. A jednocześnie podeszwa się wolniej zużywa niż w tych poprzednich. Niestety jak dla mnie to ogólna ich konstrukcja jest zbyt miękka i np. przy długich stromych zejściach stopy dostają trochę w kość. Z tym że ja jednak swoje ważę, razem z plecakiem to już 90+. Powyższe uwagi odnoszą się do wersji za kostkę, bo tylko takie posiadam. Sądzę że niskie MTN Trainery Lite mogłyby ci nieźle posłużyć. Edytowane 20 Sierpnia przez Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Totalny_Amator Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Dopisuję do listy. 11 minut temu, Jędrek napisał(a): Sądzę że niskie MTN Trainery Lite mogłyby ci nieźle posłużyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Totalny_Amator Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia (edytowane) Wizualnie na prowadzeniu w dalszym ciągu Mammuty jednak. Dostałem właśnie maila od ich CustomerService i oni optują za modelem Mercury (bardziej elastyczna podeszwa) niż w modelu Sapuen (który ma jednak lepsze materiały. Welur>Nubuk). Chyba najbardziej "miejskie" z tej mojej listy. Drugie to te polecane przez @Jędrek Salevy, choć tutaj wjeżdża już sportowy sznyt. Mnie to zastanawia dlaczego nikt z Was nie wypowiada się na temat tych wszystkich NOWOCZESNYCH Hoka, Arcteryx, On, Inov czy Haglofs. No ale wygląda na to, że tutaj wszyscy po 40-stce jak ja i uderzają w tradycję a nie żadne kosmiczne technologie. Edytowane 20 Sierpnia przez Totalny_Amator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 16 minut temu, Totalny_Amator napisał(a): NOWOCZESNYCH Hoka, Arcteryx, On, Inov czy Haglofs. i tak wszystko Chińczyki w jednej fabryce robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Totalny_Amator Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 9 godzin temu, J@n napisał(a): i tak wszystko Chińczyki w jednej fabryce robią Co prawda, to prawda. Dlatego też rodzą się takie dylematy jak mój. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 28 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia W dniu 20.08.2024 o 22:54, Totalny_Amator napisał(a): Wizualnie na prowadzeniu w dalszym ciągu Mammuty jednak. Dostałem właśnie maila od ich CustomerService i oni optują za modelem Mercury (bardziej elastyczna podeszwa) niż w modelu Sapuen (który ma jednak lepsze materiały. Welur>Nubuk). Chyba najbardziej "miejskie" z tej mojej listy. Drugie to te polecane przez @Jędrek Salevy, choć tutaj wjeżdża już sportowy sznyt. Mnie to zastanawia dlaczego nikt z Was nie wypowiada się na temat tych wszystkich NOWOCZESNYCH Hoka, Arcteryx, On, Inov czy Haglofs. No ale wygląda na to, że tutaj wszyscy po 40-stce jak ja i uderzają w tradycję a nie żadne kosmiczne technologie. Mam trzy pary HOK: Speedgoaty, Kaha2 i Bondi. I napiszę krótko: to najbardziej komfortowe i wygodne buty ever. Do tej pory chodziłem w Scarpach i La Sportivach, ale HOK-i biją na głowę obie te zacne, skądinąd, marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Totalny_Amator Opublikowano 28 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 1 minutę temu, Mnich Admin napisał(a): Mam trzy pary HOK: Speedgoaty, Kaha2 i Bondi. I napiszę krótko: to najbardziej komfortowe i wygodne buty ever. Do tej pory chodziłem w Scarpach i La Sportivach, ale HOK-i biją na głowę obie te zacne, skądinąd, marki. Ja tez mam Hoki Speedgoat 5, ale dla mnie to są ewidentnie typowo letnie buty. Za to Scarpy Mojito, które kupiłem 4 czy 5 lat temu rozleciały się po kilku miesiącach użytkowania zaraz po lekkim trekkingu po Atlasie w Maroko. Dzięki za input, muszę po prostu przejechać się do KRK i sprawdzić (przynajmniej) te Mammuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 28 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2 minuty temu, Totalny_Amator napisał(a): Ja tez mam Hoki Speedgoat 5, ale dla mnie to są ewidentnie typowo letnie buty. Za to Scarpy Mojito, które kupiłem 4 czy 5 lat temu rozleciały się po kilku miesiącach użytkowania zaraz po lekkim trekkingu po Atlasie w Maroko. Dzięki za input, muszę po prostu przejechać się do KRK i sprawdzić (przynajmniej) te Mammuty. Hoka Kaha2 są na chłodniejsze miesiące. Śmiem twierdzić, że są nawet wygodniejsze od Speedgoatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Totalny_Amator Opublikowano 28 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia Godzinę temu, Mnich Admin napisał(a): Hoka Kaha2 są na chłodniejsze miesiące. Śmiem twierdzić, że są nawet wygodniejsze od Speedgoatów Kaha2 są na liście (chyba. Bo to nieskończona lista, takie mam wrażenie). Nic nie jest przesądzone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi