Zośka Opublikowano 20 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 (edytowane) @Mnich Moderator - faktycznie marna pociecha To miał być weekend w Tatrach a jest w deszczu Jutro wracam bo prognozy takie same jak dzisiaj ale za dwa tygodnie przyjadę znowu i mam nadzieję na super pogodę Edytowane 20 Czerwca 2020 przez Zośka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 (edytowane) Niestety poprawy warunków brak........ Edytowane 21 Czerwca 2020 przez Zośka 1 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Ależ skąd już nie pada. Tylko leje! A jakie widoki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 (edytowane) Jeszcze trochę deszczu Edytowane 21 Czerwca 2020 przez Zośka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Ornak, to po Roztoczce, moje drugie ulubione, tatrzańskie schronisko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 18 minut temu, Luk_ napisał: Po co pojechaliście w te Tatry w taką pogodę @Luk_ - ja bym tydzień temu, miało cały czas lać, miały być burze, a podczas czterodniowego pobytu dwa razy padało może po 30 minut. Z pogodą w Tatrach jest jak z Kinder niespodzianką; nigdy nie wiadomo, co Ci się trafi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 21 minut temu, Luk_ napisał: Po co pojechaliście w te Tatry w taką pogodę Bo w Tatrach pada bardziej "klimatycznie". Nawet deszcz pachnie inaczej Jak jestem w domu to nie wychodzę w czasie deszczu a w Tatrach chodzę dopóki nie przemoknę 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 @Luk_ Kościeliska płynie i nigdzie wyżej nie da się iść przez błoto. Zresztą i tak nie ma sensu bo żadych widoków. Koło Moka też pełno wody nawet do Czarnego Stawu nie można przejść 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fibi Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Obawiam się, że w tym roku z pogodą w Tatrach to jest tak: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 @Luk_ @Fibi czyli wystarczy poczekać na następną kwarantannę i pogoda będzie brzytwa ? 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 20 minut temu, Luk_ napisał: Znając życie i te wszystkie prawa Murphyego to pewnie tak Czyli zgodnie z ,,tym prawem" jutro mam 50% szans na pogodę A dlaczego teraz? Urlop. Urlop mamy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 3 minuty temu, Krisbin napisał: Czyli zgodnie z ,,tym prawem" jutro mam 50% szans na pogodę A dlaczego teraz? Urlop. Urlop mamy. Kurtkę z membraną, buty z Gore, pokrowiec na plecak i można nawet w deszczu chodzić A tak zupełnie serio; tak jak napisał @Luk_, jutro nie spodziewajcie się cudów, ale we wtorek ma być lepiej. Niestety - tylko na chwilę. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Hej, spokojnie, na Podhalu coś się przejaśnia i pierwszy raz od kilku dni wyszło słońce. Pewnie @Mnich Moderator ma rację, trzeba jechać w Tatry a pogoda jakaś się trafi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Na do widzenia jakiś promyczek słońca... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapapacz Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Dnia 24.08.2019 o 11:26, Marta napisał: I moja ulubiona chmurka, chociaż zwiastuje zmianę pogody na gorszą, Cirrus. Wygląda jak mazniecia pędzlem po niebie. Jeżeli je zaobserwujemy to za jeden, max dwa dni nadejdzie front. I przysłowie ludowe : cirrus na niebie, pogoda się zj.. Epsuje. Nie dziwię się, że jest Twoją ulubioną, przepięknie to wygląda 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 5 godzin temu, Luk_ napisał: Jakby ktoś z Was szedł we wtorek/środę w góry to dajcie znać jakie warunki. Myślę czy samemu nie skoczyć na jakieś 2-3 dni w Tatry, ale nie chcę za bardzo brać kaloszy lub kąpielówek na szlak Od jutra do piątku "stacjonuje" w Chochołowskiej. Dam znać co się dzieje. Póki co zaklinam prognozy... 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grindavik Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Dnia 21.06.2020 o 21:33, jaaga76 napisał: Od jutra do piątku "stacjonuje" w Chochołowskiej. Dam znać co się dzieje. Póki co zaklinam prognozy... Daj znać jutro, przede wszystkim, czy nie ma mgieł i będą widoki jak się wyjdzie w górę i czy błoto na szlakach wyschło, dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisbin Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Aktualnie jest tak. Co do pragnoz to jest wielkie zamieszanie, każdy serwis inaczej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Jutro mgły, wyżej możliwa inwersja. Czwartek lampa, pogoda bomba spory wyż przyszedł, warto się wybrać w góry 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Hej. Jest lepiej. W Chochołowskiej nawet słonko od 13.00 było. Nadzieja się wkrada w me serce... wczoraj cały dzień lało... Planowała przespacerować się do Kościeliskiej przez Przełęcz Iwanicka, ale pokonał mnie potok... woda mocno wezbrała, a ja lubię jednak chodzić w suchych butach. Zawróciłam i powędrowałam na Grzesia. Szlak uroczy nie był nigdy, ale w sumie po takich opadach nie było najgorzej. Rozjechany jest ( jak zwykle) do wejście na Przełęcz Bobrowiecka. Potem ok. Jutro planuje wyjście na Trzydniowiański i może dalej. Zobaczę na co pogoda pozwoli. .. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 9 godzin temu, grindavik napisał: Daj znać jutro, przede wszystkim, czy nie ma mgieł i będą widoki jak się wyjdzie w górę i czy błoto na szlakach wyschło, dzięki Hej. Widok w miarę. Chmury nisko... błota jest sporo, zwłaszcza w lesie. Im wyżej tym lepiej. Mocno wybrały potoki i to one czasami najbardziej utrudniają poruszanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 @Luk_ jeżeli wybierasz się w góry to chyba te kalosze i kąpielówki będą niezbędne Szlak nad Czarny Staw pod Rysami! 1 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grindavik Opublikowano 24 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Trochę kąpieli nie zaszkodzi xD Na Karb chyba jest tylko jeden "brodzik" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 24 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 Cd. raportu z Chochołowskiej. Dziś dzień że słoneczkiem, a miało padać. Zrobiłam "pętelkę" przez dol.Jarząbczą, Trzydniowiański z odbiciem na Kończysty i w dół do Chochołowskiej. Szlaki ok, choć zejście momentami było dość płynne... O "schodach" nawet nie wspominam. Wryyy Teraz się mocno zachmurzylo. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 (edytowane) Kto się dziś wybrała na szlak ten wygrał, choć chmurki na niebie były... Dobrej pogody dla Wszystkich ( lub po skandynawsku dobrych ubrań ( którym pogoda nie wadzi... ). Druga fota, to jakieś 2 godziny później. Edytowane 26 Czerwca 2020 przez jaaga76 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi