Jump to content

Recommended Posts

15 minut temu, Bart123 napisał:

Witam. Jak wyglada aktualna sytuacja pogodowa w Tatrach? Jest tak zle jak pokazuje internetowa pogoda? Wybieram się poniedziałek i chce to jakoś zaplanować

Niestety, jest tak jak pokazują prognozy ale dobra wiadomość jest taka że w przyszłym tygodniu ma się poprawić. Trzeba bardzo dokładnie sprawdzać aktualne warunki.

• Like ! 1
  • Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

I moja ulubiona chmurka, chociaż zwiastuje zmianę pogody na gorszą, Cirrus. Wygląda jak mazniecia pędzlem po niebie. Jeżeli je zaobserwujemy to za jeden, max dwa dni nadejdzie front.  I przysłowi

Jest to ciekawy temat, ale chyba w górach to trzeba być przygotowanym na każdą pogodę. Nie znam się na chmurach za dobrze, zwłaszcza na ich nazwach ale jak widzę jak  zbliża takie ciemne monstrum jak

A tu klasyczny przykład czerwonego zachodu słońca. Taki zachód zwiastuje deszcz i zmianę pogody na gorszą.  Jedno z moich ulubionych zdjęć. ?  

Posted Images

4 godziny temu, Bart123 napisał:

Co polecasz do takiego dokładnego śledzenia?

Zaglądaj na bieżąco na stronę TPN i TOPRu. Masz prognozy i kamerki.  Poza tym MeteoTatry.

Edited by jaaga76
  • Like ! 1
  • 4 weeks later...
4 godziny temu, GórskiPluto napisał:

A to dotyczy każdego, czy trzeba mieć jakieś specjalne cechy, że się przyciąga złą pogodę? ?

Jasne że trzeba tylko ja jeszcze nie odkryłam jakie i jak się ich pozbyć dlatego ciągle błądzę we mgle. Sama w sobie ta mgła nie jest irytująca tylko mogłaby pojawiać się np. kiedy przechodzę koło zatłoczonego Moka albo w Chochołowskiej a nie na szczytach ??

• Haha 1