jaaga76 2,954 Posted January 12 Share Posted January 12 @Zośka gdyby nie data w poście, to bym sobie rękę dała uciąć, że to koniec września....? co się z tą naturą dzieje..... Poza tym pięknie... Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,419 Posted January 21 Share Posted January 21 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/88948/Goprowcy_wyruszyli_po_turystow.html Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,112 Posted January 30 Share Posted January 30 Niedziela nie była jakoś bardzo atrakcyjna pogodowo ale ponieważ perspektywa siedzenia w domu była jeszcze mniej atrakcyjna pojechaliśmy w Beskid Śląski na Trzy Kopce Wiślańskie. Szlak zielony z Brennej a właściwie z przysiółka Leśnica jest bardzo łagodny i byliśmy bliscy decyzji żeby zrezygnować z zabrania raczków. Dobrze że jednak je zabraliśmy bo już po kilkunastu minutach zobaczyliśmy na szlaku ciekawe zjawisko a mianowicie kilkanaście osób które wykonywały coś co wyglądało na skomikowany i niezsynchroniwany układ choreograficzny. Jednak okrzyki które przy tym wydawały (nienadające się do powtórzenia) pozwoliły się domyślić że ich buty nie zaopatrzone w raczki nie dawały rady w śliskim terenie. Część z nich zawróciła a część postanowiła przejść bokiem przez las co też nie było łatwe. Zadowoleni z faktu zabrania raczków już po godzinie piliśmy gorącą herbatę w schronisku Telesforówka. Widoków mało, chmur dużo, radość z aktywnego odpoczynku ogromna. 4 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,419 Posted January 30 Share Posted January 30 1 godzinę temu, Zośka napisał: radość z aktywnego odpoczynku ogromna. też mieliście śnieg,góry i szlak czyli to co trzeba . 1 godzinę temu, Zośka napisał: byliśmy bliscy decyzji żeby zrezygnować z zabrania raczków jak wrzucam raczki do plecaka przy pierwszych śniegach tak wyciągam jak już jest prawdziwa wiosna. 2 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,708 Posted February 2 Share Posted February 2 Dnia 30.01.2023 o 20:48, barbie609 napisał: wrzucam raczki do plecaka przy pierwszych śniegach tak wyciągam jak już jest prawdziwa wiosna. Wiele nie ważą a bez nich gdy są potrzebne- trudno. 1 Quote Link to post Share on other sites
Lexi 497 Posted February 4 Share Posted February 4 Ciężkie warunki w Beskidach.. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02JNtHmAB67hvsxasm4Dh2UcQbWDmo8QAFUC6t3iNAUBYwphCGDQ6K5NvoMQSYPajWl&id=100064707394923&sfnsn=mo 1 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,419 Posted February 4 Share Posted February 4 No na Krupowej to już płota przed schroniskiem nie widać ,a na Luboniu to zaraz ławka zniknie https://pogodagopr.pl/ 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted February 6 Share Posted February 6 Tatry mi zamknęli, więc kilka fotek z Beskidu Niskiego z ubiegłego weekendu. 8 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,419 Posted February 6 Share Posted February 6 2 godziny temu, jaaga76 napisał: z Beskidu Niskiego gdzie łaziliście? Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted February 7 Share Posted February 7 21 godzin temu, barbie609 napisał: gdzie łaziliście? Wysokie i Grzywacka Góra. Cudne miejsca, ale z uwagi na warunki trzeba się było trochę namęczyć (torowaniem głównie). Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,419 Posted February 7 Share Posted February 7 3 minuty temu, jaaga76 napisał: Wysokie i Grzywacka Góra. tam nie byłem,ale śniegi Wam się super trafiły🥶 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted February 7 Share Posted February 7 4 godziny temu, barbie609 napisał: tam nie byłem,ale śniegi Wam się super trafiły🥶 Bardzo polecam, ale może w bardziej wiosennej aurze. 1 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,419 Posted February 23 Share Posted February 23 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/89627/Kontuzja_na_szlaku.html Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted February 25 Share Posted February 25 https://miasta.tokfm.pl/miasta_tokfm/7,185211,29481577,250-kilometrow-bedzie-miec-dlugodystansowy-szlak-pieszy-po-beskidach.html Bardzo zachęcające 😊 Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,419 Posted February 25 Share Posted February 25 2 godziny temu, jaaga76 napisał: Bardzo zachęcające ciekawe , przez Jaworzynę , czyżby koło Mokrego Stawku w dół ? Cały to pewnie nie ale kawałki raczej tak , zwłaszcza że @Werniksjest fanem tamtych stron. Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,112 Posted February 26 Share Posted February 26 20 godzin temu, jaaga76 napisał: Bardzo zachęcające 😊 Większość tych szlaków już przeszłam i są naprawdę bardzo widokowe. Oczywiście w trakcie jedno, dwudniowych wypadów a nie naraz ale dla długodystansowców to świetna trasa. Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted February 27 Share Posted February 27 20 godzin temu, Zośka napisał: Większość tych szlaków już przeszłam i są naprawdę bardzo widokowe. Oczywiście w trakcie jedno, dwudniowych wypadów a nie naraz ale dla długodystansowców to świetna trasa. Ja podobnie, ale zawsze to zachęta, żeby w bardziej uporządkowany sposób pochodzić. Tylko ta nazwa mnie irytuje... Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,419 Posted February 27 Share Posted February 27 (edited) 10 minut temu, jaaga76 napisał: Tylko ta nazwa mnie irytuje... to ,prawda . Jest jakaś idiotyczna moda na angielskie nazwy. Kiedyś się zapytałem kolegę z drogówki czy nazwa Grupa Speed to od narkotyku czy od szybkości. Jest Główny Beskidzki , Mały Beskidzki to ten mógłby by być np Kręty Beskidzki Edited February 27 by barbie609 2 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted February 27 Share Posted February 27 3 godziny temu, barbie609 napisał: Kręty Beskidzki Podoba mi się 😄 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Jędrek 813 Posted February 27 Share Posted February 27 Loop czyli pętla. Ale jak widać pętla brzmi za mało atrakcyjnie. A tu inna pętelka : https://geekweek.interia.pl/podroze/news-the-loop-czyli-blisko-100-kilometrowa-klimatyzowana-sciezka-,nId,6575068 Można? 😁 1 Quote Link to post Share on other sites
Krzysiek Zd 1,299 Posted March 6 Share Posted March 6 (edited) Taterki ze szycztu Pilska 😍z soboty 🙂 Edited March 6 by Krzysiek Zd 6 Quote Link to post Share on other sites
wjesna 1,708 Posted March 6 Share Posted March 6 20 minut temu, Krzysiek Zd napisał: Taterki ze szycztu Pilska 😍z soboty 🙂 Ale widoki! Quote Link to post Share on other sites
barbie609 3,419 Posted March 6 Share Posted March 6 5 godzin temu, Krzysiek Zd napisał: Taterki ze szycztu Pilska co tak mało ,dawaj więcej 2 1 Quote Link to post Share on other sites
Krzysiek Zd 1,299 Posted March 7 Share Posted March 7 (edited) Trasa Sopotnia Wielka - Hala Miziowa - Pilsko powrót po śladach. Z rana pogoda świetna z tendencją do pogarszania się. Do schroniska wbraliśmy szlak żółty, czarny i zielony. Warunki były super i do zielonego praktycznie bezludnie później mijaliśmy pojedyncze osoby. Po kilku godzinach ok. 11 od Korbielowa zaczęło wchodzić coraz większe chmury. Na samym Pilsku widoczność rewelacyjna na Tatry, Niżne Tatry, Małą i Wielką Fatrę 😍 Chwilę po południu na szczyt weszła wieeelka chmura i po pięknych widokach 🙄 ale wycieczka bardzo udana 👍 Kilka fotek A jak schodziliśmy była już taka widoczność 🙃 Edited March 7 by Krzysiek Zd 4 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,112 Posted March 7 Share Posted March 7 @Krzysiek Zd piękne widoki mieliście. Zimą jeszcze nie wchodziłam z Sopotni ale chyba się wybiorę bo z Korbielowa zawsze dużo ludzi wchodzi. 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts