wjesna Opublikowano 10 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 18 godzin temu, barbie609 napisał: Mam wrażenie ,że w Gorcach jest lepiej poznakowane , ale może bierze się to stąd ,że Gorce lepiej znam. Może. Gdy przeszedłeś tymi samymi szlakami niezliczoną ilość razy, to już pamięć prowadzi, a drzewa mówią Ci ,,dzień dobry" 18 godzin temu, barbie609 napisał: U nas się jakoś tak utarło ,że za planowanie odpowiadamy ja i moja lepsza połowa. Na trasie wszyscy patrzą na mnie bo to ja noszę mapę i kompas a Wiesiek jako bardziej elektronicznie rozwinięty obsługuje GPS. Najważniejsza to dobra organizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 10 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2022 Ciekawy niedzielny wypad w beskid żywiecki.... Start Żabnica - Słowianka - Romanka - Rysianka - Żabnica. Szlaki błotniste, miejscami woda płynęła strumieniem. Płaty starego śniegu na górnej części szlaków.... Ze szczytu Romanki przejście do Rysianki przez bardzo urokliwą polanę Pawlusią. Fajna pętelka na ok. 17 km z widokiem na Pilsko i Babią 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 11 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 8 godzin temu, Kasia K napisał: miejscami woda płynęła strumieniem. pogodę miałaś podobną jak my , ale widoczki chyba lepsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 11 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2022 9 godzin temu, barbie609 napisał: ale widoczki chyba lepsze Na moje oko widoki mieliśmy podobne. Popołudniu wyszło na chwilę słońce i zrobiło się całkiem przyjemnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 14 godzin temu, Kasia K napisał: Popołudniu wyszło na chwilę słońce U nas najpierw się trochę przejaśniło a później zaczęło padać ,ale myśmy już wtedy konsumowali pierogi w Krościenku n. Dunajcem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia K Opublikowano 12 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 @barbie609 my z kolei wchodząc do schroniska na Rysiance na pomidorówkę zostawiliśmy słoneczko..... Wychodząc po zupce, słoneczka już nie było.... I tak już zostało.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 15 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2022 Pogoda fajna więc ruszamy w Beskid Żywiecki. W planie powtórka trasy z 11 listopada zeszłego roku , Klekociny -Jałowiec , wtedy prowadził @Werniks.Dziś go nie ma , pojechał na północ przypomnieć wnuczkom jak wygląda dziadek. Są z nami nasi przyjaciele z wyjątkiem Wieśka , który poluje na cietrzewie.Ruszamy z przełęczy na którą dotarliśmy brym- brymem od strony Zawoi, pogoda świetna , szlak w zasadzie suchy, buczyna ostro się zieleni, widoczki chociaż przymglone są. Cieplutko , chwilami trochę zawiewa zimniejszym wiatrem , ludzi w rejonie Jałowca zaskakująco mało , jesienią było znacznie więcej. Teraz parę fotek a na koniec jeszcze będzie lokowanie produktu,bo chcemy się trochę pochwalić i nie ukrywam że trochę spopularyzować pewną polską firmę. na Beskidku , oczywiście w tle Królowa powoli pozbywająca się śniegu widoczki ze szlaku z Beskidka na zachód z podejścia na Czerniawę widok na wschód Z Czerniawy zachodniej rzut oka na północ na Hali Trzebuńskiej na Jałowcu jak zwykle kanapka i herbatka pozdrowienia dla tych co na szlaku schodzimy i koniec lokowanie produktu .Otóż w dniu dzisiejszym moje szczęście pierwszy raz ubrało robione na zamówienie buty Ludźmierskiej firmy Hanzel. Jest to maksymalnie odchudzona wersja ich butów Lite Trek , są pozbawione między innymi membrany. Z założenia mają być butami na ciepłe dni na dzisiejszej niezbyt wymagającej trasie spisały się dobrze jeśli pojawią się jakieś problemy oczywiście dam znać. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 @barbie609 my też wczoraj byliśmy na Przełęczy Klekociny ale poszliśmy na Mędralową a potem na Małą Babią. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 1 godzinę temu, Zośka napisał: wczoraj byliśmy na Przełęczy Klekociny No to mało brakło my byliśmy na przełęczy parę minut przed 10 , Wy pewnie byliście wcześniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 1 godzinę temu, barbie609 napisał: my byliśmy na przełęczy parę minut przed 10 My tak koło 8.30 Miała być Radziejowa ale ekipa się wykruszyła i tak jakoś wymyśliliśmy tą Małą Babią z Mędralowej. Szlak fajny a ludzi malutko. W jednym miejscu pod Małą trochę zalegającego śniegu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 8 minut temu, Zośka napisał: Szlak fajny a ludzi malutko. To prawda , to są bardzo fajne okolice . Radziejowej mam nadzieję nie odpuszczacie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 17 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 18 godzin temu, barbie609 napisał: Radziejowej mam nadzieję nie odpuszczacie? Jasne że nie Tym bardziej że to szczyt do KGP 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 (edytowane) Dnia 15.05.2022 o 18:32, barbie609 napisał: na Jałowcu Jałowiec to jedna z lepszych miejscówek widokowych w Beskidach. Choć sam niepozorny i niewysoki.. to jednak....... mocno niedocenione miejsce. Z Jałowca kapitalna panorama ...Pilsko ..Barania Schodzimy pare metrów i jest Babia jak na dłoni.. Jeszcze kawałek i jest Polica i reszta pasma .. ..nie znalazłem fotki na szybkiego Jeszcze niżej i sam Jałowiec za plecami... Edytowane 24 Maja 2022 przez Lexi 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 @LexiZ Czerniawy na Klekociny czy na Koszarawę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 25 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 13 godzin temu, barbie609 napisał: @LexiZ Czerniawy na Klekociny czy na Koszarawę? Przeważnie startuje ze Stryczawy ale z Koszarawy czasem też..... na Klekocinach nigdy jakoś nie parkowałem choć "miejscówka" zacna - tym razem wracałem do Koszarawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 25 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 51 minut temu, Lexi napisał: Przeważnie startuje ze Stryczawy a ja ze Stryszawy szedłem , z Klekocin szedłem , w stronę Kolendówek schodziłem , z Koszarawy nie szedłem , cóż może kiedyś....... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 25 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 1 godzinę temu, barbie609 napisał: cóż może kiedyś....... Dobre miejsce, sporo miejsc do parkowania............ no i jest kilka fajnych duktów leśnych jeśli ktoś stroni od ludzi .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 13 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2022 Wychodzi na to że lustrzanym odbiciem Jałowca jest Rycerzowa ...tak jak z Jałowca widać Babią, Pilsko itd... tylko nieco dalej. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 11 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2022 Wreszcie troche chłodniej..... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 https://24tp.pl/n/96824 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Mała Babia Góra z Czatoży Za Przełęcz Jałowiecką w stronę Małej Babiej takie coś co może @barbie609 będzie wiedział do czego służyło. A dalej to zielono , pusto, przyjemnie i tak do Małej Babiej. W drodze powrotnej poszliśmy zobaczyć Gruba Jodłę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 38 minut temu, wjesna napisał: będzie wiedział Niestety nie wiem. Wycieczka bardzo fajna w jakiś tam planach mamy masyw Królowej ale chyba dopiero w wrześniu i raczej w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 2 godziny temu, barbie609 napisał: Niestety nie wiem. Wycieczka bardzo fajna w jakiś tam planach mamy masyw Królowej ale chyba dopiero w wrześniu i raczej w tygodniu. Trudno. Ciekawe co to. Może ktoś inny wie? W wakacyjną niedzielę nawet nie pomyślałam, żeby pójść na Babią. Mała jest zdecydowanie mniej popularna. I po prostu lubię ten szlak. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Coś identycznego widziałam dzisiaj w Tatrach Bielskich pod Szeroką Przełęczą i to chyba służy do pomiaru opadów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 38 minutes ago, Zośka said: to chyba służy do pomiaru opadów. Jak na mój gust, to jest duża puszka geocachingowa 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi