wjesna Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Przed chwilą oglądałam zimę u @vatra a Ciebie dalej jesień. Dobrze ze te Bedkidy niższe o jedną porę roku. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 29 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 W niedziele szwendałem sie troche w okolicy Policy i Krupowej….. kolorki sie zaczynają pokazywać 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 10 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Piękna pogoda w sobotę skusiła nas na krótki wypad w Beskid Żywiecki. A dokładnie na Bendoszkę Wielką. Szlak łatwy i bardzo malowniczy z Rycerki Górnej a po drodze pyszne ciasto w schronisku "Przegibek". Jesień w tych okolicach bardzo kolorowa. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 10 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 @Zośkateż miałaś piękne kolory a i pogoda super.Myślałem,że pójdziesz na Jałowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 10 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 @barbie609 na Jałowcu wczoraj były moje córki z moim bratem. Dlatego pytałam o szlak. Ale ja też się tam wybiorę bo mówiły że jest bardzo ładnie. W ogóle Beskidy chyba najładniejsze są jesienią 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 10 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 4 minuty temu, Zośka napisał: jest bardzo ładnie. Zachęcam naprawdę jest tam fajnie.. Szlak znalazły bez problemu ,mam nadzieję. Co do jesieni to myślę że duże znaczenie dla urody Beskidów ma proces wymierania monokultury świerka w dolnym reglu i wzrost populacji buka, jawora.Góry wracają do stanu pierwotnego.Pamiętam Gorce ciemnozielone wręcz czarne , miejscami tylko trochę brązu ,tam gdzie modrzew , teraz tego brązu , żółci jest naprawdę dużo dużo więcej. Na wczorajszym zdjęciu masywu Lubania widać dobrze te brązowe plamy , to buk trochę modrzewia , trafiają się dęby. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 10 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Ładna jesień w Beskidach. Jałowiec to fajny szczyt, z widokiem na Babią przy schronisku W Murowanej Piwnicy. @Zośka nie byłam na Bendoszce Zosiu ale trasa na Twoich zdjęciach bardzo zachęca. @barbie609myślisz, że kiedyś wszystko wróci do stanu dawnego? Czy to jest w ogóle możliwe? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 10 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 50 minut temu, wjesna napisał: przy schronisku W Murowanej Piwnicy. Schronisko niestety nieczynne a szkoda klimatyczne było. 51 minut temu, wjesna napisał: myślisz, że kiedyś wszystko wróci do stanu dawnego? Nie jestem biologiem ale obserwując to się dzieje przynajmniej na terenie Parków Narodowych myślę,że drzewostan zbliży się do stanu pierwotnego, ja tego już pewnie nie zobaczę ale co młodsi z forumowiczów może..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 (edytowane) 20 godzin temu, Zośka napisał: Jesień w tych okolicach bardzo kolorowa. U nas w Beskidzie Niskim też kolorowo sie zaczyna ...może nie tak jak w "prawdziwych" Beskidach... ..ale za to sytuacje z węzłami sanitarnymi na szlakach mamy lepiej rozwiązaną.... Edytowane 11 Października 2022 przez Lexi 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Dnia 10.10.2022 o 17:37, barbie609 napisał: Schronisko niestety nieczynne a szkoda klimatyczne było. Nigdy nie byłam w środku. Od jakiegoś czasu nie przepadam na schroniskami, jakoś tak wyszło. Ale lubie to na Kudłaczach. Dnia 10.10.2022 o 17:37, barbie609 napisał: Nie jestem biologiem ale obserwując to się dzieje przynajmniej na terenie Parków Narodowych myślę,że drzewostan zbliży się do stanu pierwotnego W każdym razie idzie ku dobremu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Dnia 11.10.2022 o 10:28, Lexi napisał: .ale za to sytuacje z węzłami sanitarnymi na szlakach mamy lepiej rozwiązaną.... Zaiste 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Wszyscy wiemy że nie jest łatwo wycyrklować tak żeby na Babią Górę wyjść nie poruszając sie w peletonie i jeszcze trafić tak żeby coś z góry było widać więc nie przepadam za tymi szlakami - wole Babią oglądać z dystansu...z jałowca, Śmietanowej czy Mosornego. W czwartek po części nam sie udało - ludzi znacznie mniej ...czy to ze względu na niepewną pogodę czy na częściowo zamknięty szlak z Krowiarek. Tak czy siak było w miarę pusto i w miarę widokowo .... czyli bdb jak na Królową. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 @Lexipogoda jak na Królową niezła no i człowieków nie ma ,super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 (edytowane) Był Żywiecki, były Pieniny , troszkę Tatr więc może trochę Wyspowego. Nie byliśmy jeszcze na Modyniu,który ostatnio kusił jak byliśmy na Kutrzycy więc trzeba się ruszyć. Pogoda niezła , podstawa chmur gwarantuje jakie takie widoki. Ruszamy ok 9.30 ze Zbludzy niebieskim szlakiem. Początek prowadzi przez miejscowość ale za to zapewnia ładną panoramę te taterki za chwilę zasłonią się chmurami , na razie podchodzimy ładną buczynką jest bardzoooo beskidzko szlak typowo beskidzki leśny , sporo luźnych kamieni ,na duży plus to bardzo mało ludzi na szczycie kanapka , herbatka i sporo człowieków ,którzy przyszli czarnym od Zalesia z wieży super widoki ale wieje i trochę zimno Tatry się otuliły chmurami , tu troszkę ich widać w parze z Lubaniem no i w zejściu schodząc minęliśmy parę osób podchodzących ale naprawdę niewiele. Edytowane 16 Października 2022 przez barbie609 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Piękna ta beskidzka jesień . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 17 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Dnia 16.10.2022 o 17:28, barbie609 napisał: W takim miejscu musi się całkiem fajnie mieszkać. Kolorowo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 (edytowane) Liście spadły w Beskidach, zaczęła sie loteria.....co jest pod spodem?.. Edytowane 23 Października 2022 przez Lexi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 32 minutes ago, Lexi said: .....co jest pod spodem?.. Jeże! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexi Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 50 minut temu, Q'bot napisał: Jeże! Jeże tego nje wjemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andzia Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 (edytowane) Hej,polećcie mi proszę jakieś fajne szczyty z widokiem na Tatry .Beskid wyspowy,Sądecki, Pieniny,Gorce wchodzą w grę. Miejsca które spodobają się 7 latce. Mamy za sobą Radziejową,Wysoką,Trzy Korony,Sokolicę,Lubań,Luboń,Gorc,Turbacz,Mogielicę ,Przehybę, Babią Górę. Edytowane 18 Listopada 2022 przez Andzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Hmmm w wielu fajnych miejscach już byłaś ale spróbuję, będą nie tylko z widokiem na Tatry ale w ogóle widokowo. Gorce : Kiczora ,Jaworzyna, Turbaczyk, Masyw Kudłonia , polana Podskały , Jaworzynka ,Magurka Pieniny : Wysoki Wierch , szlak z Przełęczy Osice -Przełęcz Szopka , cała Sokola Perć Żywiecki : Jałowiec , Hala Krupowa , Mędralowa , Polica , Pilsko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 28 minut temu, barbie609 napisał: Turbaczyk Tak się podepne- idąc z Turbacza myślałam żeby wracać przez Turbaczyk do Koninek ale niebardzo wiedziałam gdzie odbić. Szedłeś tym szlakiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Poniżej Czoła Turbacz z niebieskiego na zielony. Nie szedłem tamtędy.Ja tam chodzę ścieżką parkową z Koninek. Trasa niby krótka , ale piękna puszcza karpacka z i z góry jest na co popatrzeć to była wycieczka z 20 grudnia 2020 mieszanina jesieni i zimy . Zachęcam do odwiedzenia , dodatkowa atrakcja to możliwość spotkania puszczyka uralskiego.No i chadzał tam niejaki Władysław Orkan , który miał tam bacówkę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 To by bylo tam, gdzie jest szlakowskaz do Niedzwiedzia i gdzieś tam się jeszcze odbija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 15 minut temu, barbie609 napisał: możliwość spotkania puszczyka uralskiego I spotkał go oczywiście Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi