barbie609 moder Opublikowano 3 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Zośka napisał: Dzisiaj Beskidy podziwiamy od dołu czyli skąd?I co to za maszyna Was tam zawiozła Edytowane 3 Czerwca 2023 przez barbie609 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 5 godzin temu, Zośka napisał: Dzisiaj Beskidy podziwiamy od dołu Wycieczka motorkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 3 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 4 godziny temu, barbie609 napisał: czyli skąd? To zdjęcie zrobione na Trójstyku. Trzy przygraniczne wsie - Jaworzynka w Polsce, Czerne na Słowacji i Herczawa w Czechach. Są tam trzy dwumetrowe obeliski z granitu z nazwami Państw. Są też ławeczki i wiaty, miejsce na ognisko, mała karczma i ścieżki rowerowe. No i ludzie z trzech państw którzy się integrują. Co roku rozpoczynamy motosezon rundą pod Beskidem Śląskim i Żywieckim i ciastkiem w najlepszej beskidzkiej cukierni " Janeczka" w Wiśle. 4 godziny temu, barbie609 napisał: co to za maszyna Honda CBR1000 RR 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 3 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 1 godzinę temu, Jędrek napisał: Wycieczka motorkiem? Tak. Fajnie jak można połączyć dwie pasje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 4 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 Tak mi się skojarzyło z motórem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 6 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2023 https://wydarzenia.interia.pl/slaskie/news-zmija-zygzakowata-ukasila-ratowniczke-gopr-apel-sluzb,nId,6825364 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 7 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2023 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/91984/Pracowity_poranek_ratownikow_GP_GOPR.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur S Opublikowano 11 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zaległe zdjęcia z 3 czerwca z Wielkiej Raczy. Widoczność jak na wiosnę nawet całkiem przyzwoita... Wiało tylko niemiłosiernie, ale to norma w tym miejscu.... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 13 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2023 @Artur S- no to mamy plan na kolejną wycieczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dryska Opublikowano 17 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2023 Witam wszystkich i pozdrawiam z Hali Miziowej... Uwielbiam kawę, ale jaka by ona nie była, najlepiej smakuje o poranku z widokiem na góry 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 17 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2023 I ja tam kilka tygodni byłem. Piwo wypiłem, Pilsko zaliczyłem 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dryska Opublikowano 17 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2023 Ależ bajkowa pogoda, nic tylko tam być i delektować się klimatem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 17 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2023 5 godzin temu, Dryska napisał: Uwielbiam kawę, a serniczek był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 17 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2023 9 godzin temu, Dryska napisał: Witam wszystkich i pozdrawiam z Hali Miziowej... Uwielbiam kawę, ale jaka by ona nie była, najlepiej smakuje o poranku z widokiem na góry A po poranku co było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dryska Opublikowano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 Serniczka niestety zabrakło a po kawusi, szybkie zdobycie Pilska i czerwonym na Rysiankę. Zejście do Złatnej. Polecam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 Ja to na Miziowej placka opierdzielilem. Nawet niezły był 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dryska Opublikowano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 42 minuty temu, Mnich Moderator napisał: Ja to na Miziowej placka opierdzielilem. Nawet niezły był Nie rób takiego smaka, bo do obiadu jeszcze dalekoooo 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 A tu z największym miłośnikiem Beskidów i plackożercą @Artur S 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 22 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2023 https://www.onet.pl/informacje/beskidynews/dramatyczne-sceny-w-schronisku-na-klimczoku/yxlhvnf,30bc1058 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 23 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2023 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/92320/Smierc_na_szlaku.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 9 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2023 https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/92651/Akcja_ratunkowa_na_Szczeblu_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Majowy wypad w Beskid Żywiecki. Pogoda iście „Zośkowa” Ale i tak nie żałuję, takich pustek na szlakach i w schronach nie doświadczyłem już dawno 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Mnich Moderator napisał: Majowy wypad w Beskid Żywiecki. Pogoda iście „Zośkowa” Ale i tak nie żałuję Nie wiem gdzie jeszcze nie byłeś w Żywieckim ale na jesień polecam Wielką Rycerzową. Można iść szlakiem przez Małą Rycerzową. To jest taka "końcówka" Beskidu Żywieckiego i jest tam mniejszy ruch niż na Rysiance, Pilsku czy Wielkiej Raczy. A widoki są piękne. Edytowane 12 Sierpnia 2023 przez Zośka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 4 minuty temu, Zośka napisał: Nie wiem gdzie jeszcze nie byłeś w Żywieckim ale na jesień polecam Wielką Rycerzową. Można iść szlakiem przez Małą Rycerzową. To jest taka "końcówka" Beskidu Żywieckiego i jest tam mniejszy ruch niż na Rysiance, Pilsku czy Wielkiej Raczy. A widoki są piękne. Na Wielkiej Rycerzowej nie byłem, ale jak najbardziej mam to w planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Dawno nie chodziłam po Beskidach i trochę mi ich brakowało więc dzisiaj już o 6.00 wyjechaliśmy z domu żeby o 8.30 zameldować się w Sopotni Wielkiej. Przy wodospadzie weszliśmy na czarny szlak, który po dosyć mozolnym podejściu wyprowadził nas na Kotarnicę. Niestety szlak cały czas prowadzi lasem i tylko na niewielkim odcinku odsłaniają się widoki na Babią i Pilsko. Schodzimy dalej czarnym który łączy się z niebieskim prowadzącym na Romankę. Jest ona zalesiona i widoków też niestety nie ma. Dalej wchodzimy na szlak żółty i nim idziemy na Rysiankę. Tu jak zwykle sporo ludzi ale miejsca jest na tyle dużo że można posiedzieć w ciszy i pokontemplować widoki. No i zjeść pyszne pierogi w schronisku po trochę kilometrów i ostrych podejść dzisiaj zaliczyliśmy. Tatr niestety nie było dziś widać ale i tak było baaardzo przyjemnie. Aż nie chciało się wracać. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi