Mateusz Z Opublikowano 18 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2024 5 minut temu, Mnich Admin napisał(a): @Mateusz Zpamięta, często mi opowiada, wracając pamięcią do tamtych czasów. Szalone lata osiemdziesiąte... Fajnie było, dopóki obryw wszystkiego nie zepsuł. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 18 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2024 2 godziny temu, Fibi napisał(a): A tak z ciekawości, kto z forumowiczów pamięta czasy jak PKS jeździł do Włosienicy? ja pamiętam , z kumplem ,który już na drugiej stronie pociągiem do Z-nego ,autobusem na Włosienicę i smyk na Rysy. 1 godzinę temu, Mateusz Z napisał(a): Szalone lata osiemdziesiąte. oj szalone i to nie tylko w górach...... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capricorn Opublikowano 18 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2024 2 godziny temu, Fibi napisał(a): A tak z ciekawości, kto z forumowiczów pamięta czasy jak PKS jeździł do Włosienicy? Ja jechałem tam autobusem z Zakopca w 1982... i trzeba było się nad Czarnym Stawem zameldować u żołnierzy po zejściu z Rysów/Chłopka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 18 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2024 10 minut temu, Capricorn napisał(a): Ja jechałem tam autobusem z Zakopca w 1982... i trzeba było się nad Czarnym Stawem zameldować u żołnierzy po zejściu z Rysów/Chłopka do 1988 r jeździły też autobusy turystyczne jeśli miały na pokładzie Przewodnika Tatrzańskiego 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q'bot Opublikowano 18 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2024 3 godziny temu, J@n napisał(a): do 1988 r jeździły też autobusy turystyczne jeśli miały na pokładzie Przewodnika Tatrzańskiego I spełniały normy Euro 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 18 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2024 6 minut temu, Q'bot napisał(a): I spełniały normy Euro 6 niekoniecznie,ale zapalały w największy mróz i nie zamarzało im paliwo , a jak się przegrzały to też nic szczególnego im się nie działo , trzeba było dolać wody i tyle. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2024 W dniu 18.11.2024 o 13:30, Fibi napisał(a): Niestety nie znam kogo trzeba, ale jak Ty znasz, to proszę mnie zapoznać A tak z ciekawości, kto z forumowiczów pamięta czasy jak PKS jeździł do Włosienicy? Też nie znam, ale niewątpliwie są tacy którzy znają Na PKS się spóźniłem parę lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2024 W dniu 18.11.2024 o 16:18, Capricorn napisał(a): Ja jechałem tam autobusem z Zakopca w 1982... i trzeba było się nad Czarnym Stawem zameldować u żołnierzy po zejściu z Rysów/Chłopka Gdy pierwszy raz szedłem na Rysy, to jeszcze nad Czarnym Stawem siedział patrol, bo na szczycie było wtedy czynne przejście graniczne, jedyne w całych Tatrach. Siedział więc ten patrol i znudzonym tonem pytał wszystkich "wracacie tędy czy na Słowację schodzicie?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2024 W dniu 18.11.2024 o 14:16, Mateusz Z napisał(a): dopóki obryw wszystkiego nie zepsuł. Hahaha, biznesmeni z fasiągów do dziś Ponu Bóckowi za ten obryw dziękują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 20 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2024 W dniu 18.11.2024 o 00:21, Gosia WU napisał(a): wzbijające kłęby drogowego pyłu Alergikiem nie jestem, ale też mnie to wkurza, gdy schodzę po zmroku, z czołówką, i mija mnie co chwila jakieś auto, podnosząc kłęby syfu z tego asfaltu. Kiedyś gdy było tam więcej dziur, jeździli jednak wolniej. A teraz asfalt elegancki, można cisnąć. Ostatnio jednak mam tam szczęście że albo pada, albo jest tuż po deszczu, co czyni ten spacer mniej uciążliwym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 20 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2024 Nasze państwo jest bardzo bogate , wyrzucanie kasy na skutek histerycznych wrzasków ,,aktywistów,, https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/103564/Elektryczne_busy_ktore_maja_kursowac_na_drodze_do_Morskiego_Oka_trafily_juz_do_Zakopanego_zdjecia.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 20 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2024 2 godziny temu, barbie609 moder napisał(a): Nasze państwo jest bardzo bogate , wyrzucanie kasy na skutek histerycznych wrzasków ,,aktywistów,, https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/103564/Elektryczne_busy_ktore_maja_kursowac_na_drodze_do_Morskiego_Oka_trafily_juz_do_Zakopanego_zdjecia.html oby przypadkowo nie spłonęły do wiosny 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 20 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2024 2 godziny temu, barbie609 moder napisał(a): Nasze państwo jest bardzo bogate , wyrzucanie kasy na skutek histerycznych wrzasków ,,aktywistów,, https://podhale24.pl/aktualnosci/artykul/103564/Elektryczne_busy_ktore_maja_kursowac_na_drodze_do_Morskiego_Oka_trafily_juz_do_Zakopanego_zdjecia.html W końcu coś drgnęło w temacie A tak btw, wcale nie wrzeszczę i nie jestem ekoterrorystą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 20 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2024 1 minutę temu, Mnich Admin napisał(a): W końcu coś drgnęło w temacie Przecież to totalny kretynizm , oprócz koni jeszcze te autka na baterie. Zamiast ogólnie ograniczyć przewozy i przestawić,,turystów,, na własne nogi to regularną linię otworzą. W tym tłumie jadące autobusy kto się na to zgodził ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 20 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2024 Teraz, barbie609 moder napisał(a): Przecież to totalny kretynizm , oprócz koni jeszcze te autka na baterie. Zamiast ogólnie ograniczyć przewozy i przestawić,,turystów,, na własne nogi to regularną linię otworzą. W tym tłumie jadące autobusy kto się na to zgodził ? Żaden kretynizm. Mam nadzieję, że to początek ograniczania transportu konnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 20 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2024 Teraz, Mnich Admin napisał(a): Żaden kretynizm. pozostanę przy swojej opinii , tylko skończony idiota mógł wymyślić autobusy jadące w tym tłumie , już konie były zagrożeniem a teraz jeszcze to.Powtarzam należy w ogóle ograniczyć transport na tej trasie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 20 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2024 9 minut temu, barbie609 moder napisał(a): pozostanę przy swojej opinii , tylko skończony idiota mógł wymyślić autobusy jadące w tym tłumie , już konie były zagrożeniem a teraz jeszcze to.Powtarzam należy w ogóle ograniczyć transport na tej trasie. W artykule o tym nie wspomniano, ale zakładam, że nie będzie to linia regularna, tylko głównie transport dla osób niepełnosprawnych. A jeśli moje przypuszczenia się sprawdzą, to określenie pomysłodawców mianem "idiotów" okaże się mocno na wyrost. Poza tym to żadne autobusy, tylko busy Edit: Cytat z innego artykułu: „Nie ma możliwości uruchomienia regularnych kursów na tej drodze. Odbyło się już wstępne spotkanie w tej sprawie z dyrekcją Tatrzańskiego Parku Narodowego, gdzie przedstawiono pomysł na program edukacyjny związany z tymi busami, ale nie ma tu mowy o regularnej linii" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 20 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2024 1 minutę temu, Mnich Admin napisał(a): W artykule o tym nie wspomniano, ale zakładam, że nie będzie to linia regularna, tylko transport dla osób niepełnosprawnych. A jeśli moje przypuszczenia się sprawdzą, to określenie pomysłodawców mianem "idiotów" okaże się mocno na wyrost. Poza tym to żadne autobusy, tylko busy Obawiam się,że źle zakładasz , miejsce na wózek to tam opcja i do tego nie trzeba kupować takich bydlaków. Aha nie ma czegoś takiego jak bus ,art 2 PoRD autobus : Autobus – pojazd samochodowy przeznaczony konstrukcyjnie do przewozu więcej niż 9 osób łącznie z kierowcą. mniej niż 9 to samochód osobowy 21 minut temu, Mnich Admin napisał(a): i nie jestem ekoterrorystą o ile wiem masz elektryczną hulajnogę więc można Cię podejrzewać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 20 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2024 Wgryzłem się trochę w temat i okazuje się, że busy mają być elementem programu edukacyjnego TPN. Poczekajmy cierpliwie na szczegóły. 3 minuty temu, barbie609 moder napisał(a): 26 minut temu, Mnich Admin napisał(a): i nie jestem ekoterrorystą o ile wiem masz elektryczną hulajnogę więc można Cię podejrzewać Owszem. I do pracy dojeżdżałem szybciej niż kolega autem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 21 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2024 18 godzin temu, barbie609 moder napisał(a): wyrzucanie kasy na skutek histerycznych wrzasków ,,aktywistów,, Nie jestem aktywistką ani histeryczką i nie wrzeszczę ale jestem totalną a wręcz ortodoksyjną przeciwniczką transportu konnego nad Morske Oko. 18 godzin temu, barbie609 moder napisał(a): Nasze państwo jest bardzo bogate Fiakrzy mogą się przyczynić do tego żeby państwo było bogatsze zakładając kasy fiskalne i płacąc uczciwie podatki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@n Opublikowano 21 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2024 48 minut temu, Zośka napisał(a): Nie jestem aktywistką ani histeryczką i nie wrzeszczę ale jestem totalną a wręcz ortodoksyjną przeciwniczką transportu konnego nad Morske Oko. Fiakrzy mogą się przyczynić do tego żeby państwo było bogatsze zakładając kasy fiskalne i płacąc uczciwie podatki. ciągle jestem za budową kolejki linowej 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 21 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2024 47 minut temu, Zośka napisał(a): Fiakrzy mogą się przyczynić do tego żeby państwo było bogatsze zakładając kasy fiskalne i płacąc uczciwie podatki. To by dopiero była rewolucja. No ale z drugiej strony busiarze też kiedyś tylko gotówką z ręki do ręki, a jednak dało się to zmienić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi