J@n Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 32 minuty temu, MałaMi napisał: Najmniej zatłoczony szlak w sezonie? Siwy Wierch 4 minuty temu, Mnich napisał: Miejsce w Tatrach, które nigdy mi się nie znudzi? Bąkowa Zohylina Wyznio Czy zdarzyło Ci się przekroczyć nielegalnie granicę w Tatrach i gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 15 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 21 godzin temu, J@n napisał: Siwy Wierch Bąkowa Zohylina Wyznio Czy zdarzyło Ci się przekroczyć nielegalnie granicę w Tatrach i gdzie ? Ulubiony napój na szlaku, poza wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Z Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 17 minut temu, Mnich napisał: Ulubiony napój na szlaku, poza wodą? Cola, albo coś ze sporą ilością cukru. Czy zdarzyło się Wam popłakać (wzruszyć) po zdobyciu szczytu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kacha Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 2 minuty temu, Mateusz Z napisał: Cola, albo coś ze sporą ilością cukru. Czy zdarzyło się Wam popłakać (wzruszyć) po zdobyciu szczytu? Tak. W lipcu pojechałam sama w Tatry i weszłam na Krzyżne. Może nie płakałam, ale wzruszona byłam bardzo. Jakieś 2 godz później prawie płakałam ze strachu jak sobie uświadomiłam że będę musiała iść sama do parkingu przez las, a było po 18, taki mnie ogarnął strach przed niedźwiedziem Na szczęście dogonilam grupkę ludzi i nie musiałam iść sama Czy zdarzyła wam się kontuzja wymagająca interwencji TOPR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 1 minutę temu, Karol Kliński napisał: Które wejście "przyjemniejsze"? Schodki na Gęsią Szyję czy wspinaczka znad Iwaniackiej Przełęczy w stronę masywów Ornaku? Zdecydowanie na Ornak Czy spanikowaliście kiedyś tak bardzo że baliście się ruszyć i nie wiedzieliście jak iść dalej ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 3 minuty temu, Zośka napisał: Czy spanikowaliście kiedyś tak bardzo że baliście się ruszyć i nie wiedzieliście jak iść dalej ? Kilka lat temu na zielonym szlaku w Dolinie Roztoki, przechodząc nad Siklawą miałam taki moment paniki, że nie mogłam zrobić kroku. To było tylko raz. Potem już szłam kilka razy tamtędy i nic. Jedna rzecz, której nigdy nie zrobił(a)byś w Tatrach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 15 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 1 minutę temu, vatra napisał: Kilka lat temu na zielonym szlaku w Dolinie Roztoki, przechodząc nad Siklawą miałam taki moment paniki, że nie mogłam zrobić kroku. To było tylko raz. Potem już szłam kilka razy tamtędy i nic. Jedna rzecz, której nigdy nie zrobił(a)byś w Tatrach. Tak. Jest ich wiele. Ale najważniejsza - nigdy nie zostawiłbym na szlaku kogoś, kto nie ma sił iść dalej. Z jakiego szczytu, wg Ciebie, jest najpiękniejszy widok? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Przed chwilą, Mnich napisał: Tak. Jest ich wiele. Ale najważniejsza - nigdy nie zostawiłbym na szlaku kogoś, kto nie ma sił iść dalej. Z jakiego szczytu, wg Ciebie, jest najpiękniejszy widok? Moim zdaniem z Krywania. Czego nigdy nie zapominacie zabrać na wyprawę w Tatry ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 2 minuty temu, Zośka napisał: Czego nigdy nie zapominacie zabrać na wyprawę w Tatry ? Mapy i jedzenia! Gdybyś chciał(a) schować się gdzieś w Tatrach to gdzie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałaMi Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 W jaskini DZiura:-) Najbardziej szalony/ niezapomniany wyjazd? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 3 minuty temu, Luk_ napisał: Szlak na którym najbardziej się zawiedliście? Nie ma takiego Najdłuższa wycieczka w Tatrach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 15 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 10 minut temu, Zośka napisał: Nie ma takiego Najdłuższa wycieczka w Tatrach Palenica - Dolina Roztoki - Piątka - Krzyżne - Murowaniec - Boczań - Kuźnice - Zakopane Czy mówisz turystom spotkanym na szlaku cześć/dzień dobry? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lavinka Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Przed chwilą, Mnich napisał: Czy mówisz turystom spotkanym na szlaku cześć/dzień dobry? Jeśli jest ich na szlaku mniej to mówię, jeśli są tłumy to raczej nie Czy złapała Cię kiedyś burza w górach? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vatra Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 2 minuty temu, Mnich napisał: Czy mówisz turystom spotkanym na szlaku cześć/dzień dobry? Cześć! Hej! Ahoj! Jedziesz w Tatry z kimś kto jest tu po raz pierwszy. Gdzie go zabierasz? Albo ją? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałaMi Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Rusinowa POlana;-) Na jakich polskich szlakach warto mieć kask? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 15 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 14 minut temu, Mili Wi napisał: Nocleg w schronisku Samotne wędrówki po górkach, czy w towarzystwie? Zależy. Obie opcje mają swoje plusy Szarlotka, czy piernik? P.S. Dobrze Cię widzieć @Mili Wi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 15 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Przed chwilą, Mili Wi napisał: Zdecydowanie wolę podchodzić @Mnich dzięki Kurcze chyba piernik W jakim kierunku wolicie przechodzić Orlą? Z zachodu na wschód czy odwrotnie? Ps. Oczywiście nie licząc odcinka jednokierunkowego Od Zawratu do Krzyżne. Jaką, górską pamiątkę przywiózłbyś bliskim, którzy nigdy nie byli w Tatrach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieszczadzki_tatromaniak Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 zdjęcie panoramy tatr z Szpiglasowej Przełęczy, jaka jest Twoja pierwsza myśl na szczycie ? 3 minuty temu, Mnich napisał: Od Zawratu do Krzyżne. Jaką, górską pamiątkę przywiózłbyś bliskim, którzy nigdy nie byli w Tatrach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieszczadzki_tatromaniak Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 4 minuty temu, Mili Wi napisał: Upst Pytanie: o której chodzice spać, żeby rano wstać i ochoczo zacząć wędrówkę? oj to trudne pytanie, czasami z ekscytacji nie moge spać, ale staram sie jak najwcześniej, bo wstaje przed świtem jeszcze żeby wyjśc w góry ulubiony tatrzański zapach ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bieszczadzki_tatromaniak Opublikowano 15 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 moze zabrzmi nietypowo, ale bardzo mi smakują proziaki zdarzyło ci się kiedykolwiek zjeść kupionego oscypka na powrót z tatr jeszcze przed wyjazdem ? 18 minut temu, Luk_ napisał: Mniej więcej koło 22-23 zależy od pory roku, warunków i jak długa trasa w planie Ulubiona rzecz do jedzenia na trasę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 (edytowane) 7 godzin temu, Mnich napisał: Zależy. Obie opcje mają swoje plusy Szarlotka, czy piernik? P.S. Dobrze Cię widzieć @Mili Wi Piernik Jakoś te szarlotki nie chcą smakować tak jak babcina Edytowane 16 Maja 2020 przez Zośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 6 godzin temu, Bieszdzadzki_tatromaniak napisał: moze zabrzmi nietypowo, ale bardzo mi smakują proziaki zdarzyło ci się kiedykolwiek zjeść kupionego oscypka na powrót z tatr jeszcze przed wyjazdem ? Zawsze Potem trzeba dokupić. Po wyprawie schabowy i piwo czy szarlotka i kawa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kacha Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 1 godzinę temu, Zośka napisał: Zawsze Potem trzeba dokupić. Po wyprawie schabowy i piwo czy szarlotka i kawa ? Szarlotka i kawa w ciągu dnia, schabowy i piwko wieczorem Zdarzyło Ci się poznać kogoś na szlaku, z kim masz kontakt do tej pory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 10 minut temu, Kacha napisał: Szarlotka i kawa w ciągu dnia, schabowy i piwko wieczorem Zdarzyło Ci się poznać kogoś na szlaku, z kim masz kontakt do tej pory? Zdarzyło ale kontakt mamy tylko telefoniczny bo nie można się zgrać na wyprawę. Mam nadzieję że teraz spotkam na szlaku tatromaniaków Gdzie waszym zdaniem w polskich Tatrach powinni zrobić jakiś nowy szlak ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 16 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 40 minut temu, Zośka napisał: Zdarzyło ale kontakt mamy tylko telefoniczny bo nie można się zgrać na wyprawę. Mam nadzieję że teraz spotkam na szlaku tatromaniaków Gdzie waszym zdaniem w polskich Tatrach powinni zrobić jakiś nowy szlak ? Przywróciłbym szlak na Kominiarski Wierch. Jakie tatrzańskie hasło chciał(a)bym mieć na swojej koszulce? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi