Mnich Moderator 1,890 Posted May 18, 2020 Share Posted May 18, 2020 @Fibi Wziąłem wersję góralską, czyli z oscypkiem, boczkiem i cebulą. Tragedii nie ma, da się zjeść, ale nie jest to jakoś wybitnie smakowita pizza. Tak wygląda: 4 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted June 27, 2020 Share Posted June 27, 2020 Trzy, czy cztery lata temu w Murowańcu była pyszna kwaśnica. Jak teraz po zmianie prowadzących? Pizza w schronisku mnie rozbawiła ? regionalne danie ? A tak na poważnie najlepsza pizza była w Morskim Oku na Krupówkach. Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,890 Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 9 godzin temu, jaaga76 napisał: Trzy, czy cztery lata temu w Murowańcu była pyszna kwaśnica. Jak teraz po zmianie prowadzących? Pizza w schronisku mnie rozbawiła ? regionalne danie ? A tak na poważnie najlepsza pizza była w Morskim Oku na Krupówkach. Moim zdaniem, po zmianie właścicieli, jakość serwowanych potraw w Murowańcu bardzo spadła. 1 Quote Link to post Share on other sites
Fibi 1,431 Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 20 minut temu, Mnich Moderator napisał: Moim zdaniem, po zmianie właścicieli, jakość serwowanych potraw w Murowańcu bardzo spadła. Wielkość też spadła. Szarlotka to kawałek przekrojony na pół- względem tego co było wcześniej. A cena chyba ta sama. 1 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,890 Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 1 godzinę temu, Fibi napisał: Wielkość też spadła. Szarlotka to kawałek przekrojony na pół- względem tego co było wcześniej. A cena chyba ta sama. Potwierdzam. Jakość zup, które w Murowańcu naprawdę były niezłe, choć pioruńsko drogie, też znacząco spadła. Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted June 28, 2020 Share Posted June 28, 2020 Mam wrażenie, że Murowaniec do prowadzących ma średnie szczęście. Niby ma wszystko by być na topie, a ciągle coś... Quote Link to post Share on other sites
reckeen 58 Posted July 13, 2020 Share Posted July 13, 2020 Nie zlinczujcie, proszę... ale czy w Zakopanem, da radę dobrze zjeść, będąc weganinem? Ja wiem, wszędzie surówki, frytki, czy placki, ale tak z prawdziwego zdarzenia? Smacznie, pomysłowo i z dala od produktów zwierzęcych? Niebawem jadę z dziećmi na kilka dni, badam teren... dotychczas, choć w górach jestem co chwila, to na krótko i raczej nie jadam "na mieście"... coś, ktoś??? Quote Link to post Share on other sites
J@n 692 Posted July 13, 2020 Share Posted July 13, 2020 Drukarnia smaku na Placu Niepodleglosci 1 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted September 7, 2020 Share Posted September 7, 2020 Nowe odkrycie - herbata że świeżym malinami w ADAMO w Zakopcu❤❤❤ 4 Quote Link to post Share on other sites
Andzia 303 Posted April 14, 2021 Share Posted April 14, 2021 Polecam Karczmę Polany w Kościelisku i ich placek "Polany" oraz szarlotkę na ciepło z lodami ? 3 Quote Link to post Share on other sites
Anuś 1,254 Posted April 14, 2021 Share Posted April 14, 2021 10 godzin temu, Andzia napisał: Polecam Karczmę Polany w Kościelisku i ich placek "Polany" oraz szarlotkę na ciepło z lodami ? Tez słyszałam ze tam smacznie ? 1 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,112 Posted April 14, 2021 Share Posted April 14, 2021 10 godzin temu, Andzia napisał: Polecam Karczmę Polany w Kościelisku i ich placek "Polany" oraz szarlotkę na ciepło z lodami ? Jadłam tam pierogi z gęsiną. Pycha? 2 1 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,112 Posted June 4, 2021 Share Posted June 4, 2021 W tym wątku miało być jedzenie pod Tatrami ale uważam że cała Polska leży pod Tatrami więc wrzucam takie pyszności z najlepszej cukierni w Beskidach? 4 Quote Link to post Share on other sites
Krzysiek Zd 1,299 Posted June 7, 2021 Share Posted June 7, 2021 Najlepsza szarlotka w Beskidzie Żywieckim - Rysianka - z bitą śmietaną na ciepło....pychota ? 2 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted June 12, 2021 Share Posted June 12, 2021 Knedle na Ornaku ( z truskawką)? 4 Quote Link to post Share on other sites
Mnich Moderator 1,890 Posted June 15, 2021 Share Posted June 15, 2021 Roztokowe pyszności: borowikowa i ciasto ucierane z truskawkami. Paluszki lizać ? 5 Quote Link to post Share on other sites
Łysy z północy 94 Posted June 29, 2021 Share Posted June 29, 2021 Polecam "Rusałka" niedaleko ul. Kasprusie ? P.S. Byłem wczoraj. 4 Quote Link to post Share on other sites
Matus 42 Posted January 25, 2022 Share Posted January 25, 2022 Niedawno przytrafiło mnie się zjeść w Zajeździe Górskim w Kuźnicach. Rosół + schabowy z ziemniakami i kapustą zasmażaną jako zestaw dnia, ale naprawdę mi smakowało. Do tego piwko i za to wszystko 35 zł. Ludzi też było sporo, bo wszystkie stoły zajęte, więc chyba nie powinno być obaw tam zjeść. 2 Quote Link to post Share on other sites
wwwojo 215 Posted March 12, 2022 Share Posted March 12, 2022 Czarci Jar Małe Żywczańskie 11A Karczma Chata Zbójnicka Jagiellońska 27 obie Bąkowe Zohyliny to są knajpy na "uroczysty" "rodzinny" czy tam "pożegnalny" obiad, przynajmniej ja je tak traktuję... a po zejściu z Gór polecam mały lokal na górnych Krupówkach powyżej pomnika Hrabiego Zamoyskiego (niby duże a zanim doszedłem z pudełeczkiem na kwaterę 2 nie było a do śniadania zostały tylko 4???): 3 Quote Link to post Share on other sites
jaaga76 2,954 Posted March 14, 2022 Share Posted March 14, 2022 Szarlotki (wybrane) z ostatniego wyjazdu ??? 8 Quote Link to post Share on other sites
Fibi 1,431 Posted April 7, 2022 Share Posted April 7, 2022 Z Chaty pri zelenom plese 6 Quote Link to post Share on other sites
Kasia K 1,352 Posted April 7, 2022 Share Posted April 7, 2022 A to parena buchta ze schroniska Zbójnicka Chata ze staroleśnej.... Przepyszne i duże.... Bomba kaloryczna na dalsze kilometry ??? no i oczywiście kofola? 6 Quote Link to post Share on other sites
Zośka 3,112 Posted August 21, 2022 Share Posted August 21, 2022 Mieliśmy tu polecać dobre jedzenie ale ja chciałam przestrzec przed kiepskim. Po drodze z Jurgowa w Pieniny przejeżdżaliśmy przez Łapszankę (bardzo oblegany punkt widokowy) i skusiliśmy się na burgera w stojącym tam foodtrucku Majster Gastro. NIGDY więcej!!!! Nie próbujcie tego "specjału" 2 1 Quote Link to post Share on other sites
Azdacha 0 Posted September 19, 2022 Share Posted September 19, 2022 Osobiście polecam z pewnością restaurację Gazdowo Kuźnia gdzie strasznie posmakowała mi kwaśnica na baraninie (do tego były tam też grzyby, po prostu wielkie mniam). Z kolei w przypadku karczmy Żabi Dwór udało mi się trafić na pyszną kwaśnicę na żeberkach (co ja poradzę, że uwielbiam kwaśnice wszelkiego typu). Ogółem w późniejszym czasie udało mi się znaleźć fajny przepis na kwaśnicę także zamierzam niedługo przyrządzić ją u siebie! Choć i tak będę zaglądała do tych miejsc gdy tylko wpadnę do Zakopanego ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts