Jump to content

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Szarlotki (wybrane) z ostatniego wyjazdu ???

A to parena buchta ze schroniska Zbójnicka Chata ze staroleśnej.... Przepyszne i duże.... Bomba kaloryczna na dalsze kilometry ??? no i oczywiście kofola?

Z Chaty pri zelenom plese

Posted Images

Trzy, czy cztery lata temu w Murowańcu była pyszna kwaśnica. Jak teraz po zmianie prowadzących? Pizza w schronisku mnie rozbawiła ? regionalne danie ?

A tak na poważnie najlepsza pizza była w Morskim Oku na Krupówkach. 

9 godzin temu, jaaga76 napisał:

Trzy, czy cztery lata temu w Murowańcu była pyszna kwaśnica. Jak teraz po zmianie prowadzących? Pizza w schronisku mnie rozbawiła ? regionalne danie ?

A tak na poważnie najlepsza pizza była w Morskim Oku na Krupówkach. 

Moim zdaniem, po zmianie właścicieli, jakość serwowanych potraw w Murowańcu bardzo spadła.

• Sad 1
20 minut temu, Mnich Moderator napisał:

Moim zdaniem, po zmianie właścicieli, jakość serwowanych potraw w Murowańcu bardzo spadła.

Wielkość też spadła. Szarlotka to kawałek przekrojony na pół- względem tego co było wcześniej. A cena chyba ta sama.

• Sad 1
1 godzinę temu, Fibi napisał:

Wielkość też spadła. Szarlotka to kawałek przekrojony na pół- względem tego co było wcześniej. A cena chyba ta sama.

Potwierdzam. Jakość zup, które w Murowańcu naprawdę były niezłe, choć pioruńsko drogie, też znacząco spadła.

• 3 weeks later...

Nie zlinczujcie, proszę... ale czy w Zakopanem, da radę dobrze zjeść, będąc weganinem? Ja wiem, wszędzie surówki, frytki, czy placki, ale tak z prawdziwego zdarzenia? Smacznie, pomysłowo i z dala od produktów zwierzęcych? Niebawem jadę z dziećmi na kilka dni, badam teren... dotychczas, choć w górach jestem co chwila, to na krótko i raczej nie jadam "na mieście"... coś, ktoś??? 

• 1 month later...
  • 7 months later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 6 months later...

Niedawno przytrafiło mnie się zjeść w Zajeździe Górskim w Kuźnicach. Rosół + schabowy z ziemniakami i kapustą zasmażaną jako zestaw dnia, ale naprawdę mi smakowało. Do tego piwko i za to wszystko 35 zł.

Ludzi też było sporo, bo wszystkie stoły zajęte, więc chyba nie powinno być obaw tam zjeść.

• Like ! 2
  • 1 month later...

Czarci Jar  Małe Żywczańskie 11A

Karczma Chata Zbójnicka Jagiellońska 27

obie Bąkowe Zohyliny

to są knajpy na "uroczysty" "rodzinny" czy tam "pożegnalny" obiad, przynajmniej ja je tak traktuję...

a po zejściu z Gór polecam mały lokal na górnych Krupówkach powyżej pomnika Hrabiego Zamoyskiego (niby duże a zanim doszedłem z pudełeczkiem na kwaterę 2 nie było a do śniadania zostały tylko 4???):

20211228_171935.jpg

20211228_182628.jpg

• Like ! 3
  • 4 weeks later...
  • 4 months later...

Mieliśmy tu polecać dobre jedzenie ale ja chciałam przestrzec przed kiepskim. Po drodze z Jurgowa w Pieniny przejeżdżaliśmy przez Łapszankę (bardzo oblegany punkt widokowy) i skusiliśmy się na burgera w stojącym tam foodtrucku Majster Gastro. 

NIGDY więcej!!!!

Nie próbujcie tego "specjału" 

• Like ! 2
  • Thanks 1
  • 4 weeks later...

Osobiście polecam z pewnością restaurację Gazdowo Kuźnia gdzie strasznie posmakowała mi kwaśnica na baraninie (do tego były tam też grzyby, po prostu wielkie mniam). Z kolei w przypadku karczmy Żabi Dwór udało mi się trafić na pyszną kwaśnicę na żeberkach (co ja poradzę, że uwielbiam kwaśnice wszelkiego typu). Ogółem w późniejszym czasie udało mi się znaleźć fajny przepis na kwaśnicę także zamierzam niedługo przyrządzić ją u siebie! Choć i tak będę zaglądała do tych miejsc gdy tylko wpadnę do Zakopanego ?