barbie609 moder Opublikowano 3 Lipca Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 1 godzinę temu, Fibi napisał: Tatliakovą Chatę. kiedyś mieliśmy ochotę na naleśniki , ale niestety szambo tak waliło ,że sobie odpuściliśmy .Koleżanka , która te naleśniki jadła stwierdziła,że nic nadzwyczajnego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaaga76 Opublikowano 3 Lipca Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 1 godzinę temu, Fibi napisał: Jakie macie doświadczenia z jedzeniem w schroniskach po słowackiej stronie Tatr Zachodnich? Chodzi mi głównie o Zverovke i Tatliakovą Chatę. Ujdzie czy lepiej omijać? No i jak cenowo? W zeszłym roku kilka dni mieszkałam i się stołowałam (śniadania i obiadokolacje) w Zverovce i było w porządku. W Tatliakovej byłam na herbatce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 3 Lipca Udostępnij Opublikowano 3 Lipca Dnia 27.06.2024 o 14:21, pmwas napisał: Śniadania na Hali Ornak. Wcześnie rano, owszem. Bo w sezonie letnim gdzieś tak od 10-tej jest tam tłum jak na Krupówkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmwas Opublikowano 4 Lipca Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 9 godzin temu, Jędrek napisał: Wcześnie rano, owszem. Bo w sezonie letnim gdzieś tak od 10-tej jest tam tłum jak na Krupówkach. Rano. Jak schodziłem około 11 z Wąwozu Kraków już rzeka ludzi płynęła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jędrek Opublikowano 7 Lipca Udostępnij Opublikowano 7 Lipca (edytowane) Dnia 4.07.2024 o 08:48, pmwas napisał: Rano. Jak schodziłem około 11 z Wąwozu Kraków już rzeka ludzi płynęła Ja raczej i tak idę dalej w kierunku Iwaniackiej i zasiadam przy stole obok szlaku. No chyba że jest zajęty - np. ostatnio spotkałem tam całe ucztujące towarzystwo, stół zastawiony, wino, sery itp. cuda Zaś parę lat temu jakaś ekipa uprawiała w tym miejscu śpiewy religijne, a może i cała msza była. Edytowane 7 Lipca przez Jędrek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Ślinka cieknie od samego czytania jadłospisu. @Tomek Omenskusił się na fuczki, czyli łemkowskie placki z kapusty kiszonej, a ja na kartacze z rydzami Beskid Niski to nie tylko puste i dzikie szlaki. To również znakomita, łemkowska kuchnia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 3 minuty temu, Mnich Admin napisał(a): znakomita, łemkowska kuchnia. gdzie byliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 5 minut temu, barbie609 moder napisał(a): gdzie byliście? Gościnna Chata w Wysowej. Tu też nocujemy. Warunki są świetne. Oczywiście Tomek śpi w innym łóżku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Teraz, Mnich Admin napisał(a): Oczywiście Tomek śpi w innym łóżku w to nie wnikam , a jeśli chodzi o jedzenie to byłem i potwierdzam ,żarcie ekstra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia Kolejna, kulinarna rekomendacja. Karczma Huculanka u podnóża Rotundy w Beskidzie Niskim. Doskonała kuchnia w przystępnej cenie. Chrzanica i żeberka na kapuście zasmażanej paluszki lizać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barbie609 moder Opublikowano 27 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2 minuty temu, Mnich Admin napisał(a): Karczma Huculanka byliśmy , jedzenie niezłe ale akustyka jak w koszarowej stołówce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zośka Opublikowano 28 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia @Mnich Admin i Ty żeś to wszystko zjadł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnich Admin Opublikowano 28 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 1 minutę temu, Zośka napisał(a): @Mnich Admin i Ty żeś to wszystko zjadł ? Coś Ty, nie dałem rady A dziś raczę się kiszeniakami, czyli ichniejszymi gołąbkami. Niebo w gębie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjesna Opublikowano 28 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia @Mnich Adminjak tak będziesz jadł to za chwilę nie zmieścisz się w forumowe drzwi 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi